Skip to main content

GALERIE FOTO. Funky Citizens a făcut un fel de „muzeu” al mitei electorale - „Galeria Trocului Electoral”. Ca să devină istorie

 
GALERIE FOTO. Funky Citizens a făcut un fel de „muzeu” al mitei electorale - „Galeria Trocului Electoral”. Ca să devină istorie

16 lopeţi aranjate ca să formeze o celulă cu zăbrele, un ciolan aşezat pe o urnă de vot, găleţi cu mălai şi ulei, pungi de zahară, roabe, mici cu muştar.

Publicitate

Este „arsenalul” deja cunoscut atunci când se apropie campania electorală, iar toate au ajuns exponate într-o galerie inedită „Galeria Trocului Electoral - VotNuTroc.ro”, care poate fi vizitată până pe 1 noiembrie, la Nod Makerspace (detalii AICI)

„Galeria Trocului Electoral” este doar o componentă dintr-o campanie mai amplă derulată de oragnizaţia Funky Citizens, în colaborare cu agenţia Kubis Interactive.

Este o campanie menită să atragă cât mai mulţi observatori în secţiile de votare.

„Pentru că oamenii nu pot să oprească trocul sau mita electorală, dar, cu siguranţă, pot să meargă în partea celaltă şi să observe cât de curat şi de corect este procesul de votare”, a povestit Ştefan Chiriţescu, director de strategie la Kubis Interactive, într-un interviu video pentru Paginademedia.ro.

Cosmin Pojoranu, director de comunicare Funky Citizens, pentru Paginademedia.ro:

„Scopul nu e doar să facem haz de necaz, nici să blamăm oamenii care-şi vând votul în schimbul unor bunuri materiale de bază, precum uleiul, zahărul sau mălaiul. Ştim că e greu să faci democraţie pe stomacul gol, şi fireşte că nu e vina lor că sunt în situaţia asta. Scopul e să cerem responsabilitate de la politicieni, pe care vrem să-i vedem cum se duelează în idei, nu în promoţionale.

O să folosim puterea exemplului, adică pornim noi, cetăţenii acţiuni de responsabilizare, că poate se prind şi ei că nu mai merge cu trocul electoral. Vizitatorii galeriei sunt astfel îndemnaţi să se înscrie pe www.votnutroc.ro ca observatori independenţi pentru alegerile prezidenţiale.

Ca să observe corectitudinea procesului electoral şi să înţeleagă ce implică democraţia, direct din primul rând. Cu un astfel de comportament civic sănătos putem contrabalansa încercările de troc electoral.”

Pe lângă galerie neconvenţională, pe care oamenii o pot vizita, şi la care se pot înregistra ca observatori ia procesului de vot, Kubis a mai făcut şi o serie de clipuri video, cuShurubel, Corina Băcanu, Carmen Uscatu - #NoiFacemUnSpital, Omid - Visuri la Cheie, Mariciu şi Elena Calistru - Funky Citizens. Acestora li s adugă şi site-ul votnutroc.ro, pe care oricine se poate înscrie ca observator.

GALERIE FOTO. Vot nu troc. Exponatele nu mai au nevoie de nicio explicaţie

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gaby Gaby
    Carmen, ai dreptate. ***
  • carmen georgeta lazurca carmen georgeta lazurca
    Un muzeu al ororilor DNA nu face Faching astia? Penibili, pur si simplu penibili oneghistii care divinizeaza puscaria. Le doresc sa aiba parte de ea.

Trimite un comentariu

sus