Skip to main content

CNA. Primăria lui Pandele are licență pentru o televiziune de Ilfov. Cum se numește și ce programe va avea?

 
CNA. Primăria lui Pandele are licență pentru o televiziune de Ilfov. Cum se numește și ce programe va avea?
Foto | Facebook - Florentin Pandele

CNA. Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele, are de astăzi licență pentru o televiziune de Ilfov și București. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat, cu opt voturi pentru și două împotrivă, acordarea unei licențe TV regionale pentru postul de televiziune finanțat de Consiliul Local Voluntari. 

Publicitate

Se va numi Metropola TV, iar programele sale se vor axa pe „știrile și evenimentele bune care se întâmplă în București și Ilfov”, după cum a spus în fața forului audiovizual Alex Căutiș, unul dintre coordonatorii proiectului. 

„Nu însemnă că dacă e finanțată de Consiliul Local Voluntari trebuie să aibă doar știri din Voluntari. Nu este televiziunea lui Pandele, ci a Consiliului Local Voluntari

Îmi doresc să fie un model și pentru alte primării. Nu este un canal propagandistic”, a mai spus printre altele Căutiș în fața CNA.

Ideea unei televiziuni care să fie deținută de primăria lui Florentin Pandele a apărut în luna noiembrie a anului trecut, după cum Paginademedia.ro a anunțat în exclusivitate, atunci

Televiziunea va avea și știri, după cum a detaliat Căutiș în fața CNA:

„Ne dorim să umplem un gol care e în mass-media națională. Televiziunile au creat o apetență pentru subiecte negative Cum ar fi crimele sau tragediile.

Televiziunile nu se înghesuie să difuzeze subiecte pozitive și despre oamenii care fac lucruri lăudabile.

Vrem să scoatem în evidență lucruri exemplare care pot da oamenilor satisfacție.

Știrile cu iz negativ fac astăzi carieră, rating.

Îmi doresc ca știrile să fie făcute într-un stil deontologic. Ne dorim să avem știri din alt spectru, să facem știri din lucrurile bune care se întâmplă în București și Ilfov”, a spus Căutiș. 

Licența regională pentru Metropola TV a fost acordată cu opt voturi pentru și două împotrivă.

 • Au votat pentru: Monica Gubernat, Nicolae Bălașa, Alexandru Kocsis, Borsos Orsolya, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu și Ramona Sorescu.
 • Au votat împotrivă: Dorina Rusu și Cristina Pocora

Dorina Rusu: „Există riscul ca programele de acolo să se transforme într-o campanie electorală continuă”

Dorina Rusu, care a și votat împotriva acordării licenței, a criticat decizia Primăriei din Voluntari de a face o televiziune finanțată de la buget.

Printre altele, a spus: „Mă interesează faptul că televiziunea e finanțată de Consiliul Local. Am mai văzut astfel de model de televiziune, dar n-am mai văzut ca un Consiliu Local să investească atâția bani într-o televiziune. E o investiție foarte mare din banii cetățenilor.

Domnul Pandele putea să facă o televiziune din banii săi. Banii aceia de la contribuabili puteau fi folosiți în alte scopuri, pentru infrastructură de exemplu.

Există riscul ca programele de acolo să se transforme într-o campanie electorală continuă.”

Alex Căutiș: „Avem o emisiune care-și propune să rezolve probleme”

Jurnalistul Alex Căutiș a detaliat și planul pentru una dintre emisiunile care vor rula pe post. Se numește „Rezolvator” și ar trebui să „să expună și să rezolve anumite probleme”, după cum a afirmat acesta în fața CNA.

„Avem o emisiune care ar trebui să fie etalon pentru televiziunea noastră. Nu numai că vom prezenta o situație problematică, ci vom încerca să o și rezolvăm. O să disecăm această problemă până la cele mai mici amănunte.”

Radu Herjeu: „Există riscul ca anumite emisiuni să devină emisiuni de publicitate mascată”

Radu Herjeu a spus că planul editorial pe care-l are televiziunea se aproapie de cel al unei Televiziuni Publice.

Tot el a mai spus că: „Există riscul ca anumite emisiuni să fie transformate în emisiuni de publicitate mascată”

Câteva detalii despre televiziunea Metropola TV

Televiziunea Metropola TV va emite HD, iar principalii acționari sunt Consiliul Local Voluntari și echipa de fotbal Voluntari. Va avea conținut generalist. Investiția este de un milion de lei.

Postul de televiziune va fi operat de o companie a Consiliului Local Voluntari - Publivol Creativ. Compania este condusă, din luna octombrie, de jurnalistul Alex Căutiș.

Adjunctul lui este un alt jurnalist, Andi Laslău (Antena 3, Evenimentul zilei, B1 TV, Nașul TV).

Viitorul post de televiziune va avea sediul în Casa Presei Libere și începe cu zece angajați, potrivit lui Alex Căutiș. Tot el spune că „există speranțe ca televiziunea să pornească într-o lună”.


Citește și: Primăria lui Pandele își face televiziune. Alex Căutiș, șeful viitorului post. De ce își face TV Consiliul Local Voluntari?


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • @Al banu, nu există nicio legatura intre noua televiziune regionala Metropola TV si Giga TV (post inchis in urma cu 6 ani), nici de spatiu si nici de echipamente. Acestea erau din generatii destul de vechi, de acum 10 ani, si nu ar fi fost competitive pentru o televiziune Full HD. Echipamentele de productie si de emisie ale Metropola TV sunt noi, iar studiourile sunt amplasate intr-un cu totul alt spatiu din Casa Presei decat Giga TV, respectiv in fostele spatii inchiriate in trecut de Money Channel, Money.ro si ulterior de Nasul TV. Informatiile sunt din surse sigure.
 • Ar fi mai simplu sa fie reglementat prin lege. Nu poti sa lasa un consiliu local sa infiinteze televiziuni din bani publici pentru ca nu are nicio legatura cu functia lui.
  Scopul principal e sa cheltuiasca bani publici catre firmele lor iar secundar e cel electoral. Fac pariu sa o sa se asocieze cumva cu Antenele.
 • 2 aspecte:
  -cele 2 membre care au votat împotriva am observat ca si alte decizii, în special de sancționare,votează împreună da n are absolut nicio relevanță
  -ce se mai stie de Radu Călin Cristea?N am mai auzit de multișor de el la CNA
 • De ce oare banii aia nu sunt folositi in interesul cetatenilor si sunt aruncati pe geam? Oare vor folosi echipamentele giga tv? Stie cineva competent sa ne spuna?

Trimite un comentariu