Skip to main content

Smart FM, postul lui Marius Tucă și Adrian Sârbu, a rămas fără frecvența de Alba Iulia, pe care nici nu apucase să emită

 
Smart FM, postul lui Marius Tucă și Adrian Sârbu, a rămas fără frecvența de Alba Iulia, pe care nici nu apucase să emită
Sursa foto: Radio Guerrilla

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să lasă Smart FM fără licența de la Alba Iulia, pe care i-o acordase societății, prin concurs, în urmă cu un an și jumătate. Motivul? Pentru că nu a început emisia. 

Publicitate

Cum s-a întâmplat?

Smart FM, post deținut atunci de familia lui Marius Tucă, a câștigat în toamna lui 2017, în urma unui concurs de frecvențe radio, licența de la Alba Iulia (102,3). Din 19 dosare depuse de radiodifuzori pentru această frecvență, câștigător a ieșit Smart FM

De la data acordării licenței, 23 noiembrie 2017, Smart FM avea un an la dispoziție să înceapă emisia postului de radio. După un an, avea dreptul să solicitate încă două prelungiri de câte șase luni a intrării în emisie. Acum ar fi fost a doua prelungire, însă CNA a respins. 

În cererea de prelungire cu încă șase luni a termenului de intrare în funcțiune, reprezentanții Smart FM au menționat „că în acest moment a depăşit blocajul financiar în care s-a aflat în ultima perioadă şi se poate ocupa de parte de investiţii”.

Solicitarea a avut însă doar patru voturi „pentru”: Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa și Răsvan Popescu. 

Împotrivă au fost Dorina Rusu, Alex Kocsis, Gabriel Tufeanu, Orsolya Borsos și Radu Herjeu. 

Radu Herjeu, membru CNA:

Am spus încă de acum patru ani, de la primul concurs, că nu voi vota nicio prelungire nici măcar pentru șase luni. Pentru că în felul acesta o frecvență stă blocată doi ani. După care s-ar putea să o piardă că nu intră în emisie, apoi cine știe cât mai durează să facem un nou concurs, apoi iar mai așteptăm cel puțin un an până când se lansează. Cel puțin patru ani se pierd la fiecare frecvență nefolosită de radio. Nu voi vota nicio prelungire a termenului de intrare în emisie.  

Osolya Borsos, membru CNA: 

Consider că totuși un an jumătate pentru intrarea în funcțiune ar trebui să fie suficient.

Dorina Rusu, membru CNA: 

Cred că am votat și eu atunci când au luat frecvența pentru că au spus că fac program pentru Centenar. Nu s-a întâmplat nimic.

Monica Gubernat, membru CNA: 

„Ca să fie și o justificare din partea celor care au votat „pentru”, în acest moment, această licență este cel puțin doi ani în aer. Am avut de ales între a fi în aer în maximum șase luni sau doi ani.”

Adrian Sârbu și Marius Tucă sunt oficial parteneri. Cât deține fiecare din Smart FM

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cu tot respectul, pentru cei care se prezinta la aceste concursuri organizate de CNA. Sa stea acasa si sa nu ii incurce pe altii mai bine intentionati daca stiu nu au capacitatea financiara sa dezvolte proiectul.

Trimite un comentariu