Skip to main content

Punct pentru Bulina Roșie. EVZ, ultimul număr pe hârtie. Special. „Evenimentul zilei nu dispare!” - Dan Andronic

 
Punct pentru Bulina Roșie. EVZ, ultimul număr pe hârtie. Special. „Evenimentul zilei nu dispare!” - Dan Andronic

Luni, 30 decembrie, ultima zi în care Evenimentul zilei mai apare pe hârtie. Publicația și-a încetat apariția la 27 de ani după ce a fost fondat de Mihai Cârciog, Ion Cristoiu și Cornel Nistorescu, iar de la 1 ianuarie 2020 EVZ va fi disponibil doar online.

Publicitate

Cum arată ultima ediție, cu numărul 8650? Ziarul are aproape în exclusivitate texte despre EVZ.

Pagina de deschidere vine cu un mesaj al patronului Dan Andronic: „Evenimentul zilei nu dispare!” 

„Evenimentul zilei nu va dispărea, pentru că el a însemnat mai mult decât un ziar. Este o stare de spirit. A unor oameni care iubesc meseria de ziarist, care nu fac compromisuri cu lucrurile în care cred, care nu sunt dispuși să se aplece în altă parte decât asupra mesei de scris. Care vor face pe online ceea ce au făcut pe hârtie”, a notează Andronic.

Redactorul-șef, Simona Ionescu și Mirel Curea, prim redactor-șef adjunct, au scris la rândul lor opinii despre trecrea EVZ de la hârtie la exclusiv online. 

„Cititul ziarului foșnitor a devenit incomod, nepractic, în condițiile în care astăzi, omul este despărțit de informație doar de un clic. Schimbarea de reflex a cititorilor a avut consecințe imediate.

Faptul că oamenii nu au mai cumpărat ziare a dus la scăderea bugetelor de publicitate pentru print către zero. Totodată, hârtia s-a scumpit în galop. Cum să mai trăiești?”, notează Mirel Curea.

Simona Ionescu:

„De la 1 ianuarie 2020, intrăm în Programul 2: ne concentrăm exclusiv pe online, pe dezvoltarea site-ului evz. ro. Închidem un capitol și ne-a cuprins nostalgia.

Avem o istorie frumoasă în spate și am ales ca în ultimul număr care se va așeza în colecția ziarului, păstrată la Biblioteca Națională, să împărtășim cititorilor noștri o parte din amintirile celei mai tumultoase redacții a unui cotidian național.”

Paginile ultimului EVZ este doar cu povești ale foștilor și actualilor angajați sau cu mesaje ale unor nume celebre: 

  • Ion Cristoiu a povestit, într-un interviu, despre începuturile ziarului.
  • Miron Mitrea: „Evenimentul zilei este ziarul despre care am amintiri amestecate, care m-a adus, de multe ori, pe prima pagină. Chiar și când eram cazat, pentru o perioadă, într-o locație cu confort redus.”
  • Traian Băsescu: „M-ați însoțit în toate bătăliile politice”
  • Marcel Vela, Ministrul de Interne: „Evenimentul zilei a pictat în fiecare zi timpul în evenimente”
  • Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române: „Evenimentul zilei a fost și rămâne un reper al pluralismului pentru care, acum trei decenii, mulți români și-au dat viața”
  • Dr. Monica Pop: „Dragă Evenimentul zilei, noi nu ne despărțim niciodată.”

GALERIE FOTO. Câteva capturi din ultima ediție a EVZ

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu