Skip to main content

Smart FM, postul lui Marius Tucă şi Adrian Sârbu, a rămas fără frecvenţa de Alba Iulia, pe care nici nu apucase să emită

 
Smart FM, postul lui Marius Tucă şi Adrian Sârbu, a rămas fără frecvenţa de Alba Iulia, pe care nici nu apucase să emită

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să lasă Smart FM fără licenţa de la Alba Iulia, pe care i-o acordase societăţii, prin concurs, în urmă cu un an şi jumătate. Motivul? Pentru că nu a început emisia.

Publicitate

Cum s-a întâmplat?

Smart FM, post deţinut atunci de familia lui Marius Tucă, a câştigat în toamna lui 2017, în urma unui concurs de frecvenţe radio, licenţa de la Alba Iulia (102,3). Din 19 dosare depuse de radiodifuzori pentru această frecvenţă, câştigător a ieşit Smart FM.

De la data acordării licenţei, 23 noiembrie 2017, Smart FM avea un an la dispoziţie să înceapă emisia postului de radio. După un an, avea dreptul să solicitate încă două prelungiri de câte şase luni a intrării în emisie. Acum ar fi fost a doua prelungire, însă CNA a respins.

În cererea de prelungire cu încă şase luni a termenului de intrare în funcţiune, reprezentanţii Smart FM au menţionat „că în acest moment a depăşit blocajul financiar în care s-a aflat în ultima perioadă şi se poate ocupa de parte de investiţii”.

Solicitarea a avut însă doar patru voturi „pentru”: Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălaşa şi Răsvan Popescu.

Împotrivă au fost Dorina Rusu, Alex Kocsis, Gabriel Tufeanu, Orsolya Borsos şi Radu Herjeu.

Radu Herjeu, membru CNA:

Am spus încă de acum patru ani, de la primul concurs, că nu voi vota nicio prelungire nici măcar pentru şase luni. Pentru că în felul acesta o frecvenţă stă blocată doi ani. După care s-ar putea să o piardă că nu intră în emisie, apoi cine ştie cât mai durează să facem un nou concurs, apoi iar mai aşteptăm cel puţin un an până când se lansează. Cel puţin patru ani se pierd la fiecare frecvenţă nefolosită de radio. Nu voi vota nicio prelungire a termenului de intrare în emisie.

Osolya Borsos, membru CNA:

Consider că totuşi un an jumătate pentru intrarea în funcţiune ar trebui să fie suficient.

Dorina Rusu, membru CNA:

Cred că am votat şi eu atunci când au luat frecvenţa pentru că au spus că fac program pentru Centenar. Nu s-a întâmplat nimic.

Monica Gubernat, membru CNA:

„Ca să fie şi o justificare din partea celor care au votat „pentru”, în acest moment, această licenţă este cel puţin doi ani în aer. Am avut de ales între a fi în aer în maximum şase luni sau doi ani.”

Adrian Sârbu şi Marius Tucă sunt oficial parteneri. Cât deţine fiecare din Smart FM

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iepurașul care zboară Iepurașul care zboară
    În termenii din radio „în aer” înseamnă în emisie, adică exact opusul a ceea ce s-a întâmplat.
    Vorba lui Andrei Gheorghe, Monica Gubernat ești 'în aer'!
  • geo geo
    Cu tot respectul, pentru cei care se prezinta la aceste concursuri organizate de CNA. Sa stea acasa si sa nu ii incurce pe altii mai bine intentionati daca stiu nu au capacitatea financiara sa dezvolte proiectul.

Trimite un comentariu

sus