Skip to main content

Conducerea TVR, avertizată să nu mai repete modelul Dragnea la Viaţa Satului şi în această campanie. Reprezentant PSD: „Se pare că nici nouă nu ne-a fost foarte folositoare”

 
FOTO: Ziarul de Iaşi
FOTO: Ziarul de Iaşi

De râs şi nu prea. Dialog hilar la parlament, în şedinţa comună a birourilor permanente din Senat şi Camera Deputaţilor, care a avut loc săptămâna trecută, pe 24 septembrie. Subiectul: campania electorală la TVR şi radioul public, o discuţie uzuală înainte oricărei campanii electorale.

Publicitate

Din partea TVR a fost prezent, printre alţii Cristian Zgabercea, manager de proiect care spune că se ocupă de partea de campanie electorală de opt ani.

Discuţia pe campanie a ajuns inevitabil şi la prezenţa lui Liviu Dragnea, fostul preşedinte PSD, la Viaţa Satului, în plină campanie la europarlamentare.

Observaţia a venit din partea Irinei-Sorina Coliţă, reprezentanta lui Theodor Paleologu, candidatul PMP, care a ţinut să le spună celor de la TVR să încerce să evite prezenţa politicienilor la emisiuni de tip Viaţa Satului.

Irina-Sorina Coliţă:

„Un singur lucru aş mai dori: aş dori să profit de acest context şi, cu cât de multă diplomaţie pot, aş vrea să rog Televiziunea Română să încerce în această campanie să evite prezenţa politicienilor la emisiuni de tipul «Viaţa Satului» în plină campanie electorală, emisiuni de folclor sau alte emisiuni care fac audienţă mare la TVR şi unde la Europarlamentare ne-am trezit cu liderii unor partide politice, şi nu a fost foarte în regulă, nu a fost echitabil”, arată stenograma şedinţei de săptămâna trecută publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor.

În replică, Marcel Ciolacu (PSD), şeful Camere Deputaţilor, i-a replicat:

„Am înţeles aluzia dumneavoastră. Să ştiţi că se pare că nici nouă nu ne-a fost foarte folositoare.”

Totodată, în aceeaşi şedinţă Cristian Zgabercea a fost întrebat cine va fi moderatorul dezbaterii de seară. În replică, reprezentantul TVR i-a răspuns că se discută încă despre acest aspect.

„Am rugămintea şi aş vrea să rămână şi pe stenogramă şi în acest plen, să căutaţi - ştiu că există resurse de personal competent şi imparţial - un moderator care este imparţial.

Cel care a fost la europarlamentare este un moderator care a adus Societăţii Naţionale multe plângeri şi sesizări la CNA. Deci, avem nevoie de cineva imparţial care să reprezinte în mod egal toţi candidaţii aşa cum este normal pentru Televiziunea Naţională”, a spus Liviu-Ionuţ Moşteanu, deputat USR.

În replică, Cristian Zgabercea i-a spus deputatului că nu a avut nicio plângere la CNA la europarlamentare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    ce pretentii ! cum sa interzici cuiva ( psd ) care poseda un bun ( respectiv tvr ) sa-l fooseasca cum vrea muschii lui
  • Livia Pila Livia Pila
    Prin sentința judecătorească, numitul Zgabercea ar trebui sa fie ținut deoparte. În TVR - ul condus de Gradea, cea care își bate joc de lege, de Parlament, de oameni, individul acesta abject face legea. Schimbătorul devpamoersi al lui Nicușor Constantinescu.

Trimite un comentariu

sus