Skip to main content

VIDEO. CNA recomandă televiziunilor difuzarea a două spoturi TV care promovează votul prin corespondenţă

 
VIDEO. CNA recomandă televiziunilor difuzarea a două spoturi TV care promovează votul prin corespondenţă

Consiliul Naţional al Audiovizualului a votat o recomandare pentru televiziuni de a difuza, gratuit, două spoturi de informare legate de votul prin corespondenţă, unul realizat de Autoritatea Electorală Permanentă, iar celălalt creat de mai multe asociaţii civice, în frunte cu Asociaţia Platforma România 100.

Publicitate

Recomandarea va merge către posturile locale, regionale şi naţionale, dar şi către televiziuni româneşti care emit pentru diaspora, Pro TV International, Antena International şi TVR International.

Ambele clipuri, cel AEP şi cel al societăţii civile, au fost vizionate în şedinţa publică de astăzi. Sanda Foamete, reprezentant din partea societăţii civile, a spus că cele două spoturi sunt complementare.

„Spotul AEP face referire exclusiv la votul prin corespondenţă. Dacă veţi intra pe site-ul votstrainaintate.ro, veţi vedea că sunt două opţiuni pe care cetăţenii din străinătate le au la dispoziţie, fie votul prin corespondenţă, fie la secţia de vot. În clipul nostru, am cuprins ambele variante”, a spus Sanda Foamete.

Amintim că românii din străinătate se pot înscrie pentru a vota prin corespondenţă până la data de 11 septembrie. Potrivit reprezentanţilor societăţii civile, AEP ar lua în discuţie o prelungire a termenului de înscriere, până la 15 septembrie, însă nu s-a comunicat nimic oficial, până la acest moment.

Prezentăm în continuare clipul realizat de Asociaţia Platforma 100, alături de alte 17 ONG-uri. Clipul AEP, prezentat în şedinţa CNA, nu a fost încă publicat în online.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus