Skip to main content

Proiectul radio 3FM al Antenei 3, păsuire șase luni de la CNA. Când se va lansa postul

 
Proiectul radio 3FM al Antenei 3, păsuire șase luni de la CNA. Când se va lansa postul

Proiectul radio 3FM al Antenei 3 se lasă așteptat. Compania Antena 3 SA a cerut CNA o prelungire cu șase luni a termenului de intrare în emisie pentru postul de radio 3FM București.

Prezenți în fața CNA, reprezentanții Antenei 3 au spus că întârzierea lansării postului de radio ținde de motive tehnice și logistice. Unul dintre motive fiind mutarea într-un alt spațiu a redacției Observator, care se afla în același loc cu redacția Antenei 3.

Publicitate

Totodată, reprezentantul Antenei 3 a precizat că „estimarea realistă” de lansare a postului 3FM este „undeva la trei luni”

„Structura de programe este definitivată. Sunt niște aspecte atât tehnice cât și comerciale, dar și de organizare care ne împiedică să intrăm în emisie pe data de 10 decembrie”, a spus Norina Ionescu, reprezentanta Antenei 3

Solicitarea Antenei 3 a fost aprobată de CNA cu 10 voturi „pentru” și unul „împotrivă” (Radu Herjeu). Herjeu a subliniat că a votat mereu împotriva solicitărilor de prelungire a intrării în emisie și că rămâne consecvent.

Radu Herjeu:

„Cu toate riscurile pe care mi le-am asumat întotdeauna, eu am să votez împotrivă, dar nu pentru că nu înțeleg rațiunile dumneavoastră, dar pentru că întotdeauna de când sunt eu în CNA am votat împotriva prelungirii de intrare în emisie pentru un radio și, sincerc, cu toată culpa care aparține CNA, că ați intrat în posesia licenței abia anul trecut, în decembrie, și nu în 2015 când trebuia, dar ați intrat în posesia ei acum un an. Și mă așteptam, sincer, ca un trust cu puterea financiară și umană să reușească într-un an să depășsească toate dificultățile, să cumpere toată aparatura.”

În replică, Norina Ionescu i-a spus că principalul motiv al acestei întârzieri este că se fac niște permutări. „Redacția Observator și cei care au lucrat până acum la Observator se mută cu spațiul de acolo. Toate aceste permutări care se fac în cadrul acestui trust afectează inclusiv acest proiect”, a spus Norina Ionescu.   

Licența 3FM, o poveste încâlcită și unică în istoria CNA 

Antena 3 SA a câștigat, în noiembrie 2015, în urma unui concurs frecvența 106,2, care a aparținut Radio City FM, cu intenția de a lansa un radio de news. Doar că - surpriză - la momentul respectiv, CNA nu i-a putut elibera licența pentru că era în litigiu.

Mai exact, proprietarii City FM, care deținuseră anterior licența, au contestat în instanță decizia CNA de a le retrage această frecvență. Procesele s-au lungit până în 2018, timp în care Antena 3 nu a putut să-și lanseze postul de radio. 

Antena 3 a anunțat că are în pregătire postul de radio tot în toamna acestui an, în contextul în care a anunțat separarea redacțiilor Observatorului de Antena 3 (detalii, AICI). 

CONTEXTPe 24 noiembrie 2015, CNA organizează un concurs de frecvențe radio, la care sunt puse la bătaie mai multe frecvențe, printre care și două de București. Una a mers la Guerrilla, iar cealaltă la Antena 3 pentru proiectul 3FM (detalii, AICI). 
 
Câteva săptămâni mai târziu, pe 15 decembrie, un membru CNA dezvăluia problema cu frecvența câștigată de Antena 3. Nu putea fi eliberată deoarece licența respective era în litigiu. Fostul proprietar Radio City a contestat în instanță retragerea licenței, iar procesul era încă în curs. Valentin Jucan, membru CNA la momentul respectiv, a și propus anularea acordării frecvenței către Antena 3.
 
„Antena 3 nu are absolut nicio vină aici. La fel ca toți radiodifuzorii, Antena 3 a participat la un concurs pe care CNA l-a organizat. Faptul că Antena 3 este în această situație este din cauza CNA, a modului în care CNA funcționează. 
 
Am aflat săptămâna trecută că absolut toate licențele acordate în concurs au fost semnate de doamna Laura Georgescu, cu o excepție: Licența 106,2. La fel de bine putea fi Guerrillla. Nu are legătură cu Antena 3 această problemă ci cu ce se întâmplă în interiorul CNA.”, spunea Jucan. (pe larg despre subiect AICI). 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu