Skip to main content

Proiectul radio 3FM al Antenei 3, păsuire şase luni de la CNA. Când se va lansa postul

 
Proiectul radio 3FM al Antenei 3, păsuire şase luni de la CNA. Când se va lansa postul

Proiectul radio 3FM al Antenei 3 se lasă aşteptat. Compania Antena 3 SA a cerut CNA o prelungire cu şase luni a termenului de intrare în emisie pentru postul de radio 3FM Bucureşti.

Publicitate

Prezenţi în faţa CNA, reprezentanţii Antenei 3 au spus că întârzierea lansării postului de radio ţinde de motive tehnice şi logistice. Unul dintre motive fiind mutarea într-un alt spaţiu a redacţiei Observator, care se afla în acelaşi loc cu redacţia Antenei 3.

Totodată, reprezentantul Antenei 3 a precizat că „estimarea realistă” de lansare a postului 3FM este „undeva la trei luni”.

„Structura de programe este definitivată. Sunt nişte aspecte atât tehnice cât şi comerciale, dar şi de organizare care ne împiedică să intrăm în emisie pe data de 10 decembrie”, a spus Norina Ionescu, reprezentanta Antenei 3.

Solicitarea Antenei 3 a fost aprobată de CNA cu 10 voturi „pentru” şi unul „împotrivă” (Radu Herjeu). Herjeu a subliniat că a votat mereu împotriva solicitărilor de prelungire a intrării în emisie şi că rămâne consecvent.

Radu Herjeu:

„Cu toate riscurile pe care mi le-am asumat întotdeauna, eu am să votez împotrivă, dar nu pentru că nu înţeleg raţiunile dumneavoastră, dar pentru că întotdeauna de când sunt eu în CNA am votat împotriva prelungirii de intrare în emisie pentru un radio şi, sincerc, cu toată culpa care aparţine CNA, că aţi intrat în posesia licenţei abia anul trecut, în decembrie, şi nu în 2015 când trebuia, dar aţi intrat în posesia ei acum un an. Şi mă aşteptam, sincer, ca un trust cu puterea financiară şi umană să reuşească într-un an să depăşsească toate dificultăţile, să cumpere toată aparatura.”

În replică, Norina Ionescu i-a spus că principalul motiv al acestei întârzieri este că se fac nişte permutări. „Redacţia Observator şi cei care au lucrat până acum la Observator se mută cu spaţiul de acolo. Toate aceste permutări care se fac în cadrul acestui trust afectează inclusiv acest proiect”, a spus Norina Ionescu.

Licenţa 3FM, o poveste încâlcită şi unică în istoria CNA

Antena 3 SA a câştigat, în noiembrie 2015, în urma unui concurs frecvenţa 106,2, care a aparţinut Radio City FM, cu intenţia de a lansa un radio de news. Doar că - surpriză - la momentul respectiv, CNA nu i-a putut elibera licenţa pentru că era în litigiu.

Mai exact, proprietarii City FM, care deţinuseră anterior licenţa, au contestat în instanţă decizia CNA de a le retrage această frecvenţă. Procesele s-au lungit până în 2018, timp în care Antena 3 nu a putut să-şi lanseze postul de radio.

Antena 3 a anunţat că are în pregătire postul de radio tot în toamna acestui an, în contextul în care a anunţat separarea redacţiilor Observatorului de Antena 3 (detalii, AICI).

CONTEXT. Pe 24 noiembrie 2015, CNA organizează un concurs de frecvenţe radio, la care sunt puse la bătaie mai multe frecvenţe, printre care şi două de Bucureşti. Una a mers la Guerrilla, iar cealaltă la Antena 3 pentru proiectul 3FM (detalii, AICI).
Câteva săptămâni mai târziu, pe 15 decembrie, un membru CNA dezvăluia problema cu frecvenţa câştigată de Antena 3. Nu putea fi eliberată deoarece licenţa respective era în litigiu. Fostul proprietar Radio City a contestat în instanţă retragerea licenţei, iar procesul era încă în curs. Valentin Jucan, membru CNA la momentul respectiv, a şi propus anularea acordării frecvenţei către Antena 3.
„Antena 3 nu are absolut nicio vină aici. La fel ca toţi radiodifuzorii, Antena 3 a participat la un concurs pe care CNA l-a organizat. Faptul că Antena 3 este în această situaţie este din cauza CNA, a modului în care CNA funcţionează.
Am aflat săptămâna trecută că absolut toate licenţele acordate în concurs au fost semnate de doamna Laura Georgescu, cu o excepţie: Licenţa 106,2. La fel de bine putea fi Guerrillla. Nu are legătură cu Antena 3 această problemă ci cu ce se întâmplă în interiorul CNA.”, spunea Jucan. (pe larg despre subiect AICI).
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragos Dragos
    ***

Trimite un comentariu

sus