Skip to main content

Doi ani de Recorder.ro: Aproape 90.000 de euro din donaţii, în ultimele şase luni. Cum a crescut redacţia în doi ani

 
Doi ani de Recorder.ro: Aproape 90.000 de euro din donaţii, în ultimele şase luni. Cum a crescut redacţia în doi ani

RAPORT. Publicaţia Recorder.ro a împlinit doi ani de la lansare. Zeci de reportaje video, milioane de vizualizări pe YouTube şi zeci de mii de euro donaţii din partea cititorilor.

Publicitate

„Recorder a primit donaţii în valoare de 87.800 euro, în ultimele şase luni. Este cea mai mare sumă pe care am strâns-o până acum”, arată cel mai recent raport către cititori făcut de redacţia Recorder.

Acelaşi document explică şi felul în care s-au cheltuit banii: Investiţii - 6.300 de euro, Salarii - 45.000 de euro, Deplasări - 6.500 de euro.

De asemenea, au alocat un fond şi pentru proiectele viitoare, mai exact 30.000 de euro.

Proiectul pornit de Mihai Voinea, Cristi Delcea, Răzvan Ionescu şi Andrei Crăciun se autofinanţează din donaţii şi publicitate.

Ce schimbări s-au produs în cei doi ani

  • Erau patru oameni în urmă cu doi ani, acum sunt 10.
  • De la o cameră video atunci, la trei camere video acum, o dronă, lavaliere şi lumini.
  • Conţinut diversificat: animaţii explicative şi investigaţii video în care am arătat nu doar nereguli, ci în primul rând moduri de operare.
  • Jurnaliştii au crescut şi un canal de YouTube, care a adunat 160.000 de abonaţi - cel mai mare canal din România cu conţinut exclusiv jurnalistic.
  • Materialele lor au câştigat şi câteva premii la competiţii jurnalistice.

Echipa de jurnalişti de la Recorder anunţă şi noi proiecte pentru următoarea perioadă:

„Pregătim lansarea unei rubrici noi, pentru a diversifica conţinutul pe care îl producem: mai mult jurnalism explicativ despre temele importante din societate”, menţionează raportul.

Tabelul care explică cheltuielile Recorder din ultimele şase luni

Citeşte şi: Recorder.ro, revelaţia anului. Povestea. „Când o să obosim, ne încărcăm bateriile şi ne întoarcem. Nu vom renunţa, pentru că asta ştim şi asta ne place să face”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • david david
    @Gigel Marian: Gigel nu fi Gigel.
  • geo geo
    Cum poti sa spui ca e prostie, cand asa traiesc, destul de bine, si se plimba prin tara si strinatate destui activisti Rezist. Sa spuna concret cine si ce bani le-a dat. Ca sa isi faca treaba aia. Apropo, oare alde plus USR si PNL nu au nicio bubiță de nu vă luați de ei ?
  • Gigel Marian Gigel Marian
    O mare prostie,cum sa traiesti din milogiala? Cun mai ai echidistanta daca traiesti din donatii? Trebuie sa le livrezi donatorilor stiri pe care le asteapta.
    Deci eu donez la pg,daca pg nu da stiri cu m... Mai donez data viitoare? Nu
  • Stroe Stroe
    Suneti cei mai tari! La mulți ani!!!

Trimite un comentariu

sus