Skip to main content

Telekom: Dacă acceptam dealul cu Discovery Eurosport preţul abonamentului ar fi crescut cu 2 euro. A scăzut numărul de abonaţi?

 
Foto: Laurence Griffiths - Getty Images
Foto: Laurence Griffiths - Getty Images

Câţi abonaţi a pierdut Telekom după ce a scos din grilă posturile Discovery Eurosport? Cum s-ar fi văzut în preţul abonamentului menţinerea canalelor în grilă?

Publicitate

Oficialii Telekom spun că ieşirea canalelor Discovery/Eurosport din grila de programe a avut un impact mic în numărul de abonaţi.

"Procentual, vorbim de o scăderea foarte puţin sesizabilă. Cred că 0,05%", a răspuns Andreas Elsner, Director Executiv Comercial, Segment Rezidenţial Telekom Romania, la întrebarea Paginademedia.ro.

Mai concret:

"În număr de abonaţi, vorbim de câteva sute", a spus Andreas Elsner.

Telekom are un număr total de 1,35 de milioane de abonaţi la serviciile de televiziune, cei mai mulţi la abonamentele prin satelit - DTH.

Elsner susţine că, în cazul în care posturile Discovery ar fi rămas în grilă, în noile condiţii, ar fi dus la o creştere a preţului.

"Dacă posturile erau în grilă, abonamentul ar fi crescut nu cu doi lei, ci ar fi fost o majorare de doi euro", a spus Elsner.

Telekom şi-a anunţat abonaţii, la începutul acestui an, că din luna martie abonamentele vor fi majorate cu 2 lei.

Reamintim că, la sfârşitul anului trecut, Telekom a anunţat că scoate dn grilă posturile Discovery-Eurosport, pe fondul unui preţ mai mare cerut de posturile de televiziune. Decizia a declanşat un război al comunicatelor şi al declaraţiilor (inclusiv pe reţelele sociale), între cele două companii.

O istorie, în linkurile de mai jos:

Canalele Discovery, inclusiv Eurosport, ies din grila Telekom. Intră National Geographic


Dispută pe piaţa de cablu. Telekom: Cerem Discovery să înceteze campania publică injustă


RĂSPUNSUL Discovery, după acuzaţiile Telekom: Am fost şi încă suntem deschişi să ajungem la o înţelegere


REPLICA Discovery la propunerea Telekom de a face un pachet separat Discovery-Eurosport: Propunerea ne discriminează, izolând canalele noastre


Disputa Telekom - Discovery, faza pe scrisori. Telekom: „Dragă Victoria...”. Compania propune crearea unui pachet separat Discovery

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai mihai
    e un razboi intre telekom si discovery. telekom se bazeaza pe aboantii cu contract care nu pot rezilia imediat si spera sa si revina discovery la cap intre timp. eu nu stiu pe nimeni cu telekom acasa in oras. Stiu doar prin chiajna si alte suburbii... Ei au luat telekom ca nu era alta varianta la poarta, nicidecum ca era telekom sport mai bun ca digi sport...
  • Varanu' Varanu'
    La UPC nu este pachet separat Discovery/Eurosport si nici nu s-a scumpit abonamentul. Acolo de ce se poate si la Telekom nu?
  • Adi Adi
    Aceste cifre dovedesc de ce Eurosport nu a acceptat oferta Telekom de a face un pachet separat cu canalele lor.
    Asa ar fi aflat si Digi si UPC cati sunt in realitate dispuși sa plateasca pentru canalele lor.
    Dar, Eurosport vrea milioane de euro.
  • Hercules Hercules
    Era chiar asa greu sa faca un pachet special cu acele canale, cu tarif de 2 euro?
    Se abona cine isi dorea sa le vada si gata. In afara de posturile obligatorii (cele din must carry), toate celelalte ar trebui sa fie optionale, prin pachete cu tarife distincte. Operatorul care va oferi aceasta posibilitate, ca clientul sa isi alcatuiasca singur grila doar cu programele pe care le vrea, va avea enorm de mult de castigat.
  • Varanu' Varanu'
    Sa renunte cei de la Telekom la penalitati pentru intreruperea contractelor in vigoare, daca sunt tari! Sa vedem cati abonati pleaca atunci!
    Te bagi, domnu' Elsner?
  • Claudiu Claudiu
    Chiar daca te afli in perioada contractuala poti rezilia in orice moment fara plata niciunei penalitati, doar in cazul in care ai cumparat vreun telefon sau echipament. Eu mai aveam doi ani de contract care a fost prelungit prin semnarea unui act aditional si cu o cerere de reziliere depusa in scris la ei si o sesizare la ANPC s-a reziliat contractul fara plata niciunei sume. Acele sume de justa despagubire sau alte penalitati sunt abuzive, iar ANPC-ul le elimina rapid din ecuatie si scapi de ele. Ei incearca sa puna taxele astea stiind ca sunt abuzive, dar poate le merge cu clientii care nu stiu ca daca depui sesizare la ANPC ei ii pot amenda daca nu renunta la aceste sume. Mie mi-au cerut 900 de lei sa reziliez si am reziliat fara niciun ban.
  • alex alex
    Multi au sa migreze dupa ce ies din perioada contractuala, in plus inca nu s-a incheiat perioada de 30 de zile prin care poti sa reziliezi contractul de la data primirii informarii de majorare a pretului. In plus la vara cand vin oamenii in concediu sunt convins ca multi care au decodare de satelit vor rezilia contractele.....managerul lui peste este pe alta planeta are impresia ca se bucura lumea la scumpiri de preturi fara o imbunatatire a serviciilor oferite.
  • Alexandru Alexandru
    Cei de la Telekom continua sa insiste in prostia lor. Telekom nu vrea sa mareasca cu 2 euro un abonament dar asa risca sa piearda un abonament de 20 euro. Nu a scazut numarul de abonati dar a crescut semnificativ gradul de frustrare in randul abonatilor iar efectul se va vedea in timp. Personal, mi-am adaugat serviciul de TV de la Telekom doar pentru a viziona meciuri de fotbal din Spania si Anglia. Cand au scos Eurosport am cautat imediat o alternativa, din pacate ea nu exista momentan, dar cu prima ocazia disponibila voi migra toate serviciile ( internet, TV, telefon ).
  • Mihai Mihai
    Majoritatea se afla in interiorul perioadei contractuale, si nu pot anula, fara a suporta consecintele penalitatilor, dar stai sa vezi e va fi pe finalul abonamentelor
  • geo geo
    Adi, daca nu cunosti subiectul sa taci !
    Multa lume este inca sub contract, daca reziliaza acum, si nu la scadenta, peste cateva luni sau un an, Telekom le va calcula penalitati !
  • Andrei Andrei
    "Dacă posturile erau în grilă, abonamentul ar fi crescut nu cu doi lei, ci ar fi fost o majorare de doi euro", a spus Pilsner. Eu sunt abonat Telekom Mobil și abonamentul meu se va scumpi cu 2 lei. Pentru ce? Ce servicii extra voi primi? Semnalul lasă de dorit in Botoșani.
  • Adi Adi
    Cum adică, doar cateva sute ?
    Si haterii urlau de mama focului?
    Poate acum realizează Digi si UPC ce țeapă si-au luat atâția ani!

Trimite un comentariu

sus