Skip to main content

VIDEO. Povestea faraonului Tutankamon, într-o mini-serie la TVR 1. Primul episod, sâmbătă

 
VIDEO. Povestea faraonului Tutankamon, într-o mini-serie la TVR 1. Primul episod, sâmbătă

TVR 1 aduce un serial care spune povestea lui Tutankamon, unul dintre cei mai cunoscuţi faraoni egipteni.

Publicitate

Producţia „Tut: destinul unui faraon”, în regia lui David Von Ancken, debutează sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 22:00. Numără un total de şase episoade care vor fi difuzate în fiecare sâmbătă, de la aceeaşi oră.

Rolul principal este interpretat de actorul canadian Avan Jogia.

Din distribuţia serialului mai fac parte actori ca Ben Kingsley, Sibylla Deen sau Alexander Siddig.

Actorul englez Ben Kingsley, a cărui carieră se întinde peste jumătate de secol, a mai interpretat un rol al unui personaj din Egiptul antic. Primul a fost în 2014, în O noapte la muzeu: Secretul mormântului, dar Ben Kingsley a mai jucat şi în alte trei filme despre şi cu faraoni: Exodus: Gods and Kings (2014), Moses (1995) şi Joseph (1995).

Povestea seriei. Seria reconstituie ascensiunea faraonului egiptean Tutankamon şi lupta sa pentru a întări puterea Egiptului – cea mai avansată civilizaţie de pe faţa pământului la acea vreme, dar şi cea mai invidiată.

Tutankamon este încoronat faraon la numai nouă ani, după ce tatăl său, Regele Akhenaten, este ucis de unul dintre supuşii lui de încredere. Forţat să se căsătorească cu sora lui vitregă, Ankhesenamun, pentru a nu se pierde sângele regal, Tut moşteneşte cel mai puternic popor din lume, dar unul măcinat de mari conflicte.

La vârsta de 19 ani, Tut îşi doreşte să vadă lumea de dincolo de palatul său şi să conducă regatul singur. Evident, este oprit de consilierul său, dar şi desconsiderat de Înaltul Preot de Amun, lider al cultului religios politeist şi de către Generalul Horemheb, avid de putere la rândul său şi susţinător al expansiunii teritoriale şi războiului.

GALERIE FOTO

VIDEO. Official Trailer #3 Featuring Sir Ben Kingsley

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus