Skip to main content

Separare în Intact: se despart redacţiile Observator şi Antena 3. Se pregăteşte şi un nou post de radio

 
Separare în Intact: se despart redacţiile Observator şi Antena 3. Se pregăteşte şi un nou post de radio

Separare în interiorul grupului Intact. Jurnalele Observator (Antena 1) şi redacţia postului de ştiri Antena 3 se vor separa. Este vorba de o "reorganizare", spun cei de la Intact.

Publicitate

De acum înainte, Antena 3 şi Observatorul vor avea echipe separate şi coordonatori diferiţi. Mai mult, redacţiile vor fi mutate, fizic, în altă parte a clădirii în care funcţionează Antenele.

"Antena 3 şi Observator vor intra într-o etapă nouă de dezvoltare, care va presupune echipe separate, resurse distincte, gestionate de două companii din cadrul Intact Media Group (Antena 3, respectiv Antena Group)", spune anunţul.

Actualul director editorial al Observatorului "va fi mutată pe o poziţie de management în interiorul grupului".

"Pentru că dezvoltarea va însemna extindere, inclusiv de activitate (apar produse şi vor creşte unele existente), va fi necesar să relocăm echipa redacţională a Observatorului într-un alt spaţiu, dar în aceeaşi clădire", se arată într-un mesaj intern pe care Paginademedia.ro îl publică în continuare.

Totodată, Intact anunţă, într-un comunicat de presă, că se pregăteşte şi lansarea unui nou post de radio.

În ce context vine mutarea?

Separarea de la Observator vine în contextul în care principalul jurnal al Antenei 1 a cunoscut, în ultimele luni (după ce Acces Direct a ieşit din grilă), o cădere puternică în audienţe. În luna august, de exemplu, Observatorul de la 19 (altădată în primele locuri, după Pro TV) a căzut, la vinel naţional, aproape de locul 20. În multe zile, a fost depăşit de Ştirile Kanal D.

Totodată, Observatorul, din punct de vedere editorial, era diferit de Antena 3. În ultima lună, a avut şi momente de "apropiere": Ioana Ramona Bruynseels, candidata umaniştilor - partid fondat de Dan Voiculescu - a avut parte de promovare într-un reportaj şi pe Antena 1.

Vezi audienţele emisiunilor de ştiri în luna august, AICI

Citeşte şi: VIDEO. Cum e promovată Bruynseels, candidata lui Voiculescu, pe posturile lui Voiculescu. E pe locul doi, după Iohannis. La ce? Ştiri cu ea şi la sport!

Mai mult decât atât, cele două mărci ale Intact se vor sparge în două, adică vor fi operate de două firme diferite şi vor fi coordonate de două echipe distincte ale grupului Intact.

Firma Antena 3 se va ocupa de postul de ştiri Antena 3

Antena Group va opera brandul de ştiri de la Antena 1, Observator.

„Această soluţie este rezultatul unei analize privind identitatea produselor şi eficienţa pe termen mediu şi lung a fiecăreia dintre cele două entităţi media”, arată un mesaj intern primit de angajaţii celor două posturi şi obţinut de Paginademedia.ro.

Ce spune comunicatul intern:

  • Conţinutul editorial de la Antena 3 va fi gândit de Adrian Ursu şi Alin Romaşcan.
  • Gabriel Hizo (editorial) şi Octavian Basoc (operaţional) se vor ocupa de Observator, adică de jurnalele TV şi de platforma online, din partea Antena Group.
  • Adela Badea va mai fi doar o perioadă director editorial al Obervatorului.
  • Redacţia Observatorului se va muta inclusiv într-un alt spaţiu, din aceeaşi clădire, arată acelaşi mesaj intern.
  • "Pentru că dezvoltarea va însemna extindere, inclusiv de activitate (apar produse şi vor creşte unele existente), va fi necesar să relocăm echipa redacţională a Observatorului într-un alt spaţiu, dar în aceeaşi clădire."
  • "Această soluţie este rezultatul unei analize privind identitatea produselor şi eficienţa pe termen mediu şi lung a fiecăreia dintre cele două entităţi media."

Se pregăteşte un nou post de radio

Mutarea de la Observator este anunţată de Antena Group şi printr-un comunicat de presă. Comunicatul puncteazâ şi faptul că se pregăteşte şi un nou post de radio.

"Acest proces amplu va presupune atât apariţia unor produse media noi (un post de radio în FM şi extinderea diviziei online), precum şi creşterea celor existente", spun oficialii Intact.

Comunicatul intern al Intact:

Dragi colegi,

Antena 3 şi Observator vor intra într-o etapă nouă de dezvoltare, care va presupune echipe separate, resurse distincte, gestionate de două companii din cadrul Intact Media Group (Antena 3, respectiv Antena Group).

Pentru că dezvoltarea va însemna extindere, inclusiv de activitate (apar produse şi vor creşte unele existente), va fi necesar să relocăm echipa redacţională a Observatorului într-un alt spaţiu, dar în aceeaşi clădire.

Această soluţie este rezultatul unei analize privind identitatea produselor şi eficienţa pe termen mediu şi lung a fiecăreia dintre cele două entităţi media.

Pentru fiecare dintre voi, ne vom strădui ca acest proces să producă minime perturbări. Echipele redacţionale şi de producţie vor continuă să lucreze ca şi până acum. Nevoile fiecărei staţii vor determina completarea schemei de personal tocmai pentru ca separarea să nu afecteze activitatea celor două produse media.

Adi Ursu şi Alin Romaşcan vor gândi conţinutul şi, respectiv, fluxul de producţie, precum şi dezvoltarea noilor produse pentru Antena 3, în noul ei model de business.
Gabi Hizo (editorial) şi Tavi Basoc (operaţional) se vor ocupa de Observator (jurnalele TV şi platforma online) din partea Antena Group, rolul de manager de proiect pe perioada tranziţiei revenindu-i lui Tavi.

Adela Badea va coordona în continuare Observator în calitate de director editorial, urmând, ca la finalul procesului, să preia o altă poziţie de management în interiorul grupului.

În următoarea perioadă fiecare echipă de proiect va gândi etapele şi acţiunile necesare. Este un proiect amplu şi în care contează aportul, implicarea şi responsabilitatea fiecăruia dintre voi, astfel încât să putem consemna un succes şi să atingem obiectivele propuse cât mai curând.

Adela, Adi, Alin, Gabi şi Tavi vor fi cei care, alături de doamna Sabina Petre şi de Mihai Ioniţă, vă vor oferi detalii despre etapele acestui proiect şi vă pot răspunde la întrebări fiecăruia dintre voi.

Vă mulţumim pentru efort şi implicare!

Consiliul Director Antena Group

Consiliul Director Antena 3

Citeşte şi: VIDEO. Cum e promovată Bruynseels, candidata lui Voiculescu, pe posturile lui Voiculescu. E pe locul doi, după Iohannis. La ce? Ştiri cu ea şi la sport!


AUDIENŢE ştiri AUGUST. Observatorul de la 19:00, cădere în gol până pe locul 19 în toată ţara. România TV, creşteri şi pe ştiri cu cazul Caracal

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • F F
    Tot degeaba dacă rămân psd-iști. Pot incerca sa scoată politicul de tot, dar ce stiri mai sunt alea.
  • D D
    Ce visezi "milica" ? Pensionarii inca sunt la "Antena 1". Pe national 2.3 si pe comercial doar 2.1 rating. Si dublu la tineri pentru "Pro TV". Te faci ca nu vezi ?
    https://www.paginademedia.ro/2019/09/audiente-stiri-luna-august-antena-1-la-finalul-clasamentului
  • D D
    Ce visezi "milica" ? Pensionarii inca sunt la "Antena 1". Pe national 2.3 si pe comercial doar 2.1 rating. Si dublu la tineri pentru "Pro TV". Te faci ca nu vezi ?
    https://www.paginademedia.ro/2019/09/audiente-stiri-luna-august-antena-1-la-finalul-clasamentului
  • marian marian
    Du-te ma la sapa antenist rasuflat ai ajuns de rasul curcilor , parerea ta este varza
  • mile mile
    unde sunt pensionari, lipsesc de la antene , toti sunt la pro tv
  • umbertotomasy umbertotomasy
    Sa o aducă pe Bianca Drăgușanu la pupitrul Obositor nu este o idee rea.si Naomy cred că ar face audiența bună.eu așa zic că să crească audiența celor de la lanterna 1,2,3,4 care o fi lanterna
  • Me Me
    Faceti un exercitiu. Uitati-va la observator si la kanal d, stirile de acum, sa vedeti ca nu e intamplator, ca nu degeaba unii au crescut, altii s-au dus in cap
  • Miu Miu Miu Miu
    Pacat...cum a fost si cum sta acum Observatorul,pacat...
  • John Wayne John Wayne
    Vad o pleiada de șefi care au dat chix, rotiti intre ei pe functii babane. Drama Observatorului e ca nu are emotie, nici continut. Si, mai ales, reporteri care sa faca diferenta. Degeaba ii ingropi in saci cu bani pe alde Sabina Ursu si Romascan, daca iti tratezi reporterii ca pe niste sclavi. Aduceti 4-5 seniori f buni, cu idei si tupeu, platiti-i la nivelul baronilor din redactie (care oricum sunt blazati) si treburile vor merge ca unse.
  • Iulian Iulian
    Duceti va dracului in Coreea de nord!Eu unul nu urmaresc aceste *** de posturi!
  • Cristi Cristi
    mutati-vă în Rusia
  • Expertul Expertul
    Observatorul ar creste daca ar fi prezentat pe fundal de manele si cu multe injuraturi, avand in vedere ca publicul antualetei 1 este format in majoritate din asistati si needucati!
  • bing bing
    poate a sosit timpul sa schimbe din nou studioul observator
  • marian marian
    Poate sa o aduca si pe Bianca Draguseanu, ca tot mereu vor fi aproape de Esca poate mai departe profesionisti lui peste poate il pune pe varanul sa prezinte
  • Alex Alex
    mirosul de Varan de la *** se intinde pe tot brandul

Trimite un comentariu

sus