Skip to main content

Documentar „Marea gripă din 1918: Istoria unei pandemii”, sâmbătă la B1 TV

 
Documentar „Marea gripă din 1918: Istoria unei pandemii”, sâmbătă la B1 TV

Un nou documentar de weekend, la B1 TV. Postul TV a programat „Marea gripă din 1918: Istoria unei pandemii”. Producţia va fi difuzată de postul TV, sâmbătă, 15 februarie, ora 21.00

Publicitate

Documentarul, difuzat în premieră în România, prezintă istoria marilor pandemii ale secolului al XX-lea. În anul 1918 omenirea s-a confruntat cu cea mai puternică pandemie din toate timpurile, un virus gripal care a ucis între 50 şi 100 de milioane de oameni, mai mult decât victimele cauzate de cele două războaie mondiale.

O caracteristică a pandemiei de gripă din 1918 a fost că a afectat în special tinerii şi adulţii care nu aveau probleme de sănătate.

Filmul conţine o serie de interviuri cu persoane care au supravieţuit pandemiei, inclusiv cu o româncă a cărei familie s-a îmbolnăvit de gripă, dar şi cu cercetătorii care au lucrat zeci de ani pentru a descoperi care au fost cauzele acelei pandemii şi ce trebuie să facem pe viitor pentru ca astfel de pandemii să nu se repete.

Filmul explică de ce un virus gripal care suferă mutaţii este mult mult mai periculos decât gripa sezonieră. De asemenea, documentarul prezintă şi modul în care autorităţile din Statele Unite se pregătesc pentru epidemiile şi pandemiile din noul mileniu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus