Skip to main content

DERAPAJ. Totul pentru audiență în cazul Caracal: imagini cu mama Luizei, îndurerată, plângând, în direct la România TV

 
DERAPAJ. Totul pentru audiență în cazul Caracal: imagini cu mama Luizei, îndurerată, plângând, în direct la România TV

DERAPAJ. Din nou intrare în viața rudelor îndoliate în cazul crimelor din Caracal, pe România TV. Postul TV a difuzat, astăzi, imagini cu mama Luizei, tânăra ucisă la Caracal, în fața casei criminalului.

Publicitate

După declarații pe larg, mama Luizei apărea în imagini plângând, îndurerată. România TV a fost singura stație care a difuzat imaginile cu mama Luizei plângând. Imagini cu declarațiile rudei adolescentei ucise erau și pe Antena 3.

În imagini, reporterii încearcă să obțină cât mai multe declarații de la mama Luizei. "Dacă ar fi procurorii aici, ce i-ați întreba. Uitați-vă spre cameră și spuneți!" a fost una dintre întrebări.

Celelalte stații au evitat imaginile. Pe Digi 24, de exemplu, se spunea doar "Rudele Luizei s-au adunat la locul crimei", fără imagini cu acestea. Au fost, la un moment dat, doar câteva cadre, de doar câteva secunde. Realitatea TV și B1 TV au evitat, de asemenea, imagini cu familia Luizei, din fața casei din Caracal.

Ce spune legislația CNA?

Printre altele, că:

(2) În cazul acestor drame, radiodifuzorii nu pot difuza imagini de la locul tragediei sau imagini care arată suferinţele prin care trec membrii familiei ori ale altor persoane apropiate victimei sau familiei acesteia.

"Nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut, iar simpla invocare a dreptului la informare nu poate justifica încălcarea dreptului la demnitate, la propria imagine şi la respectarea vieţii private, aşa cum acestea sunt recunoscute şi ocrotite de Codul civil.

Vezi reglementările complete, aici.

GALERIE FOTO: Posturile TV și crima de la Caracal

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • incepe sa devina ridicol. acum cateva luni a murit in america John McCain si sicriul lui a fost peste tot. fii-sa Meghan McCain care lucreaza la emisiunea The View, era mereu in prim plan. nu a zis nimeni ca presa face circ. ce tot acuzati presa? statul sa le angajeze bodyguarzi daca vor sa-i protejeze. chiar asta este procedura logica. sa ingradesti presa inseamna sa incerci sa opresti vantul sau valurile marii sau pulsul unui om vulcanic precum prodanca.
  • Cna acum puteti sa da-ti amenzi la greu daca sunteti corecti ROM TV 200 000 DE LEI si inchiderea postului maxim doua ore in prime time ,precum si antena 3

Trimite un comentariu