Skip to main content

Milioane de clipuri şi conturi, şterse de pe YouTube. Reguli mai dure pentru instigare la ură. Video-urile cu provocări „prea dure”

 
Milioane de clipuri şi conturi, şterse de pe YouTube. Reguli mai dure pentru instigare la ură. Video-urile cu provocări „prea dure”

RAPORT. Milioane de canale şi videoclipuri au fost şterse de pe YouTube. Motivul? Conţinut nepotrivit, instigare la ură sau provocări periculoase.

Publicitate

YouTube a adus reguli mai dure în ceea ce priveşte videoclipurile instigatoare la ură şi pentru cele cu conţinut neprotrivit, iar pe cele cele care promovează provocările le consideră „prea dure”.


Care au fost efectele? - Patru milioane de canale şi nouă milioane de clipuri şterse


Peste patru milioane de canale şi nouă milioane de videoclipuri au fost şterse pentru încălcarea regulilor comunităţii, în al doilea trimiestru din 2019, arată un raport publicat de compania americană.

„În anul 2018, YouTube a făcut peste 30 de schimbări în politicile care guvernează platforma. Obiectivul este de a asigura libertatea de expresie, şi în acelaşi timp protejarea şi susţinerea comunităţii de pe YouTube”, notează aceeaşi sursă.

S-au înăsprit şi regulile în ceea ce priveşte „hate speech-ul”, dar au adus şi unele clarificări în privinţa videoclipurilor de tip „provocare”, pe care YouTube le consideră „prea periculoase”.

Noile reguli, impuse clipurilor care conţin instigări la ură şi „hate speech”, au avut şi ele efecte:

  • Peste 100.000 video-uri au fost eliminate, ceea ce înseamnă o creştere de cinci ori
  • Numărul de canale şterse pe motiv de „hate speech” a crescut de cinci ori, la peste 17.000
  • Numărul de comentarii eliminate de pe YouTube aproape s-a dublat în trimestrul doi din 2019 - Peste 500 milioane. Motivul? „Hate speech”

Cum sunt eliminate videoclipurile cu probleme: Algoritmul găseşte conţinutul, iar oamenii îl analizează


Platforma a introdus şi nişte sisteme numite „machine learning”, o combinaţie de oameni şi tehnologie care marchează conţinutul care urmează să fie analizat.

Concret: Tehnologia detectează conţinutul cu potenţial nepotrivit, iar apoi îl trimite pe a fi analizat de oameni.

Pentru un anumit tip de conţinut, cum ar fi abuzul sexuale împotriva copiilor sau terorismul, compania foloseşte o tehnică bazată pe „amprente digitale” pentru a găsi clipurile înainte de fi vizionate.

„Peste 87% dintre cele 9 milioane de video-uri eliminate în al doilea semestru din 2019 au fost iniţial identificate de sistemele automate ale YouTube, chiar înainte ca acesta să fie vizionat de utilizatori”, menţionează raportul companiei.

YouTube vorbeşte şi despre „anticiparea problemelor înainte de apariţia lor”:

„YouTube are o echipă de dezvoltare a politicilor comunităţii, care le analizează constant pentru a se asigura că ele sunt la zi, menţin comunitatea în siguranţă şi nu îngrădesc gradul de libertate al YouTube.

Anticiparea unor unor probleme înainte de apariţia lor este importantă. Cu acest scop, YouTube a lansat la începutul lui 2018 Intelligence Desk, o echipă care monitorizează ştirile, social media şi rapoartele utilizatorilor pentru a detecta noi trenduri în zona conţinutului inadecvat.

Google a angajat peste 10.000 de oameni pentru detectarea, analiza şi eliminarea conţinutului care încalcă politicile YouTube”, mai spun reprezentanţii companiei.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus