Skip to main content

VIDEO. Două reclame CEC, faţă în faţă: spotul de 150 de ani Papaya vs. noul spot de 155 de ani cu rugby. Ce diferenţe sunt?

 
VIDEO. Două reclame CEC, faţă în faţă: spotul de 150 de ani Papaya vs. noul spot de 155 de ani cu rugby. Ce diferenţe sunt?

VIDEO. Noul CEC vs. vechiul CEC. Cum a evoluat comunicarea CEC Bank în ultimii ani, după ce banca a rupt contractul cu Papaya (în contextul poziţiei faţă de proteste a agenţiei lui Robert Tiderle).

Publicitate

Paginademedia.ro pune faţă în faţă două spoturi ale CEC. Unul nou, abia apărut - CEC 155 de ani, realizat de agenţia SGG, cu unul mai vechi - CEC 150 de ani, făcut de Papaya.

Sunt, practic, cele mai importante campanii de imagine CEC din ultimii ani.

Ce diferenţe sunt între cele două? Ce mesaj este mai puternic?

Reclama CEC 155 de ani vs. CEC 150 de ani.

Agenţiile:

  • CEC 155 de ani: SCG Smart Corporation Group.
  • CEC 150 de ani: Papaya Advertising (CEC a rupt contractul cu ei, după ce agenţia le-a dat liber angajaţilor pentru a putea merge la proteste).

Mesaj:

  • 2019: "Să fii învingător nu-i de ajuns. Scrie istorie" - „CEC Bank Martor al începuturilor noastre”. Reclama CEC 155 de ani este nou apărută pe TV. O poveste "de epocă", filmată cinematografic, despre începuturile rugby-ului în România (jucătorii de rugby depuneau banii la CEC ca să aibă bani de tricouri). Mesajul spotului SGG: "Martor al începuturilor noastre, de 155 de ani"
  • 2014: "Nu ţara trebuie schimbată, ci modul în care o privim". În 2014, spotul de 150 de ani realizat de Papaya Advertising mergea pe un puternic mesaj social, prin campania făcută de Papaya.

Imagine, poveste şi persoane

  • 2019, SCG. Un spot cu o poveste liniară, cu foarte multe amănunte ale desfăşurării acţiunii.

Pe scurt:

- tineri care joacă rugby pe stradă, într-un Bucureşti antebelic, stau apoi la o bere, bun banii laolaltă, unul dintre ei merge şi îi depune (unde altfel), la CEC, îi scoate cu dobândă şi astfel, echipa are bani pentru meciul de la Paris cu SUA (toată povestea e inspirată din realitate, vom vedea în continuare).

Spotul nou merge pe trecut.

  • 2014, Papaya. Spotul, în care apar tineri, susţine, practic, prin elementele lui, mesajul social puternic al campaniei "Nu ţara trebuie schimbată, ci modul în care o privim".

Spotul vechi mergea pe prezent şi viitor.

Muzică:

  • 2019: Muzică "de epocă", o coloană sonoră cu "miros" de început de secol
  • 2014: Ţara noastră-i ţara noastră, cu Nicu Alifantis asigura coloana sonoră a spotului CEC. Cu un puternic "Noi suntem români" pe final. De altfel, coloana sonoră din spoturile Papaya Advertising a fost o "ştampilă" a brandului.

Ca fapt divers, un spot Papaya - cu Mircea Vintilă şi Pasărea Colibri pe fundal (Mă lustruisem pe bombeu), încă rulează pe TV.

Ce spune agenţia SGG despre noua reclamă, în continuare. Înainte, cele două reclame CEC, faţă în faţă.

Reclamele, faţă în faţă:

VIDEO 1. CEC Bank 155 de ani - SCG Smart Corporation Group (2019)

VIDEO 2. CEC Bank 150 de ani - Papaya Advertising (2014)

CEC, despre noua reclamă: "Se inspiră din adevărul istoric"

Cum explică CEC Bank noul spot, orientat către istorie?

Câteva răspunsuri de la CEC Bank pentru cititorii Paginademedia.ro, în continuare.

Înainte, un alt detaliu "de istorie": până în 2018, CEC BANK a lucrat timp de peste 10 ani pentru publicitate cu Papaya Advertising.

Agenţia de publicitate a fost "concediată", atunci când le-a dat liber angajaţilor pentru a merge la protest, în iunie 2018.

CEC Bank, despre campania 155 de ani:

„Spotul se inspira din adevărul istoric, de la partidele care speriau trecătorii mahalalelor, butoiul care servea drept vestiar şi contribuţiile financiare ale jucătorilor, care la început erau proprii sponsori ai echipei.”

"La Pershing Stadium din Paris avea sa fie primul meci internaţional de rugby al României”

"Am dorit să celebrăm atât prestigioasa tradiţie a rugby-ului românesc, care avea să se împletească vreme de peste un secol mai departe cu tradiţia CEC Bank, cât şi parteneriatul pe care banca noastra îl are deja de 10 ani cu Federaţia Română de Rugby şi care a condus la lansarea SuperLigii CEC Bank."

Unde s-a filmat spotul:

Palatul CEC, Stadionul de fotbal din Chitila, Universitatea Politehnica Bucuresti şi Parcul Mogoşoaia.

Alte declinări ale campaniei: BANI pentru copiii născuţi pe 24 noiembrie

Ca parte a campaniei de 155 de ani, CEC Bank premiază copiii născuţi în 24 noiembrie 2019, de ziua băncii. Fiecare copil va primi, prin intermediul parintelui, echivalentul în lei a sumei brute de 155 euro, care va fi acordata pe un card Visa emis pe numele tatalui sau al mamei.

Campania se desfăşoară şi pe contul de instagram, sub denumirea #CEC_in.

Proiectul se desfăşoară în social media, sub forma unui concurs derulat pe durata a două săptămâni. 155 de instagrammeri pot participa la un workshop sustinut de Vlad Eftenie.

Unde se derulează campania TV

Campania TV a debutat chiar in ziua aniversara a bancii, pe 24 noiembrie. Au fost incluse în mediaplan 20 de staţii româneşti şi străine, dintre care amintim Pro TV, Pro X, TVR 1 şi TVR 2, Antena 3, Digi 24, AXN, National Geographic, Pro Cinema, Digi Sport 1 si Digi Sport 2, Film Café etc.

Campania CEC la 155 de ani se desfăşoară pe TV, dar şi pe alte medii: în cinematografele din reţeaua Cinema City din toată ţara, dar şi pe outdoor, în print şi online.

Echipa campaniei:

Din echipa care a participat la realizarea spotului publicitar fac parte Radu Olteanu - director de creatie, Gabriela Datcu - senior art director si Iuliana Hreniuc - account manager, toti trei din agentia SCG Smart Corporation Group, Razvan Marculescu – regizor, Marius Panduru – DOP si nu in ultimul rand, Stefan Angheluta si echipa casei de productie Smart Film.

Citeşte şi: VIDEO. Robert Tiderle: „Primele presiuni asupra CEC să renunţe la Papaya au fost anul trecut, la mitinguri”


Citeşte şi: EXCLUSIV. CEC Bank rupe contractul cu Papaya, agenţia care "şi-a luat liber să protesteze"

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anemona Anemona
    In ziua de azi, nu poti face nicaieri in lumea moderna, o reclama care sa spuna "Noi suntem romani" si sa arati doar rasa alba. Este un pont important pe care sper sa-l auda cine are urechi de auzit. Punct.
  • Florin Florin
    Sincer : imi place mai mult ultimul spot : cu rugby ! Si nu as alege un partener de afaceri care isi ia liber sa protesteze.
  • geo geo
    Nu stiu cat de mult a costat spotul asta dar mi se pare destul de slabut.
    L-as fi filmat alb-negru.
    Dar daca atat i-a dus mintea pe ei.

Trimite un comentariu

sus