Skip to main content

Jurnalista care investighează treburile Bisericii, ameninţată că i se „va rupe capul”. „Ce vă interesează pe voi ce fac preoţii?”

 
Foto: Facebook Sa fie lumina
Foto: Facebook Sa fie lumina

Jurnalista Diana Oncioiu, care lucrează pentru proiectul Dela0.ro, dar şi pentru seria de investigaţii Să fie lumină, a fost ameninţată telefonic, de pe un număr ascuns, că i se va „rupe capul” dacă mai continuă să documenteze afacerile Bisericii.

Publicitate

Anunţul a fost făcut chiar de echipa de jurnalişti care se ocupă de proiectul Să fie lumină, pe pagina lor de Facebook.

„Deşi a vizat-o direct pe colega noastră, apelul s-a vrut a fi o atenţionare la adresa întregii echipe de reporteri, persoana apelantă indicând că trebuie să încetăm să mai scriem despre "ce fac preoţii"”, au scris jurnaliştii de la Să fie lumină.

„Cel care ameninţa şi înjura creştineşte era un bărbat cu puternic accent moldovenesc. Diana a încercat să afle ce anume l-a deranjat pe apelant din ceea ce a publicat Să fie lumină - şi unde consideră mai exact că am fi minţit, deformat sau manipulat.

Bărbatul nu era însă deranjat de ceea ce am făcut în trecut - ci de lucrurile pe care urmează să le publicăm în viitor”, au mai adăugat aceştia.

Ce i-a spus bărbatul jurnalistei:

„Reporterii p***i... ce faceţi voi? Scrieţi despre Biserică?! Ce vă interesează pe voi ce fac preoţii? Căutaţi voi... ce credeţi că o să găsiţi?", şi-a început astăzi tirada telefonică apelantul cu număr necunoscut.

"Dacă te prind îţi rup capul! Te prind când ieşi din casă şi îţi rup capul", i-a transmis acesta colegei noastre Diana Oncioiu, menţionând că "l-am mai rezolvat pe unul când a fost cu...".

Deşi bărbatul nu a precizat la care ar fi ancheta care îl nemulţumeşte, jurnaliştii suspectează că ar fi vorba despre o investigaţie la care lucrează de de o jumătate de an despre abuzul sexual sistematic petrecut în seminarul teologic al Episcopiei Huşilor sub „domnia” Preasfinţitului Corneliu Bârlădeanu.

Redăm postarea Să fie lumină, în continuare:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus