Skip to main content

Demisie importantă la Digi24. Cel mai acid jurnalist al staţiei părăseşte televiziunea

 
Alice Iacobescu prezenta ştiri la Digi24 încă de la lansarea postului, în 2012
Alice Iacobescu prezenta ştiri la Digi24 încă de la lansarea postului, în 2012

Unul dintre cei mai vechi oameni din echipa Digi24 părăseşte postul de ştiri. După şapte ani la Digi24, Alice Iacobescu, unul dintre cei mai acizi jurnalişti ai postului, a demisionat de la televiziunea grupului RCS.

Publicitate

Contactată de Paginademedia.ro, Alice Iacobescu a confirmat demisia şi că e în perioada de preaviz.

„Consider că este momentul să fac o schimbare şi, în mod cert, o să fie o schimbare de substanţă. Îmi doresc foarte mult să fac jurnalism, jurnalism de calitate, şi sunt convinsă că voi reuşi să fac asta şi de aici încolo. Voi vedea sub ce formă.”

Direcţia?

„În acest moment, nu ştiu unde mă duc, dar ştiu ce am de oferit.”

Alice Iacobescu a lucrat la Digi24 încă de la lansarea postului TV, în martie 2012.

Carte de vizită

Lucrează în media de peste 20 de ani. Şi-a început cariera în televiziune la Tele 7 abc, a lucrat apoi la BBC World Services (96-99). În Intact a lucrat mai bine de 11 ani, dintre care patru ani la Antena3, de când s-a lansat postul (iunie 2005).

În anul 2012 a renunţat la Antena 3, unde realiza Săptămâna de ştiri, pentru noul proiect Digi24. S-a alăturat Digi24 cu o lună înainte de lansare, pe 1 martie 2012.

Citeşte şi:

Alice Iacobescu lasă Antena3 pentru Digi24

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Răzvan Răzvan
    Saviana = Alice! Ce chestie!
  • Saviana Saviana
    @Marius
    Multumesc. Uite asa afla omul ca a folosit o viata gresit un cuvant.
  • Marius V Marius V
    @Saviana
    Întru totul de acord cu ideile exprimate în comentariul tău. Totuși, cred că termenul corect este „a repurtat“. Nu aș fi insistat dacă nu țineai să subliniezi prin acea paranteză. În schimb, „incisiv“ este cuvântul cel mai potrivit - ar fi trebuit să se regăsească în titlul articolului și... în comentariul meu.
  • Saviana Saviana
    Wow. Ce comentarii... ma feresc sa le calific.
    Alice a reputat (da, asta e termenul potrivit) niste victorii jurnalistice de manual in fata unor politruci renumiti. Sa pui semnul egal intre a intrerupe un invitat si a pune la colt un mincinos e semn clar ca habar nu ai care este rolul unul jurnalist.
    Cititoare de prompter? Serios? Pai "cititoarele de prompter" nu dialogheaza cu invitatii, ci adreseaza intrebari, apoi ii lasa sa-si spuna povestea in tihna. Lucru pe care Alice nu-l face niciodata.
    In ce priveste titlul Paginademedia... tot un caz de expropriere a termenilor.
    ACÍD, -Ă, acizi, -de, s. m., adj. 1. S. m. Substanță chimică cu gust acru și miros înțepător, care înroșește hârtia albastră de turnesol și care, în combinație cu o bază, formează o sare. 2. Adj. (Adesea fig.) Care are proprietățile unui acid (1), cu gust acru, înțepător. – Din fr. acide, lat. acidus.

