Skip to main content

Realitatea a murit, trăiască Realitatea. Plus. Emisia Realitatea TV se mută pe Realitatea Plus. Puțini vor vedea

 
Realitatea a murit, trăiască Realitatea. Plus. Emisia Realitatea TV se mută pe Realitatea Plus. Puțini vor vedea

Realitatea TV, televiziune operată de Realitatea Media, se închide mâine. Însă grila de programe va continua, pe un alt canal. Cozmin Gușă, unul dintre patronii Realitatea TV, mai are o licență TV, pe o altă companie, Realitatea Plus.

Publicitate

Realitatea Plus are însă un mare minus, la momentul actual. Postul emite din 2015, însă este prezent doar în câteva rețele de cablu locale. 

Pe marile rețele, Realitatea Plus nu va fi, încă, vizibilă. Cu RCS și UPC, cei mai mari jucători de pe piață, sunt încă, în prezent, discuții.

Cum s-a trecut pe Realitatea Plus?

Imediat după ce CNA a respins prelungirea cu nouă ani a licenței televiziunii de știri Realitatea TV, forul a analizat o cerere de la Geopol International, compania lui Cozmin Gușă care are licena pe Realitatea Plus.

Concret, Geopol a cerut ca Realitatea Plus să aibă aceeași structură de programe ca cea de până acum a Realitatea TV.

Cererea a fost admisă de CNA, în unanimitate.  

Conform departamentului tehnic al CNA, reprezentanții postului au mai spus că reprezentanții Realitatea Plus sunt în discuții cu UPC și RCS.

Postul Realitatea Plus nu este nici în lista must carry a posturilor care sunt obligatoriu preluate de companiile de cablu (așa cum este Realitatea TV).

Citește și: Realitatea TV se închide. CNA a respins prelungirea licenței televiziunii

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ăștia își bat joc de legile românești cum vor ei. Taxe nu plătesc, se fac că se închid, dar își modifică puțin doar numele. Penibil. Numai în România se putea întâmpla așa ceva. Au pupat în dos tot eșicherul politic românesc pentru a fi scăpați de datorii, au scuipat în toate direcțiile, apoi au pupat unde au scuipat, apoi iar au scuipat și tot așa, iar când nu s-a mai putut continua nici în felul acesta parșiv, își schimbă puțin numele. Cameleonii ăștia merită să dispară din media românească, altfel ce exemplu pot fi dați pentru proștii care respectă legile plătindu-și taxele ?
  • De ce nu se respecta legile in scumpa noastra tara? Ce este mizeria asta? Esti dator vandut la stat dar ti se permite sa iti faci alt SRL. Este ca si cum numai lor statul le-ar sterge datoriile. In primul rand este concurena neloiala si in al doilea ce incredere poate avea statul ca tu ca patron nu vei incerca iar sa nu platesti nimic? De ce statul roman nu a pus sechestru pe toate bunurile realitatea ca sa isi reduca din pierdri? Mi-e greata de nemul asta care pune botul la scursurile astea tv conduse de politruci, securisti...
  • Sunt în favoarea libertății totale și a libertății presei, dar dacă ar fi fost să se respecte legea, CNA nu ar fi trebuit să accepte această rocadă. În primul rând, sunt convins că CNA nu a monitorizat niciodată emisia Realitatea Plus, pentru că dacă ar fi făcut-o, acest post nu ar mai fi existat astăzi. Ceea ce emitea acest post nu avea nicio legătură cu proiectul și cu grila cu care a obținut licența. Practic, emisia Realitatea Plus consta în cel mult două ore de discuții zilnice, de luni până vineri, mai exact acel segment de dimineață care era preluat în mare și de Realitatea TV. În rest erau doar reluări și redifuzări de pe Realitatea TV, "casete" băgate la întâmplare, pe care nici măcar nu se oboseau să modifice marcajul grafic. Acolo toate preluările erau "în direct". Crawl-ul nu era actualizat cu lunile. Multă vreme a rulat în buclă ceva emisiune / documentar american obscur, care nici măcar nu era subtitrat. Văd că de azi au început să aibă mai multă emisie în direct, probabil așteptându-se ca mai mulți să fie cu ochii pe ei. Dar și emisia aceasta e la fel de sărăcăcioasă: o domnișoară într-un studio înghesuit, cu un laptop în față, citește niște știri de pe o foaie.

    Sunt convins că Realitatea Plus nu va avea emoții să intre în marile rețele de cablu. Probabil acest lucru se va întâmpla chiar de joi, când e programată următoarea ședință a CNA. Cabliștii sunt obligați să notifice Consiliul cu privire la orice modificare a grilei, dar au mai intrat programe și înainte de notificare (vezi România TV, care a intrat pe Dolce chiar în seara în care a fost ***ă). Oricum, stați liniștiți că până pe 10 noiembrie va fi în toate rețelele!

    Cu toate că sunt în favoarea libertății presei (după cum am scris mai sus), consider că ceea ce s-a întâmplat azi la CNA a fost o mare mizerie, mai ales având în vedere votul în unanimitate. Practic, ziua de azi nu reprezintă deloc o înfrângere pentru Gușă, cu o mare victorie. El va rămâne cu aceeași televiziune, doar că aceasta va fi una curată, cu 0 datorii. Să se descurce fraierii care au creditat Realitatea TV cu datoriile istorice. Cu toții știau că Realitatea Plus e doar un back-up, că era o televiziune la mișto, că emitea la mișto și că abia acum va fi utilizată în scopul ei. Probabil asta e o victorie pentru presă, însă e o înfrângere pentru respectarea legilor în spiritul lor.
  • Șmenurile de tipul ăsta sunt posibile numai în România. Deci, tu ești dator vândut statului care nu mai pupă in veci nimic de la tine, dar îți faci mendrele cu aceeași afacere la care ai modificat nițel sigla.
  • O zi fără Realitatea și uită toată lumea că a existat.Realitatea Plus probabil va fi bagat undeva pe pozitia 162
  • Realitatea în 4:3 se închide, iar TVR trece la HD. Dintre televiziunile de top 10 ar mai rămâne România TV în formatul antic, plus Prima, Național TV și B1 fără de HD.

Trimite un comentariu