Skip to main content

RAPORT. Telekom, scădere la abonaţii pentru serviciile TV prin satelit, creştere pe Internet TV

 
Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

RAPORT. Cum au evoluat veniturile Telekom România trimestrul doi al acestui an: televiziune, internet şi telefonie?

Publicitate

Pe serviciile de televiziune prin satelit (DTH), Telekom a pierdut abonaţi. Pe serviciile de Internet TV (IPTV), a avut un plus.

Numărul de clienţi pentru serviciile de televiziune a fost de 1,4 milioane în trimestrul doi al acestui an, în scădere cu 5,7% faţă de perioada similară a anului trecut. În principal, scăderea s-a resimţiti pe fondul declinului tehnologiei DTH (Direct to Home), completează reprezentanţii companiei.

În acelaşi timp, segmentul de Internet TV (IPTV) a înregistrat un avans de 15% al numărului de clienţi, de la un an la altul. Venitul mediu per utilizator (ARPU) pentru acest segment a crescut, de asemenea, în aceeaşi perioadă.

Care este situaţia pe toată compania, incluzând serviciile de telefonie?

La finalul lunii iunie (2019) compania avea 4,5 milioane de clienţi, în scădere cu 4,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile consolidate din aprilie, mai şi iunie pentru grupul Telekom România au fost de 231,2 milioane de euro. Suma reprezintă o creştere de 6,7% în comparaţie cu primele trei luni ale anului, dar este în scădere cu 2,8% faţa de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cifrele au fost influenţate şi de veniturile mai mici din vânzarea de telefoane mobile, pe măsură ce compania s-a concentrat pe ofertele #Netliberare şi #BusinessLiber, menţionează reprezentanţii grupului.

Veniturile din servicii mobile au scăzut cu 4,4%, până la 78,8 milioane de euro, în principal ca efect al impactului tranziţiei platformelor IT reflectat în trimestrul patru 2018, care a condus la un număr de deconectări în a doua parte a anului. Stabilizarea veniturilor din servicii mobile este preconizată de companie în a doua jumătate a acestui an.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    @Tavi, daca iti spun ca esti prost o sa zici ca am ceva cu tine. Da' prost rau!
  • Tavi Tavi
    DTH-ul de la Telekom a fost slab dintotdeauna. Nemții, englezii si italienii sunt pe creștere. Insa aia sunt grupati cu sutele pe sateliți puternici si au receptoare de bun simt, nu ce da Telekom sau alții aici. Apropo, Orange are creștere la DTH, nu ca ar fi cu mult diferiți de Telekom. De curând am repus in functiune parabolica cu motor si un Dreambox, asa ca am vazut si eu dar si vecinii diferenta. Creștere are Telekom la comunicații mobile, pui botul prima data la preț scăzut si renunți după ce vezi cum merge si ce primești.
    Cat despre #netliberare a fost la început, ca acum îți pun limita si la trafic si la lățimea de banda. Au noroc ca Orange si Digi devin lacomi ca si ei, si 4G-ul "pe bune" e de fapt limitat (vezi Netograf). Cauzele scăderilor sunt si părțile scrise cu litere mici in contracte, iar aici Telekom e celebru
  • Cris Cris
    o gramada de programe religioase adventisto-penticostale,si alte ciudatenii,o gramada de canale de muzica inutile,70% reluari pe cele 4 canale de sport,au pierdut o gramada de drepturi de transmisii sportive,plus ca multe canale tv sunt dublate SD si HD,la acelasi canal tv..plus incompetenta celor carora te adresezi cu probleme.
  • DODO DODO
    da faceti odata un sistem de cablu in care abonatul sa-si faca singur grila de programe sa nu i se mai bage pe git mizerii de tv -umpluturi -care nu intereseaza pe nimeni Asa ca daca nu le vrea nimeni ori dispar ori se vor pune pe treba

Trimite un comentariu

sus