Skip to main content

Ziare.com - Cazul Sorina: Familia Săcărin, plângere penală împotriva membrilor CNA: Nu au luat niciun fel de măsură cu privire la oprirea scandalului public

 
CNA
CNA

Sotii Ramona si Gabriel Sacarin cer procurorilor DNA sa deschida o ancheta in cazul a zece membri ai Consiliului National al Audiovizualului pentru abuz in serviciu si complicitate la comunicare de informatii false, notează Ziare.com.

Publicitate

Motivul: CNA nu si-ar fi indeplinit, timp de aproape o luna, atributile prevazute de lege pentru a interveni in cazul emisiunilor TV care au tratat cazul adoptiei Sorinei.

Asta in conditiile in care, in mai multe emisiuni televizate, ar fi fost incalcate mai multe drepturi fundamentale ale sotilor Sacarin si ale Sorinei, fata din Baia de Arama adoptata de acestia. Este vorba de emisiuni difuzate de posturile Antena 3, Romania TV, B1 TV si Realitatea TV.

Prin neindeplinirea atributiilor de serviciu, membrii CNA ar fi creat Sorinei si parintilor adoptivi un prejudiciu moral in valoare de 1,2 milioane euro, "deoarece dreptul la viata privata si de familie al subsemnatilor si al fiicei noastre minore sunt grav afectate."

„Nu au luat niciun fel de masura cu privire la oprirea scandalului public al carui obiectiv a fost denigrarea profesiei de magistrat si intimidarea magistratilor, permitand astfel, prin omisiune, afectarea prestigiului justitiei - desi aveau aceasta obligatie de a actiona conform art. 10 alin. (1) din Legea 504/2002 a audiovizualului," arata sotii Sacarin, în documentul citate de Ziare.com.

Amintim că CNA a discutat cazul în şedinţa din 25 iulie, însă nu a ajuns la nicio decizie, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI. Au fost făcute trei propuneri de sancţionare pentru posturile B1 TV, Romania TV, Realitatea TV şi Antena 3, însă niciuna nu a reuşit să atragă cel puţin şase voturi pentru a fi admisă.

Propunerile de sancţionare au fost următoarele:

Dorina Rusu, autoarea autosesizării pe cazul Sorina, a venit şi cu cele mai dure propuneri:

  • 20.000 de lei pentru B1 TV şi România TV
  • 15.000 de lei pentru Realitatea TV
  • 10.000 de lei pentru Antena 3

Radu Herjeu a avut următoarele propuneri:

  • Somaţie publică pentru Realitatea TV
  • 15.000 de lei pentru România TV
  • 10.000 de lei pentru B1 TV

Prin urmare, ca procedură, votul urmează să fie reluat în şedinţa următoare. CNA, care în mod normal se reuneşte în şedinţă publică marţea şi joia, n-a avut însă şedinţă în această săptămână întrucât este perioada concediilor şi nu se poate asigura cvorumul de cel puţin opt din 11 membri.

Monica Gubernat, preşedintele CNA, a propus câte o somaţie publică pentru Realitatea TV, România TV şi B1 TV:

„Propunerile mele vor fi ceva mai temperate”, a spus Gubernat.

Detalii despre plângerea penală împotriva membrilor CNA, AICI

Citeşte şi:

Cazul „Sorina” stârneşte discuţii (şi) la CNA. Digi 24, singurul post care nu a derapat. Momentan niciun post nu a fost sancţionat


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ionut ionut
    Astia sunt baptisti, nu? Plus americani cu loteria vizelor. Avantaj lor.
  • Horatiu Horatiu
    Felicitari familia Sacarin!!Ati dovedi ca sunteti cu 5 clase peste Romania imbecilizata din 2019.Povestea voastra e scenariu de film,mai tare decat Argo.
  • dan petrea dan petrea
    De abia astept sa il vad pe eroul martir Radu Herjeu la Cremenal.
  • ion ion
    Pana acum tot ce a vrut fam. Sacarin s-a intamplat; mai ceva ca in armata. Nimeni nu se pune cu vointa lor. Membrii CNA sa fuga cat mai pot ca va arata Sacarinii ce e ala un cracker de nu va vedeti.

Trimite un comentariu

sus