Skip to main content

VIDEO. N-a fost de râs. CNA a interzis reclama McDonald`s cu mama amuzată de copiii ei care distrug o operă de artă

 
VIDEO. N-a fost de râs. CNA a interzis reclama McDonald`s cu mama amuzată de copiii ei care distrug o operă de artă

O "promoţie cu zâmbet" nu a fost deloc "de râs". Aspru criticată în online, reclama McDonald`s, cu o mamă care se amuză după ce copiii ei au distrus un tablou într-un muzeu, n-a fost nici pe gustul CNA.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis interzicerea de pe TV a clipului publicitar, întrucât încurajează „comportamente imorale”.

Deşi clipul nu mai rulează pe TV, CNA a dat decizia de intrare în legalitate pentru ca acesta să nu mai fie reluat pe viitor.

Campania a ajuns în vizorul CNA după ce a primit o reclamaţie de la un telespectator.

„Reclama zâmbete la McDonald's în care doi copii mâzgălesc o pictură într-un muzeu, iar mama lor râde. Ce fel de educaţie inspiră această reclamă?
E amuzant sa mazgalesti picturi în muzeu?”, spune telespectatorul în petiţie.

Lipsă de respect pentru operele de artă

Probleme au fost cu spotul şi în viziunea Comitetului Etic al RAC (Consiliul Român al Publicităţii), o organizaţie care are rol consultativ în relaţia cu CNA.

„Comitetul Etic al RAC a considerat că în acest caz se încalcă Codul, deoarece, deşi această comunciare este introdusă într-un stil amuzant, o situaţia imaginară, atmosfera poate fi considerată ca fiind lipsită de respect faţă de operele de artă”, a spus Laura Frunzetti, reprezentant din partea RAC.

Decizia de intrare în legalitate, ceea ce înseamnă că spotul nu mai poate intra pe TV în formula aceasta, a fost votată în unanimitate de membrii CNA prezenţi la şedinţa publică de joi.

LEGISLAŢIA invocată:

Art. 29 - (1) Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii:
(...)h) să nu stimuleze comportamente indecente sau imorale.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • S S
    Aceasta reclama imi aduce aminte de o alta care a fost interzisa, cu niste oameni care se distrau facand farse, chemand pompierii la 112, fara sa fie nevoie. Publicitarii din Romania se straduiesc prea mult sa fie originali si nu stiu sa faca o reclama la care omului sa-i placa sa se uite, ca cele de la Super Bowl.

Trimite un comentariu

sus