Skip to main content

Raluca Turcan: PNL solicită CNA şi Comisiei de Etică a TVR să investigheze cum de au ajuns Liviu Dragnea şi Petre Daea să facă propagandă electorală în emisiunea ”Viaţa Satului”

 
Raluca Turcan: PNL solicită CNA şi Comisiei de Etică a TVR să investigheze cum de au ajuns Liviu Dragnea şi Petre Daea să facă propagandă electorală în emisiunea ”Viaţa Satului”

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat că va solicita CNA şi Comisiei de Etică a TVR să investigheze cum de au ajuns Liviu Dragnea şi Petre Daea să facă propagandă electorală în emisiunea ”Viaţa Satului”, scrie News.ro.

Publicitate

„Obişnuit să cumpere voturi înainte de alegeri, Dragnea a rămas în pană de idei şi promite subvenţii mai mari la roşii”, susţine Raluca Turcan care precizează că regimul emisiunilor de promovare electorală este reglementat clar.

”Regimul emisiunilor de promovare electorală este reglementat clar şi prevede obligativitatea marcajului specific „promovare electorală”, afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării emisiunii (Art. 11 din Decizia CNA 308 din 26 martie 2019). În cadrul emisiunii ”Viaţa Satului”, difuzată duminică, 12 mai 2019, acest afişaj a lipsit. Dragnea şi Daea au beneficiat de promovare electorală pe bani publici. În acest caz, TVR poate primi amendă de zeci de mii de lei. Amenda pe care o riscă TVR pentru acest derapaj NU TREBUIE PLĂTITĂ TOT DIN BANII PUBLICI, ci să o achite Liviu Dragnea şi Petre Daea”, a scris, luni, pe Facebook, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, intervenţiile în emisiuni radio-TV ale persoanelor care deţin funcţii publice şi reprezintă un partid aflat în competiţie electorală pot fi făcute strict în probleme legate de exercitarea funcţiei lor.

”În aceste situaţii, radiodifuzorii au obligaţia să ia măsuri pentru asigurarea echidistanţei şi a pluralismului de opinii. În plus, nu am văzut nicio întrebare din partea moderatorului care să arate respect pentru valori precum ”imparţialitate şi echilibru”.

Obişnuit să cumpere voturi înainte de alegeri, Dragnea a rămas în pană de idei şi promite subvenţii mai mari la roşii. Probabil aşa vrea să acopere huiduielile de la Galaţi şi Iaşi, dar şi-a pierdut simţul realităţii. A ajuns ”INAMICUL NR.1 AL UE”, Liviu Dragnea, să promită subvenţii mai mari din bani europeni? Cine, la nivel european, îi mai ia în seamă pe Dragnea sau pe oricare altul din PSD?”, a mai scris Turcan.

Aceasta a precizat că PNL solicită CNA şi Comisiei de Etică a TVR să investigheze cum de au ajuns Liviu Dragnea şi Petre Daea să facă propagandă electorală în emisiunea ”Viaţa Satului” şi să ia măsurile care se impun.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a participat, duminică, alături de ministrul Petre Daea, la Viaţa Satului, de pe TVR.

Dragnea a anunţat că săptămâna viitoare va depune la Parlament legea dublului standard, iar cei care vor mai aduce în România produse de calitate mai proastă decât în ţara lor, “vor plăti ca să-i usture”.

Totodată, Dragnea a anunţat că, de anul viitor, pentru fermierii care vor ieşi pe piaţă cu roşii în perioada 1 decembrie – 1 mai subvenţia va creşte de la 3.000 de euro la 6.000 de euro, iar de la bugetul de stat vor fi plătite centrale termice care să asigure încălzirea în solarii sau în sere.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Principele Radu Principele Radu
    Raluca Turcan e faimoasa gafeuza care a confundat TVR HD cu “noul” canal TVR Hunedoara. Are dreptate cand vorbeste despre conclavul de combinatori de la emisiunile cu *** de parandaraturi.
  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    La ce te puteai aștepta din partea bătrânului activist Alexandru Popescu? Asta e din același aluat cu Burtea. Am ratat ocazia de a scăpa de ei în 1990, acum trebuie sa ii suportăm pina la despărțirea veșnică. Partidul, Gradea și băieții cu ochi albaștri ii susțin
  • Iulian Iulian
    Foarte bine!Si moderatorul acestei emisiuni trebuie amendat cu diminuarea salariului cu 50%!Mai avea putin si ii pupa mana acestui *** numit dragnea!
  • Virginia Ghitu Virginia Ghitu
    Pe astia de la viata satului parca i-am vazut la mitingul de la Iasi al PSD-ului, isi frecau mainile de bucurie alaturi de zgabercea, cazan si gradea. In plus baietii “fermieri” “gradinari” si “sateni”, dupa cele 3 emisiuni surori, mai colaboreaza si cu alte televiziuni, nu le ajunge cat isi trag de pe spinarea TVR. La fel si comentatorul Emil Hossu Login, desi angajatii TVR sunt hartuiti aproape lunar ca nu au voie sa aiba colaborari cu alte institutii media. Nu ii mai satura nimic pe grofii astia!
  • Mile Mile
    Amenda nu trebuie sa o plateasca Dragnea sau TVR de la buget, ci toata gasca de la Viata satului, Ferma si In gradina Danei pentru difuzare de material electoral in emisiune non-electorala si pentru frecventele reclame din emisiuni fara marcaj corespunzator si fara respectarea timpilor alocati publicitatii! Pentru aceste lucruri, gasca merita amendata saptamanal! Si mai akes pentru modul penibil in care sunt realizate emisiunile!
  • Livia Pila Livia Pila
    Cum sa ajunga... cu para-ndarat. Pai ce e primul? Nu au mai fost si altii inainte? Nu se stie ca toata gasca de la Viata Satului, Ferma si In gradina Danei lucreaza cu cascaval gros si relatii solide? Sunt dinozauri nemuritori. Intre timp, intreaga conducerea rosie a TVR saboteaza toate proiectele finantate propuse de angajati profesionisti pentru a externaliza cat mai multe emisiuni cu audienta zero dar care umplu buzunarele sefilor cu complicitatea marketingului, contabilitatii si a juridicului!

Trimite un comentariu

sus