Skip to main content

CTP după emisiunea lui Prelipceanu cu Firea: "Dureroasă emisiune! Încă una-două din astea, și nu ne mai întâlnim decât pe Republica și facebook"

 
CTP după emisiunea lui Prelipceanu cu Firea: "Dureroasă emisiune! Încă una-două din astea, și nu ne mai întâlnim decât pe Republica și facebook"
ctp gandul

„Tăcerea mieilor”, este expresia cu care gazetarul Cristian Tudor Popescu descrie emisiunea cu primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, din studioul Digi24, de aseară. 

Publicitate

CTP critică dur, pe Facebook, prestația jurnalistică a realizatorului Cosmin Prelipceanu și jurnalistului digi24.ro Robert Kiss. 

„(...) Emisiunea realizată de primarul general G. Firea, avându-i ca public de figurație pe dnii C. Prelipceanu și R. Kiss”, remarcă aspru gazetarul.

Prestația lui Prelipceanu - alături de care apare în fiecare joi seara la Digi 24 - l-a făcut pe gazetar să vorbească despre "compromiterea postului de știri". 

„Când am apărat cu duritate Digi24 în fața pretenției dlui Mihai Șora-emag ca postul să se desființeze, pentru că s-ar fi aservit PSD, am spus că dacă voi constata eu compromiterea postului Digi24, nu mă mai vedeți prin studio.

Un prim pas spre acest gest a fost făcut aseară (...)”, a afirmat scriitorul.  

Cu privire la realizatorul Cosmin Prelipceanu a remarcat că atunci când „a pus una dintre cele nu știu dacă mai mult de 5 întrebări, dl Prelipceanu a avut un ton prevenitor, de scuză, ca să nu zic umil”.

Cristian Tudor Popescu a tras și o concluzie tranșantă:

Dureroasă emisiune din punct de vedere moral și profesional pentru un veteran ca mine. Încă una-două din astea, și nu ne mai întâlnim decât pe Republica și facebook, stimați telespectatori Digi24”

CONTEXT. Emisiunea cu Gabriela Firea, de la Digi 24, a venit în contextul în care primarul general a distribuit o postare, pe Facebook, în care atacă fundația Dăruiește Viața și Spitalul de Oncologie pe care fondatoarele Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu îl construiesc, din fonduri private și donații.  

Atacul a continuat și în emisiunea Jurnalul de Seară, moderată de Cosmin Prelipceanu. Printre altele, Firea a spus aseară următoarele lucruri:

 • Este interzis like-ul sau share-ul pe Facebook?
 • Terenul pe care e construit spitalul privat e al Primăriei, valorează un milion de euro
 • Este o campanie negativă furibundă nedreaptă la adresa mea, care a fost declanșată de unul dintre competitorii mei de anul viitor
 • Și eu am construit clinici, spitale și nu mi-a spus nimeni absolut nimic. Știu, nu am un PR bun.
 • „O postare share-uită miercurea trecută, care nu a supărat pe nimeni, și brusc aseară, în timpul evenimentului No Drugs, No Problems, s-a indignat lumea ca la un semn. După șase zile, repet, după șase zile! Deci mie asta îmi dă foarte mult de gândit și de bănuit că a fost o comandă în ceea ce mă privește”
 • Doamnele de la „Dăruiește Viață” sunt doar interfața. În spate este ONG-ul condus de Vlad Voiculescu

Momentul din emisiune și transcrierea intervenției Gabrielei Firea, pe site-ul Digi 24.

Postarea publicată de CTP pe Facebook

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Daca mai tineti minte, parca acum 1-2 ani, acest CTP a mai avut un derapaj la adresa Digi 24 dupa ce a avut loc nu stiu ce eveniment politic iar cei de la televiziunea unde este colaborator nu l-au contactat ca sa isi dea cu parerea.
 • Ca vine Craciunul,acest derbedeu,CTP,se da specialist in toate,inclusiv tenis,si , toti stau bouche be,in fata acestui nesimtit.No comment,pt restul gunoaielor lui ctp
 • Nu este prima emisiune dureroasa moderata de domnul Prelipceanu. Cea cu Dancila in studio a fost cel putin la fel de dureroasa. Domnul Prelipceanu a fost un om de televoziune obedient, fara interventii, sters, deloc incisiv sau care sa puna interlocutorul in dificultate. Doar cu Barna a fost pradator. Nu este o surpriza, asa a fost domnul Prelipceanu la toate televiziunile pe la care a trecut. O dezamagire pentru public, un om pe care l-a interesat intotdeauna mai intai banii si mai apoi profesia, dar si aceasta abordata doar din perspectiva financiara.
 • Cine credea că Digi trăiește din publicitate, s-a înșelat. Nu stiu ce se intampla in ultima vreme, dar la Digi, întregul Digi, calitatea este din ce in ce mai slabă. Inclusiv comentariile si transmisiunii sportive. Eu chiar am rămas si fără net si cablu timp de 4 zile! Nu se întâmplase asa ceva niciodată. Ceva scârţâie la această companie!
 • Numitul CTP este cumva actionar ori face partea din boardul de conducere al televiziunii sau al trustului media de isi permite sa faca asemenea afirmatii ? Are alta calitate in afara de comentator politic, comentator sportiv, comentator cinefil si uneori de colaborator al televiziunii pentru a ataca realizatorii / prezentatorii acestei televiziuni, doar pentru ca nu i-a placut lui, poate si altora, ca Prelipceanu si Kiss nu au pus-o la punct pe coana Firea ? Am impresia ca individul este prea mult bagat in seama, inclusiv de Digi 24, de isi permite asemenea iesiri in decor.

Trimite un comentariu