    Incisiv nu e sinonim cu acid. Atent nu e sinonim cu acid. Etic nu e sinonim cu acid.
    Si ca feedback suplimentar, e cam subtire articolul asta. Cum explica el adjectivul din titlu?
    Comentariul meu nu ar fi existat daca vedeam acel video cu "Alice cea acida". A se citi acra, data fiind definitia.
  • Vasy Vasy
    Toată lumea interpretează plecarea ei ca voită și o pierdere pentru post. Poate a fost pusă să își dea demisia... poate postul s-a purtat onest și a ascuns că a zburat-o", să aibe un viitor ok în altă parte. Nu era o "vedetă", nu are publicul ei, ca de exemplu Pătraru, care pleacă cu tot cu emisiune și public la alt post.
    Era un prezentator de 2 ore/zi, 90% cititor de prompter. Că încerca să fie o "Dana Grecu"... probabil sechele rămase de la antena 3.
  • Marius V Marius V
    Este o mare pierdere pentru Digi 24. Aroganța nu exclude inteligența; ba aș spune că numai proștii sunt modești. În ceea ce privește agresivitatea (sau „aciditatea“, cum titrează Pagina de Media), un bun jurnalist nu acceptă să fie mințit în față sau să devină placa turnantă a propagandiștilor de toate soiurile; trebuie să le-o tai scurt.
    Cred că problema este la conducerea postului sau... mai sus. Nu știu de ce natură, dar cred că pe-acolo este. Să ne amintim că nu este prima demisie. Liana Alexandru, una dintre cele mai bune și corecte jurnaliste, a plecat și ea. Nici Flavia Negoescu (2.0) nu mai este la Digi 24. Se întâmplă ceva și nu-i de bine.
  • Doru milogu Doru milogu
    Toti cei care isi dau demisia de la digi sunt prezentati ca fiind "plecari importante". Si daca pleaca femeia de servici tot o plecare importanta e.
    O fi primit ordin pe zi de la unitate sa se regrupeze.
  • George George
    *** , nu accepta sa iesi din matricea jurnalismului de tip "corporatist" ; aroganti, gaunosi ,emisiuni teribili de fade , o gramada de postaci le tine isonul, ori aici ori pe hdsatelit...
    La fel si la radio digi, cand s-a lansat postul lumea spera ca o sa avem primul post de informatii profesionist, dar stupefactie generala, au importat majoritatea mascaricilor generatiei pro...
    Sa fim seriosi, in afara de CTP si emisiunea "In fata ta"n-ai nimic interesant care sa iti atraga atentia ,nu fac nicidecum diferenta fata de antenisti !
  • Patria a priori Patria a priori
    Nu-i duceți grija, Europa FM caută șef la știri ;)
  • arcu de triumf arcu de triumf
    Agresivitatea nu inseamna inteligenta. Faptul ca intra peste invitati oprindu-i si vorbindu-le agresiv mai ales cand aia erau prin telefon nu dovedeste ca esti bun sau ca nu te lasi pacalit sau ceva. De obicei oamenii care nu-si gasesc locul au o problema de autoevaluare ca si politicienii ca si vedetele si ca altii. Multi au impresia ca nu sunt apreciati la valoarea lor. Fiecare are lumea lui.
  • bing bing
    duca-se invartindu-se
    era prea "moale" pentru a aparea pe tv
    milfa batrana nu face ciorba buna zice un proverb chinezesc
  • Costin Costin
    Am lucrat cu ea si la A3 si la Digi24. Femeia *** e frustrata de nu se vede. Imi aduc aminte reactia colegilor cand a venit la Digi24. Un mare oftat... "Bai frate nici aici nu scapam de asta". Cand nu ai nimic de apus ridici tonul. Asa este Alice. Ea e cea mai desteapta, cea mai feumoasa, cea mai devreme acasa, iar restul sunt niste slugi.
  • An An
    O televiziune high quality si dpdv continut - reflectare evenimente - imagine... Cand doresc sa urmaresc un program de stiri din care sa aflu daca chiar asa este un eveniment pe Digi ma uit...(jurnale reflectate ok sunt si pe Pro Tvr Prima) ... Pacat ar fi ca Digi sa dispara... Nu reusesc sa castige si mai mult public pt ca inca nu au migrat pe zona de CanCan specifica altor posturi si pentru ca nu au reusit sa gaseasca formula de program locomotiva... jurnalul de seara cu dl Prelipceanu nu este suficient de puternic...
  • Hedtuao Hedtuao
    Bine a făcut, Digi este Tv Sri-ului , sper sa se desființeze aceasta Tv cu sediul la Cotrocenii
  • Dl Dl
    Mai degraba alcalina cu pretentii de aciditate

Trimite un comentariu

sus