Skip to main content

Netflix, creştere peste aşteptări a numărului de abonaţi. Audienţe uriaşe pentru The Crown şi The Witcher

 
Netflix, creştere peste aşteptări a numărului de abonaţi. Audienţe uriaşe pentru The Crown şi The Witcher

Evoluţie peste aşteptări a numărului de abonaţi ai platformei Netflix, în ultimul trimestru din 2019. Compania a crescut cu peste 8,7 milioane de abonaţi în perioada noiembrie - decembrie, arată datele publicate de compania Netflix.

Publicitate

Dintre aceştia, 420.000 de noi abonaţi sunt doar pe teritoriul Statelor Unite, în timp ce restul de 8,33 milioane de abonaţi sunt din restul lumii.

Per total, cifrele sunt mult peste estimările Netflix, care se aştepta ca în ultimul trimestru din 2019 să crească cu 7,6 milioane de abonaţi, scrie Variety.

În SUA, în schimb, evoluţia abonaţilor a fost mai slabă. Netflix estima 600.000 de abonaţi noi, însă a câştogat doar 420.000.

Reprezentanţii companiai cred că evoluţia slabă din SUA este cauzată de o creştere a preţului abonamentelor, de anul trecut. Dar nu este de ignorat nici lansarea unui concurent puternic, Disney Plus, care a câştigat în mai puţin de o lună 24 de milioane de abonaţi în ţările în care s-a lansat, SUA, Canada şi alte câteva teritorii.

Netflix a încheiat astfel anul 2019 cu peste 167,1 milioane de abonaţi în întreaga lume (61 de milioane în SUA şu 106 milioane internaţional).

Odată cu rezultatele financiare, Netflix a prezentat şi audienţele unor titluri de forţă, lansate anul trecut.

Serialul The Witcher este pe cale să devină originalul Netflix cu cele mai bune cifre, pe un singur sezon. Producţia care a debutat pe 20 decembrie a fost vizionată în peste 76 de milioane de locuinţe, notează Variety. Cu o menţiune: măsurarea audienţei s-a schimbat. Cum?

SCHIMBARE DE MĂSURARE. Netflix a făcut o schimbare în ce priveşte „numărarea” audienţei.

Dacă până acum, o vizionare era numărată dacă abonatul a urmărit cel puţin 70% dintr-un episod sau film, acum sunt luaţi în considerare cei care au urmărit o producţie cel puţin două minute.

Serialul The Crown, o altă vedetă a platformei, a fost vizionat în peste 73 de milioane de locuinţe, în cele trei sezoane. Sezonul al treilea a fost vizionat în 21 de milioane de locuinţe.

Şi filmul animat de Crăciun Klaus a fost un „hit” a fost urmărit de peste 40 de milioane de conturi în primele 28 de zile de la lansare.

Sezonul al doilea al serialului You a avut la rândul său cifre-record. Peste 54 de milioane de conturi au vizionat thrilerul psihologic în primele patru luni de la lansare. Producţia va avea şi sezonul al treilea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus