Skip to main content

Dorina Rusu, CNA: „Posturile TV au exploatat emoțional cele întâmplate”. Autosesizare în cazul crimelor din Caracal

 
Dorina Rusu, CNA: „Posturile TV au exploatat emoțional cele întâmplate”. Autosesizare în cazul crimelor din Caracal
Dorina Rusu - Sursa foto: EVZ

Dorina Rusu, membru CNA, s-a autosesizat în cazul crimelor din Caracal, în legătură cu modul în care televiziunile relatează subiectul. 

Publicitate

Dorina Rusu, pentru Paginademedia.ro:

„Am văzut că mai multe posturi de televiziune au filmat momentul în care mamele celor două fete au primit vestea că acel individ a recunoscut crimele. De asemenea, vreau vreau să știu dacă le-au mai dat și apoi, în restul zilei”, menționează Dorina Rusu pentru Paginademedia.ro. 

Dorina Rusu a mai spus că nu a cerut o monitorizare, pentru că deja Consiliul Național al Audiovizualului s-a pus de acord să facă o monitorizare de linie care „să vizeze posturile TV pentru toate posibilele încălcări care ar putea exista”. 

„Se știe clar că televiziunile nu au voie să facă acest lucru de dragul audiențe. Autosesizarea vizează toate posturile de știri. Posturile de televiziune au exploatat din punct de vedere emoțional cele întâmplate”, a subliniat în continuare.  

Autosesizarea Dorinei Rusu urmărește Articolul 45, din Codul audioviziual. Reamintim că CNA a emis și un comunicat de presă în care îndeamnă posturile de televiziune la decență. 

Ce spune prevederea?

Art. 45 - (1) Orice persoană are dreptul la respectarea intimităţii în momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabilă sau o nenorocire.

(2) În cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii.”

Declarațiile Dorinei Rusu pentru Paginademedia.ro, pe larg:

„Am văzut că mai multe posturi de televiziune au filmat momentul în care mamele celor două fete au primit vestea că acel individ a recunoscut crimele.

Am cerut și dacă există repetări ale acestor imagini. Posturile au dat în direct imagini cu mamele îndurerate și vreau să știu dacă le-au mai dat și apoi, în restul zilei.

Nu am făcut și cerere de monitorizare pentru că deja ne-a pus de acord să se monitorizeze posturile de știri pentru toate posibilele încălcări.
Autosesizarea mea e punctuală pe pe articolul 45 (1) și (2) din Cod, pentru posturile de știri care au difuzat imagini cu mamele la aflarea veștii că Gheorghe Dincă și-a recunoscut crimele.

Se știe clar că televiziunile nu au voie să facă acest lucru de dragul audiențe. Autosesizarea vizează toate posturile de știri.
Posturile de televiziune au exploatat din punct de vedere emoțional cele întâmplate.


Citește și: Cazul crimelor din Caracal, derapajele TV și regulile. Ce nu trebuie să facă posturile și fac mereu


Citește și: Crimele din Caracal, pe TV. România TV, cel mai urmărit post TV duminică. Cifre mari pentru stațiile de știri


DERAPAJ. Totul pentru audiență în cazul Caracal: imagini cu mama Luizei, îndurerată, plângând, în direct la România TV


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu