Skip to main content

TVR, reacție pe subiectul acuzațiilor aduse de sindicate: „Televiziunea publică respinge cu fermitate orice acuzație”

 
TVR, reacție pe subiectul acuzațiilor aduse de sindicate: „Televiziunea publică respinge cu fermitate orice acuzație”
TVR

Televiziunea Română reacționează pe subiectul scrisorii trimise de sindicatele din TVR către autoritățile statului, în care solicită  „soluționarea conflictelor din SRTV și demiterea PDG-ului Doina Gradea”. 

Televiziunea publică respinge cu fermitate orice acuzație în legătură cu nerespectarea drepturilor și a legislației față de angajați. Tragem un semnal de alarmă asupra știrilor false lansate în spațiul public”, notează TVR într-un comunicat de presă. 

Publicitate

TVR spune, printre altele, că Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind – Filiala SRTv nu ar fi sindicatul reprezentativ al instituției. 

„În Televiziunea Română activează mai multe organizaţii sindicale, fără ca vreuna dintre acestea să fie reprezentativă la nivel de unitate”, notează în continuare aceeași sursă. 

De asemenea, reprezentații Televiziunii Publice vorbesc despre o „tendință de a propaga știri false prin implicarea diverselor organizații internaționale”.

„Un sindicat este reprezentativ la nivel de unitate dacă 50 + 1 dintre angajaţi aderă la organizaţia sindicală respectivă şi dacă deţine o sentinţă judecătorească în acest sens, document care, în prezent, nu există pentru niciunul dintre sindicatele din cadrul SRTv”, precizează sursa citată. 

Reamintim că sindicatele din Televiziunea Publică au anunțat că cer ajutorul lui Klaus Iohannis și pe cel al Vioricăi Dăncilă pentru „soluționarea conflictelor din SRTV”.

De asemenea, solicită „demiterea, în regim de urgență, a actualului președinte-director general, Doina Gradea”. Printre altele acuză lipsa de transparență și încălcări repetate ale legislației muncii din partea conducerii TVR. 

Totodată, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind - Filiala TVR și Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind au cerut și sprijinul unor organizații din care face parte, printre care amintim CNSLR - Frăția, Federația Internațională a Jurnaliștilor, sau Federația Europeană a Jurnaliștilor. 

Trei dintre acestea au răspuns. Este vorba despre CNSLR - Frăția, Federația Internațională a Jurnaliștilor și UNI Global Union - Media Entertainment & Arts. 

Citește și: 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu