Skip to main content

Discovery şi TVR, programe speciale la 50 de ani de la aselenizare. Discovery spune Apollo: Povestea Pierdută. TVR, de vorbă cu jurnalistul român care a relatat evenimentul

 
Discovery şi TVR, programe speciale la 50 de ani de la aselenizare. Discovery spune Apollo: Povestea Pierdută. TVR, de vorbă cu jurnalistul român care a relatat evenimentul

TVR şi Disocvery sărbătoresc cu producţii speciale jumătate de secol de când astronautul Neil Armstrong a făcut primii paşi pe Lună.

Publicitate

Postul public va difuza o dezbatere în care invitaţi sunt cosmonautul Dumitru Prunariu, publicistul Alexandru Mironov, astronomul Adrian Şonka şi Botond Istvándi, unul dintre organizatorii Expoziţiei Space Adventure. Acestora li se va alătura, prin telefon, Andrei Bacalu, jurnalistul care a relatat aventura selenară pentru români acum 50 de ani.

Discovery a realizat cu această ocazie un documentar APOLLO: Povestea Pierdută, ce conţine numeroase imagini de arhivă.

Paginademedia.ro prezintă în continuare detalii despre cele două producţii:

TVR. Nume cunoscute în lumea ştiinţifică - cosmonautul Dumitru Prunariu, publicistul Alexandru Mironov, astronomul Adrian Şonka şi Botond Istvándi, unul dintre organizatorii Expoziţiei Space Adventure - se vor afla alături de Mihai Constantin sâmbătă, 20 iulie, de la ora 13.00, în studioul TVR 1, pentru ediţia specială, “Un salt uriaş pentru omenire - Aselenizarea”.

La dezbaterea dedicată împlinirii a 50 de ani de la momentul în care echipajul american Apollo 11 păşea în premieră pe Lună li se va alătura, prin telefon, Andrei Bacalu, jurnalistul care a relatat aventura selenară pentru români.

Mihai Constantin, jurnalist TVR şi moderator al programului:

„Aselenizarea reprezintă provocarea pe care temerarii generaţiei de atunci o aruncă celor de astăzi. Jurnalistic a însemnat un record absolut de audienţă, la care a contribuit şi Televiziunea Română. Ştiinţific a reprezentat finalul unei curse cu obstacole între Uniunea Sovietică şi Statele Unite ale Americii. Oare mai este Luna o provocare pentru Mileniul III, sau ne vom îndrepta direct către alte corpuri cereşti? Aflaţi răspunsul sâmbătă, de la ora 13.00, într-o ediţie specială a Televiziunii Române - “Un salt uriaş pentru omenire - Aselenizarea”, alături de câţiva invitaţi foarte speciali.”

Platoul TVR, în care va fi dezbaterea, va fi decorat cu televizoare alb-negru, iar din emisiune nu vor lipsi imaginile de arhivă, în care este surprins celebrul moment al anului 1969. Vor fi şi imagini de la Expoziţia Space Adventure, prin care reprezentanţii NASA încearcă să promoveze importanţa călătoriilor în spaţiu şi care se află în premieră în România.

Disovery spune Apollo: Povestea pierdută

Discovery Channel va prezenta un documentar de două ore, Apollo: Povestea Pierdută, care spune povestea completă a celei mai îndrăzneţe misiuni, cu secvenţe nedifuzate până acum. Arhivele dezvăluie munca unei armate de ingineri, oameni de ştiinţă şi astronauţi, depusă pentru a obţine cea mai mare reuşită tehnologică din America.

APOLLO: Povestea Pierdută are premiera duminică, 21 iulie, ora 23:00.

„Scopul acestui documentar special este de a sărbători şi de a onora pe toţi cei care au făcut posibilă această misiune”, a declarat Howard Swartz, Discovery.

„Faptul că s-au folosit imaginile de arhivă din acel moment a contribuit la crearea unei experienţe captivante pentru telespectator, transportându-l înapoi într-un moment de speranţă, frică şi, în cele din urmă, triumf.”

APOLLO: Povestea Pierdută este produs pentru Discovery Channel şi Discovery Science de Arrow Media. Producătorii executivi ai Arrow Media sunt Tom Brisley şi Sam Starbuck. Howard Swartz serveşte ca producător executiv pentru Discovery şi Discovery Science.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus