Skip to main content

Facebook vrea să angajeze o echipă de ziarişti. Ar urma să modereze noua secţiune de ştiri

 
Facebook vrea să angajeze o echipă de ziarişti. Ar urma să modereze noua secţiune de ştiri

Facebook se transformă. Îşi face o secţiune pentru ştiri şi anunţă angajări pentru moderarea respectivelor materiale. Concret, compania angajează o echipă de zece ziarişti cu experienţă pentru selecţia ştirilor din noul flux, informează Agerpres care citează AFP.

Publicitate

Gestul vine în contextul în care Facebook nu ar vrea ca selecţia respectivelor ştiri să depindă exclusiv de algoritmi, notează aceeaşi sursă.

Reţeaua socială a anunţat că doreşte să afişeze „ştiri relevante” într-o nouă secţiune - News Tab. Fila ar fi dedicată ştirilor şi separată de fluxul tradiţional, în care sunt afişate şi postările prietenilor.

Jurnaliştii angajaţi la Facebook nu vor interveni pe articole, ci doar vor selecta ştirile de pe diferite site-uri, completează Agerpres.

Noul „agregator de ştiri” ar fi prima funcţie de la Facebook care foloseşte moderatori umani.

În News Tab, jurnaliştii vor modera doar secţiunea Top News, în timp ce selecţia tuturor articolelor se va baza în continuare pe algoritmi, conform presupuselor preferinţe ale fiecărui utilizator şi istoricului de navigare pe internet, mai scrie sursa citată.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ma falda ma falda
    asa a fost si cu sirbu. cind s-a inconjurat de jurnalisti s-a dus totul de ripa. o fi un semn?

Trimite un comentariu

sus