Skip to main content

De la Digi 24, la Europa FM şi ...la facultate. Alice Iacobescu, profesor la Jurnalism: „Avem nevoie de jurnalişti de încredere, responsabili şi curajoşi”

 
De la Digi 24, la Europa FM şi ...la facultate. Alice Iacobescu, profesor la Jurnalism: „Avem nevoie de jurnalişti de încredere, responsabili şi curajoşi”

După ce a demisionat de la Digi 24 şi a trecut la Europa FM, Alice Iacobescu ajunge şi la ...facultate.

Publicitate

Jurnalista Alice Iacobescu, şef al ştirilor Europa FM de câteva zile, va fi şi profesor la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti.

Ea va preda un seminar de Tehnici de Redactare de la 1 octombrie, când începe noul an universitar, a declarat pentru Paginademedia.ro Anamaria Nicola, decanul FJSC.

Alice Iacobescu, despre rolul de profesor la jurnalism:

„Avem nevoie de jurnalişti de încredere, responsabili şi curajoşi, iar ei au nevoie de sprijin şi îndrumare ca să devină aşa. Este o datorie de onoare pentru mine, ca jurnalist şi absolvent al FJSC, să mă implic în formarea viitorilor oameni de presă”, a spus jurnalista citată pe pagina de Facebook FJSC.

Alice Iacobescu a demisionat recent de la Digi24, după cum Paginademedia.ro a anunţat în premieră.

Ulterior, a acordat un interviu pentru Paginademedia.ro, în care a explicat motivele demisiei. A doua a zi a fost scoasă de pe post, deşi mai avea aproxiamativ două săptămâni de preaviz.

Vezi interviul video cu Alice Iacobescu, o veritabilă pledoarie pentru jurnalism, AICI

Vineri a intrat echipa Europa FM ca şef al ştirilor, pe locul lăsat liber de Teodor Tiţă, care a renunţat la presă pentru a se alătura echipei de campanie a lui Dan Barna, candidatul USR pentru preşedinţie.

Alice Iacobescu este jurnalist de peste 25 de ani, cu experienţă în radio şi televiziune. A debutat în radio în 1993, la Delta RFI, a lucrat apoi, timp de 3 ani, la BBC Londra, redacţia română. Vine la Europa FM dupa ce a prezentat ştiri de televiziune mai mult de un deceniu, la Digi24 şi, anterior, la Antena 3.

Anamaria Nicola, decanul FJSC, pentru Paginademedia.ro:

„Mă bucur foarte tare că am convins-o pe Alice să ni se alăture de anul acesta la FJSC. Avem o echipă fantastică de colaboratori din industrie, dar întotdeauna e loc de jurnalişti integri şi profesionişti care să transmită studenţilor valorile şi cunoştinţele care-i vor ajuta să schimbe în bine felul în care se face presă astăzi în România.”

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    @f.n.

    corect. cei mai buni jurnalisti pe care ii cunosc sunt absolventi ai altor facultati decat jurnalism. cel mai bun producator de jurnal de stiri cu care am lucrat vreodata e absolvent al facultatii de matematica.
  • Radu Radu
    M-ați înebnit cu stiri despre tantea asta, zici ca e Messi al Jurnalismului. Ce face ea, cum isi da ea demisia, de ce isi da ea demisia, etc. La digi exista prezentatoare mult mai carismatice decat ea, personal nu imi placea stilul ei, Un jurnalist trebuie sa fie impartial, nici cu stanga nici cu dreapta, cel putin cand isi exercita meseria, daca o face se numeste altceva.
  • F.N. F.N.
    Iata, deci, o parte a raspunsului la intrebarea banala: “De ce jurnalistii cei mai buni, din fiecare domeniu, sunt exact cei care au absolvit alta facultate, nu Jurnalismul?” Aia de la FJSC ajung doar carne de tun in mass media. Jurnalistii de valoare pe politic, social, economic sunt absolventi de Filosofie, Economie, Litere, etc. FJSC e doar un nume golit de continutul academic al unor absolventi de valoare.

Trimite un comentariu

sus