Skip to main content

Capital.ro notifică Paginademedia.ro, care a scris despre titluri la limita Fake News de pe site

 
Capital.ro notifică Paginademedia.ro, care a scris despre titluri la limita Fake News de pe site
Titlu de azi de pe Capital.ro

NOTIFICARE. "Încetați în articolele sau postările dvs de orice fel referirile la publicațiile noastre întrucât nu aveți calitatea să stabiliți dvs. și să impuneți respectarea prevederilor legale în domeniul media."

Publicitate

Editura Evenimentul zilei și Capital notifică Paginademedia.ro. Notificarea vine după ce Paginademedia.ro a scris despre titlurile de pe site-ul Capital.ro. Documentul invocă un articol de pe Paginademedia.ro și o postare de pe Facebok, care se referea la un articol de pe Evenimentul zilei, cu titlul "Cazul Caracal explodează! Dincă: "M-a forțat să le declar că le-am ucis. Fetele trăiesc?!"

"Realizați o campanie de denigrare a publicațiilor noastre astfel încât cumpărătorii de publicitate în ziarele noastre iar noi să nu mai vindem publicitate prin Google ci prin compania de publicitate pe care o doriți dvs. Dvs nu aveți competentența să vă pronunțați în mod public, să vă erijați în arbitru și să ne aplicați sancțiuni după cum pretindeți prin articolele dvs.", se arată în document.

Înainte de notificare, câteva informații despre articolele invocate de Capital:

Articolul Paginademedia.ro: Capital.ro, titlu de Fake-News despre izolarea la domiciliu. Titlul, schimbat ulterior. De la semnul exclamării la semnul întrebării"

Materialul Paginademedia.ro semnala faptul că un titlu de pe Capital.ro a fost schimbat. Inițial, era EXCLUSIV! Izolarea la domiciliu devine OGLIGATORIE în România! Măsuri de ultim moment, luate, chiar astăzi de autorități, lăsând să se înțeleagă că măsurile au fost luate deja. Ulterior, semnul exclamării a devenit semnul întrebării: Izolarea la domiciliu devineobligatorie și în România?

În același material, erau punctate cele mai citite titluri de pe Capital.ro, cu precum:

 • "Atenție, români! De ce mor oamenii în masă în Italia? Experții chinezi, care au stopat epidemia în Wuhan, au fost șocați de ceea ce au descoperit"
 • "Ultima oră! Cine a dat drumul la coronavirus în lume! Donald Trump face acuzații fără precedent"
 • "Război fix la granița României?! Marea Neagră s-a umplut de nave militare"
 • "Va fi război la granițele României?! Rusia, teste cu rachete în Marea Neagră! Alertă maximă în zonă"

Paginademedia.ro publică, fără alte comentarii, ideile din Notificarea Editurii Evenimentul Zilei și Capital către Paginademedia.ro.

Înainte, câteva materiale Paginademedia.ro care au semnalat titluri exagerate ale diferitelor publicații în ultimele luni. Titluri de pe Capital.ro, EVZ.ro, Sport.ro, Cancan.ro, Antena 1 sau Gândul :

Citește și: DERAPAJ. Cabral, "omorât" de Cancan: "A făcut anunțul morții sale!"

Citește și: TRAFIC. Cum pui în același titlu pandemia, pe Carmen Brumă și ceva topless. Ce au citit românii ieri? Topul, plus o serie de articole "no comment"

Citește și: Titlu alarmist și la limita Fake-News distribuit de contul Pro TV, de pe sport.ro. Aceeași abordare și la Gândul

Citește și: DERAPAJ. Digi 24, articol de interes public "susținut" de PNL. Dar marcajul? Unde e marcajul? Mic, la final

GALERIE FOTO. Coronavirusul în titluri "no comment":

Din notificarea trimisă Paginademedia.ro de către Editura Evenimentul zilei și Capital:

 • Solicitare de încetare a atacurilor direct și nelegale la adresa publicațiilor Evenimentul zilei și Capital
 • În articolul respectiv au fost difuzate date privint numărul de vizualizări BRAT care nu erau destinate a fi făcute publice, iar datele au fost interpretate cu rea credință
 • Petrișor Obae a recidivat când a postat pe pagina sa de Facebook o referire la un articol al Evenimentului Zilei referitor la cazul Caracal acuzând tendențios și complet nefondat Evenimentul Zilei că a publicat o știre falsă. De asemenea, când ați făcut această postare ați dat tag și paginii Altex astfel încât gestionarul acestei pagini să vadă postarea dvs. defăimătoare la adresa noastră și să își retragă publicitatea din publicațiile noastre.

