Skip to main content

"Pandemia de coronavirus în SUA". Un documentar pe B1, la 10 zile de la premieră. Când va fi?

 
Sursa foto: pbs.org
Sursa foto: pbs.org

Documentar difuzat de B1 TV la doar o săptămână de la lansarea producţiei. "Pandemia de coronavirus în Statele Unite" este titlul producţiei.

Publicitate

Filmul prezintă modul în care Statele Unite au reacţionat în faţa ameninţării coronavirusului şi descrie principalele probleme cu care s-au confruntat americanii la nivel politic, economic, social, dar şi la nivelul sistemului de sănătate.

Documentarul "Pandemia de coronavirus în Statele Unite" va fi la B1 TV mâine (vineri, 1 mai), de la ora 22.00.

Difuzarea din România vine la zece zile de la premiera de peste ocean, care a avut loc pe 21 aprilie, pe postul PBS.

Din documentar, care are itlul original "Coronavirus Pandemic, a tale of two Washingtons":

- Conflictul dintre guvernatorii mai multor state, guvernul federal şi administraţia Trump. Unele state au tras din timp un semnal de alarmă cu privire la o posibilă răspândire în masă şi au cerut sprijin. În tot acest timp, administraţia de la Casa Albă nu a acordat o mare atenţie acestui subiect, cel puţin în primele luni ale anului.

- Reporterul special urmăreşte şi povestea ”pacientului unu” din SUA, încă din luna ianuarie, modul în care acesta a ajuns la spital, cum a fost tratat în acele prime zile şi cum s-a răspândit virusul în SUA pe parcursul lunilor ce au urmat.

- Documentarul prezintă problemele cu care s-a confruntat sistemul medical, lipsa de echipamente de protecţie şi aparatură, dar şi modul în care autorităţile locale, dar şi comunităţile s-au mobilizat pentru a face faţă pandemiei.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus