Skip to main content

Costi Rogozanu pleacă de la Realitatea Plus, după ce o parte din redacţie a fost trimisă în şomaj tehnic: „Mulţi dintre colegii noştri au fost puşi într-o situaţie fără ieşire”

 
Costi Rogozanu pleacă de la Realitatea Plus, după ce o parte din redacţie a fost trimisă în şomaj tehnic: „Mulţi dintre colegii noştri au fost puşi într-o situaţie fără ieşire”

Plecare de la Realitatea Plus. Realizatorul Costi Rogozanu se desparte de postul TV, după şapte ani de colaborare.

Publicitate

Din informaţiile Paginademedia.ro, decizia este strâns legată de ultimele mişcări din staţie, unde o parte din angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic, însă prestează munca la redacţie sunt paravanul voluntariatului.

Într-un mesaj intern trimis colegilor şi intat în posesia Paginademedia.ro, Rogozanu îşi explică decizia de a renunţa la postul TV.

„De o săptămână, se întâmplă chestiuni administrative care ne privesc pe noi toţi. Inclusiv pe aceia care nu au primit o foaie cu şomaj tehnic la semnat şi care apoi au primit şi îndemnul să vină la muncă în calitate de ”voluntari”. Prea mulţi dintre colegii noştri au fost puşi într-o situaţie fără ieşire, toţi au familii rate etc., le e greu să spună ”nu”.

Cei care apar pe sticlă, categorie în care sunt şi eu, n-au primit astfel de hârtii. Mulţi alţii au primit, le-am văzut, am vorbit personal cu zeci de oameni aflaţi în situaţia asta.

Nu avem nici putere de negociere, se pare că nu mai ştim deloc să ne apărăm interesele împreună. Şi mulţi au semnat pentru că nu prea aveau încotro, îi înţeleg perfect, nu judec”, le spune colegilor în mesajul de rămas bun.

Acesta a mai adăugat:

„Am vorbit cu reprezentanţii patronatului din redacţie. M-au asigurat că e legal. Am vorbit cu specialişti, cu sindicalişti: răspunsul e unul singur, nu are cum să fie legal”.

Costi Rogozanu şi-a anunţat plecare şi pe Facebook, unde însă nu a dat mai multe detalii. Contactat de Paginademedia.ro, nu a dorit să facă declaraţii în legătură cu ruptura de Realitatea Plus.

Citeşte şi: MediaSind: Angajaţi ai Realitatea, şi în şomaj tehnic, şi voluntari. "Nu îi mai obligaţi pe cei în şomaj să lucreze. Vom sesiza instituţiile abilitate"

Carte de vizită. În anul 2010 s-a angajat la Cotidianul, unde a stat până în 2013. De atunci lucrează la Realitatea TV, unde a făcut mai multe emisiuni. Printre ultimele proiecte de care s-a ocupat este emisiunea „Decodor”.

Mesajul trimis de Costi Rogozanu colegilor de la Realitatea Plus, intrat în posesia Paginademedia.ro: „Chestiunea cu „şomajul tehnic” e însă despre toţi”

„Vă salut,

Vă anunţ că întrerup colaborarea cu Realitatea.

De o săptămână, se întâmplă chestiuni administrative care ne privesc pe noi toţi. Inclusiv pe aceia care nu au primit o foaie cu şomaj tehnic la semnat şi care apoi au primit şi îndemnul să vină la muncă în calitate de ”voluntari”. Prea mulţi dintre colegii noştri au fost puşi într-o situaţie fără ieşire, toţi au familii rate etc., le e greu să spună ”nu”. Nu avem nici putere de negociere, se pare că nu mai ştim deloc să ne apărăm interesele împreună. Şi mulţi au semnat pentru că nu prea aveau încotro, îi înţeleg perfect, nu judec.

Cei care apar pe sticlă, categorie în care sunt şi eu, n-au primit astfel de hârtii. Mulţi alţii au primit, le-am văzut, am vorbit personal cu zeci de oameni aflaţi în situaţia asta.

Am vorbit cu reprezentanţii patronatului din redacţie. M-au asigurat că e legal.

Am vorbit cu specialişti, cu sindicalişti: răspunsul e unul singur, nu are cum să fie legal. Sigur că ar fi fost minunat să avem un stat capabil să susţină salariile pe astfel de crize, adică să ajute angajatori vulnerabili (din ce ştiu asta se întâmplă doar în Austria, în alte forme). La noi nu e legal - şomajul e şomaj şi punct. Prima grijă a puterii a fost să dea ordonanţe prin care practic suspendă controalele de muncă (nu că ar fi fost cine ştie ce înainte) - e clară situaţia, pe toată piaţa muncii e nasol, fiecare îşi tratează angajaţii cum vrea şi nu e tras la răspundere.

Nu am chef de scandaluri publice (am văzut că mediasind.ro a atras deja atenţia, confirmându-mi ceea ce aflasem deja zilele astea). Scriu pe emailuri interne sperând că aceia care conduc vor anula această intenţie care ar însemna practic sustragere de fonduri de la stat în numele angajaţilor.

Sunt in diverse forme de colaborare cu acest trust de vreo 10 ani, au fost vremuri nasoale de toate felurile. Cat timp a fost vorba doar despre mine, mi-am făcut treaba aşa cum am ştiut. În mod clar avem mari probleme de transparenţă în decizia editorială.

Şi, mai rău: cam mulţi din redacţie au ajuns să-şi interiorizeze dorinţele patronatului - nu e ok, ştiu că se întâplă peste tot, dar niciodată nu mi s-a întîmplat să primesc atât de multe mesaje cu ”nu te lua de ăla sau de ălălalt”. Nu le băgam în seamă oricum, dar, în alte vremuri, până şi în unele mai rele, redacţia era parcă mai unită. Cum spuneam, din astea am mai văzut, e despre cât ne duc nervii şi puterea de negociere pe fiecare. Chestiunea cu „şomajul tehnic” e însă despre toţi.

În loc de rămas bun, vă urez putere să renegociaţi această situaţie inacceptabilă.

Al vostru, cu tristeţe,

Costi Rogozanu”

Mesajul postat pe Facebook

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Manfred Fischer Manfred Fischer
    Nu plangem dupa cei plecati!
  • PMV PMV
    Bine ca a mai aplecat un psd-ist !!
  • Gaspar    Gaspar
    Sunt uimit de plecarea de la Realitatea a d-lui Costi Rogozanu care era un jurnalist foarte bun , cu bun simt , comenta cu decenta toate problemele noastre ale pensionarilor , se vedea ca era un jurnalist care vedea relitatea din tara asta si o comenta foarte corect .Este un jurnalist de elita ,pe care il apreciez foarte mult . Cu respect , un pensionar din CLUJ-NAPOCA.
  • Kata Kata
    E prea comunist sa fie primit la digi sau la europa fm! Mi-as dori sa-l vad ca-si deschida o firma si ca plateste cateva salarii :-) sa vad cum isi mai schimba retorica ...
  • Ion Ion
    @An: Emisiunile lui Oreste sunt moartea audientei. Nu rezisti nici 5 min. Incearca.
  • An An
    Ce grafica decenta avea Realitatea Plus... De ce nu au pastrast o nu inteleg... Noile emisiuni cu Oreste, Laurentiu Botin, Madalina Dobrovolschi nu fac rating?!.caci mi se pare o Realitatea mai dinamica ca oricand...
  • Lupul Moralist Lupul Moralist
    Draguțel cântecul de lebădă al domnului deontolog Costi Rogozanu, mare conștiință neprihănită, prestator până azi la Realitatea TV. După cum spune dânsul, a făcut purici pe acolo cam un deceniu. Timp în care patronii pentru care lucra au făcut toate abuzurile posibile împotriva angajaților si au prelungit la mai bine de sapte ani, in pofida legii, o insolventa record. Deci tepuit statul pe care dl Costi il tot critica. Si tot dl Costi a asistat la toate campaniile penibile comandate de Cozmin Gusa, a fost coleg cu Octavian Hoandra si cu Rares Batistuta, cu Denise Rifai si cu Eduard Pastia, cu catastrofalele Alexandra Pacuraru si Lavinia Sandru. Si acelasi domn Costi a stiut mereu de toate comenzile date de sefi realizatorilor, a vazut cum au fost glorificati Gabriel Oprea, Miron Mirea etc. Si dl Costi a tacut de mii de ori cand ar fi trebuit sa vorbeasca. Acum l-a ajuns morala din urma. Paste Fericit!
  • Mama Dolores Mama Dolores
    Din ce citesc pe aici, e clar ca dra de 45 de ani Genoveva G minte de ingheata apele si impreuna cu fostul ospatar si cu Dana Secretara *** *** *** Maricel Pacuraru, acum "doar antreprenor", sa fie lasat sa isi bata joc din nou de contribuabili!
  • Nickro Nickro
    Ma astept sa declare insolventa la noua televiziune in curand, dupa falimentul pe vechea "Realitatea". O demisie e un pas inainte, mai mereu!
  • Andrei Andrei
    Era și cazul. Rogozanu e un tip cu prea mult bun simț pentru ceea ce a devenit Realitatea. L-am simțit cum a înghițit în sec atunci când s-a produs "șmecheria" Realitatea TV -> Realitatea Plus. A rămas și după ce a rămas fără emisiune, fiind înlocuit tocmai cu Oreste (cel care îi atribuise o poreclă rușinoasă la începutul anilor 2000). L-am apreciat pentru faptul că avea curajul să aibă opinii contrare turmei și să le și argumenteze.

    Apropo, "Decodor" a fost o emisiune bună, fiind o alternativă clară la circotecile care sunt pe celelalte posturi de la ora 23. Sper că va continua emisiunea în altă parte.
  • jk jk
    Multi o sa plece puțini o sa ramana

    Prevăd că va merge la Digi/Europa FM

Trimite un comentariu

sus