1. Vă solicităm în mod ferm și de urgență să încetați în articolele sau postările dvs de orice fel referirile la publicațiile noastre întrucât nu aveți calitatea să stabiliți dvs. și să impuneți respectarea prevederilor legale în domeniul media, această calitate având-o autoritățile Statului Român

2. Vă învederăm faptul că datele privind numărul de vizualizări ale articolelor noastre reprezintă date nepublice pe care dvs. nu aveți posibilitatea să le publicați în articolele dvs. conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al BRAT.

3. Vă învederăm faptul că articolele mai sus indicate nu sunt știri false întrucât sunt confirmate de sursele acestora. De altfel dvs nu aveți competentența să vă pronunțați în mod public, să vă erijați în arbitru și să ne aplicați sancțiuni după cum pretindeți prin articolele dvs.

În realitate dvs. realizați o campanie de denigrare a publicațiilor noastre astfel încât cumpărătorii de publicitate în ziarele noastre iar noi să nu mai vindem publicitate prin Google ci prin compania de publicitate pe care o doriți dvs.

Prin urmare conduita dvs. ne aduce prejudicii de imagine dar și financiare. 

În aceste condiții în mod evident ds. ați săvârșit o faptă de concurență neloială.

 • Vă învederăm faptul că urmează să ne adresăm Consiliului Concurenței care are competența legală să investigheze fapta dvs de concurență neloială și să vă aplice o sancțiune contravențională dacă fapta este o contravenție.
 • Precizăm că plângerea și tragerea la răspundere contravențională și penală urmează să fie făcută atât împotriva persoanei juridice proprietară a publicației Paginademedia, cât și împotriva persoanei fizice Petrișor Obae.

4. Urmează să ne adresăm instanței competente civile pentru tragerea dvs. la răspundere civilă delictuală astfel încât instanța să vă oblige la repararea prejudiciilor ce ne-au fost pricinuite.

Citește și: PRECEDENT. Instanța, în cazul Acces Direct - Paginademedia: "demersul jurnalistic a fost justificat". A fost "o exercitare a drepturilor la libera exprimare și informare"


Citește și: Citește și: PRECEDENT. Instanța, în cazul Acces Direct - Paginademedia: "demersul jurnalistic a fost justificat". A fost "o exercitare a drepturilor la libera exprimare și informare"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Nu imi dau seama cum firme care se pretind serioase fac publicitate pe toate mizeriile te televiziuni si siteuri dubioase. Probabil cine se aseamana se aduna.
 • Au perfecta dreptate aia de la capital sau ce a rămas din el. Nu ești tu chemat să pui standarde în media, ci mai degrabă pus de alții, cel mai probabil advertiseri/ agenții media. Nici voi cu saitul nu aveți un standard, aveți dublu standard și când scrieți și când va raportați la alții. Că ăia la capital sunt cu conținutul la pământ e alt subiect, dar aici au dreptate, nu ai ce cauta in treaba asta. Apropo de standarde, voi publicați ce vreți din comentariile critice nu ce primiți și nu mă refer la înjurături sau mesaje scrise în limbaj trivial, deci cenzurați pe model comunist cat să mențineți o aparență.
 • Te-au "învederat" de nu te vezi!:))) Cu siguranta notificarea nu apartine unui avocat, cel mai probabil ca au prin redactie f'un absolvent de drept la Spiru Haret pe care l-au pus sa-si exerseze "cunostintele". A invocat toate raspunderile posibile, le-a amestecat de nu mai intelege nici el ce-a vrut sa scrie.:))
  Citind notificarea intelegi ca oftica mare vine de la faptul ca le-a fost divulgata smecheria prin care devenisera siteul cu cea mai mare crestere de audienta online.
  Altfel este interesant de observat puterea unui semn, cum face diferenta dintre o stire falsa si una ....intrebatoare:))) Punand semnul intrebarii poti publica orice aberatie, invocand faptul ca nu este o stire, tu doar te intrebi....
 • Prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul. Și cu asta și-au pierdut și mai mult credibilitatea care oricum era șubredă în ultima perioadă. Sper să îi ocolească publicitarii se bun simț.
 • @paginademedia.ro vedeti ca duceți in eroare!
  “Înainte, câteva materiale Paginademedia.ro care au semnalat titluri exagerate ale diferitelor publicații în ultimele luni. Titluri de pe Capital.ro, EVZ.ro, Sport.ro, Cancan.ro, Antena 1 sau Gândul”

  Unde este articolul cu titlul alarmist de la Antena1? Mai degrabă este ProTV & sport.ro
 • Alt titlu de toată minunea de la evz:
  https://evz.ro/kim-jong-un-a-murit-confirmarea-unui-fost-sef-de-stat-informatii-incendiare.html
 • Asa zisa notificare seamănă cu o amenințare făcută de niște băieți de cartier. Asa se întâmplă când nu îți permiți niște avocați.

Trimite un comentariu