Skip to main content

ULTIMA ORĂ. O pană de curent a dat peste cap TVR. Cum e afectată emisia

 
tvr
tvr

ULTIMA ORĂ. Probleme tehnice serioase în Televiziunea Română. Emisia staţiilor TVR a fost afectată (şi încă este, la ora redactării ştirii - 20.00) de o pană de curent.

Publicitate

Pana de curent a dat peste cap partea de producţie din TVR, iar unul dintre jurnale a fost anulat.

Totul a început în jurul orei 18.30, când a avut loc o pană de curent. Întreruperea a fost foarte scurtă - de un minut - însă efectele se resimt la câteva ore după.

Mai exact, la reluarea alimentării cu energie electrică nu au mai pornit o parte dintre sistemele de producţie ale instituţiei. Este vorba de unul dintre calculatoarele de emisie, de serverele de la ştiri, de la sport şi de la studiourile virtuale. Partea de producţie a fost cea mai afectată.

Ca urmare, jurnaliştii au fost în imposibilitatea de a-şi monta materialele care urmau să intre pe post. Astfel, Jurnalul de la ora 19.00 de pe TVR 2 a fost anulat, iar staţia a difuzat doar promo-uri. Nici jurnalul sportiv de la ora 19.30 nu a intrat pe TVR 2. Au rămas şi fără internet.

Jurnalul de la ora 20.00 de pe TVR 1 a intrat pe post după o serie de "artificii tehnice" (şi rulează la această oră), însă numai în regim de intervenţii live. Programul de ştiri, din cauza problemelor de la producţie, este în imposibilitatea de a difuza materiale înregistrate.

Pentru a compensa imposibilitatea difuzării de înregistrări în Jurnal, jurnaliştii îşi transmit LIVE ştirile lor din curtea instituţiei.

Din studio este difuzată o singură imagine, luată dintr-un singur cadru, cu prezentatorul Radu Andrei Tudor.

Cum de emite încă TVR?

Tehnicienii instituţiei au găsit o variantă de "avarie". Cu toată partea de producţie la pământ, emisia se realizează printr-un calculator de back-up, după cum au precizat pentru Paginademedia.ro surse din interiorul TVR. Surse din TVR vorbesc de una dintre cele mai grave avarii din ultimii 30 de ani.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    m-am uitat de curiozitate pe net la jurnalul cu pricina. 4 live-uri de 3 minute fiecare, declaratii orban in direct 20 de minute si discutii in studio cu un ministru oarecare din guvernul in exercitiu... a aratat ciudat, dar avand in vedere problemele tehnice, a fost ok. oamenii s-au chinuit sa explice stirea, sa ofere toate informatiile, nu s-au balbait prea mult desi au vorbit cateva minute. cam ciudate cadrele in bezna, din diferite locuri din curtea tvr, dar ce sa mai comentezi?
  • George B George B
    Wow, mai exista TVR? :)))
  • GRIGORE MARIUS GRIGORE MARIUS
    TVR 4K A MERS? ))))
  • teodor teodor
    Afost în 2017 o pană cînd erau protestele pe celebra ordonanță.
  • LM LM
    "Nici jurnalul sportiv de la ora 19.30 nu a intrat pe TVR 2"
    Jurnalul sportiv pe TVR 2 este la ora 18:45, nu la 19:30 !
  • Vasile Vasile
    iche are dreptate si a mai fost o pana de curent cu ceva timp in urma. tvr este institutie strategica si ar trebui sa aiba surse autonome de energie pt back-up
  • teodor teodor
    Păi nu sunteți în stare să vă achiziționați niște generatoare?
  • Adri Adri
    Petrișor, te rog, editează textul. Nu se poate ca la n ore textul să fie plin de greșeli. Sau aveți și voi pană de curent.
  • Didi Didi
    Avantajul de a nu te uita la tvr: afli ca nu mai emit din articole de pe internet. Si cu restul emisiei, cum fac? Dau toate emisiunile live? Sau incep sa difuzeze casete beta din arhiva?
  • Livia Pila Livia Pila
    Asta inseamna coruptie in televiziune!!! Traiasca *** si *** (pentru cunoscatori)!!!
  • Adi Adi
    Încă o dovadă a incompetenței crase care domneste la tvr!
    Ati mai auzit asa ceva la o altă televiziune? Oricât de mica? Dar la ditamai TVR care suge din banii nostri sute de milioane in fiecare an, e posibil!
  • Tavy Tavy
    Sunteți și voi in avarie de litere sau de timp?
    Fără supărare...dar avaria de litere este o regula la voi...
  • Andrei A Andrei A
    Penibil! Bine ați venit în România anului 2020.
    Bugete aruncate le gunoi.
  • Bipbip Bipbip
    Adica in 2020, televiziunea cu cel mai mare buget din Romania nu are echipamentele esentiale legate pe UPS si nici backup pentru ele?
    Pacat de profesionistii de acolo, chestia asta arunca o pata mare si pe ei, nu numai pe decidenti...
  • iche iche
    TVR nu e la prima “experienta” de acest gen. Acum cativa ani, dupa o pana de current in Bucureşti, au ramas fara emisie. Nici generatoarele n au functionat.

Trimite un comentariu

sus