Skip to main content

Site-ul Ortodoxinfo.ro, închis pentru fake news, e din nou disponibil. Cu tot cu titlurile alarmiste şi conspiraţioniste despre Covid

 
Site-ul Ortodoxinfo.ro, închis pentru fake news, e din nou disponibil. Cu tot cu titlurile alarmiste şi conspiraţioniste despre Covid

Ortodoxinfo.ro loveşte din nou. Platforma, închisă în urmă cu câteva zile de Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) pentru fake news, este iarăşi funcţională, dar pe altă adresă, unde sunt mutate toate materialele: Ortodox.info.ro

Publicitate

Tot conţinutul, înclusiv textele pentru care a fost sancţionat - despre bătrânii care vor fi exterminaţi în lagăre au cele despre cipuri - pot fi citite, din nou, pe adresa Ortodox.info.ro. De asemenea, au mai fost publicate alte texte, în aceeaşi notă panicardă şi conspiraţionistă.

Are inclusiv un material despre „gruparea soroşistă care a reclamat Ortodox.info la ANCOM”, dar continuă şi seria despre „lagărele de concentrare”:

„Cum ar fi arătat „lagărele” pentru persoanele de peste 65 de ani, dacă guwernerul lui Wuhannis nu ar fi fost oprit”, arată un titlu publicat pe 26 aprilie la o zi după ce ANCOM a blocat prima variantă a site-ului.

De asemenea, Ortodox.info.ro are secţiuni precum „WW III”, „Cipuri” sau „Big Brother”, toate cu trimiteri la materiale extremiste. Multe îl au în centru şi pe Bill Gates, după cum arată câteva publicate chiar în ultimele zile:

- Vaccinul promovat de Bill Gates în Africa a omorât mai mulţi copii decât boala pe care încearcă s-o vindece

- Nanoroboţii ce vor fi în vaccinuri, cum ar fi cel împotriva Coronavirus, şi legătura cu 5G

- S-a hotărât introducerea paşapoartele COVID-19. Fără ele nu poţi călători liber în Europa

- Programare Predictivă, Londra 2012: Formarea Coronavirus, Dansul Asistentelor Medicale şi Paturi de Spital

Reamintim că Ortodoxinfo.ro a fost blocat pentru răspândirea de informaţii false. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a solicitat Autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM) blocarea imediată a accesului utilizatorilor la site-ul ortodoxinfo.ro, deoarece ”site-ul (...) prezintă informaţii vădit false şi care au potenţialul de a crea comportament social nejustificat şi panică în rândul cetăţenilor”, iar sâmbătă dimineaţa site-ul era deja închis.

Citeşte şi: Site-ul Ortodoxinfo.ro, închis pentru Fake-news. "Se pregăteşte omorârea pensionarilor în lagăre"

Nu este singurul site sancţionat de autorităţi pentru răspândirea de informaţii false în această perioadă. Alte platforme au fost închise, site-uri precum romania-veche.ro, justiţiarul.ro sau ştiridemoment.ro.

GALERIE FOTO

Reapariţia site-ului OrtodoxInfo a fost sesizată şi de jurnalistul Pavel Lucescu, pe Facebook:


Citeşte şi: Două site-uri blocate pentru fake news. Unul prezenta pandemia ca pe „o conspiraţie prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman”


Citeşte şi: Site-uri sancţionate pentru ştiri false. Unul dintre ele, blocat pentru că „a publicat constant informaţii false, cu scopul de a dezinforma şi a induce panica”


Citeşte şi: Care este primul site blocat pentru fake news, în contextul Coronavirus. Ar fi folosit titluri „false”, „alarmiste” prin care „generează panica”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • teodor teodor
    Aoleu au venit toți extremiștii pe aici.
  • Bogdy1947 Bogdy1947
    Decembrie 1989: Tinerii romani au murit pentru a putea spune ce gandesc, pentru a avea libertate de exprimare
    Mai 1990: Ion Ratiu: "Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine!"
    Aprilie 2020: Romanii: "Inchideti tot ce spune ceva ce nu ne place!"

    Oameni buni, libertatea de exprimare inseamna si sa ii lasi pe altii sa credea in ce vor si sa spuna ce vor! Libertatea de exprimare nu are exceptii! Este inteligenta fiecaruia sa faca diferenta intre ce este corect si ce este fals, dar ca libertatea de exprimare inseamna sa poti spune tot ce vrei. Nu suntem in Evul Mediu cand oamenii erau omorati ca spuneau ca Pamantul este Rotund sau ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui si nu invers! Dar se pare ca unii au mentalitate de Evul Mediu! Aici nu este discutia daca ce spun este corect sau nu, fiecare trebuie sa beneficieze de libertatea de exprimare!
  • Nume Nume
    Tin sa il anunt pe alogenul ce a scris cu atata patima acest articol ca sfarsitul tradatorilor,impostorilor si masonilor ce au subjugat tara inca din 1990,sfarsitul le este aproape
    https://romaniansearchglobal.wordpress.com/2020/04/13/plangere-penala-publica-impotriva-lui-iohannis-orban-vela-arafat-ciolacu-hellvig-si-altii-pentru-inalta-tradare/#respond
  • Sfânta Cenzură Sfânta Cenzură
    E incredibil felul cum se moderează comentariile pe site-ul ăsta. Cuvântul pe care l-aţi şters voi în comentariul meu de mai jos nu era nici vulgar, nici jignitor.

    Un site de media care încurajează pe faţă cenzura. Un oximoron pe cinste. Atenţie, cuvântul "oximoron" sună vulgar şi jignitor! Vedeţi să nu care cumva să-l publicaţi!
  • teodor teodor
    Bogdan CNa nu se o cupă de site-uri.
  • icsulescu icsulescu
    @RzV: "E clar ce autoritati avem in domeniul asta daca nu sunt in stare sa extermine de tot un site de fake-news"

    Cine si cum ne garanteaza noua ca ceea ce numeste statul "fake news" chiar e fake news? Cine ne garanteaza ca printre cazuri reale de stiri false nu se vor strecura si adevaruri neconvenabile cenzurate din motive politice, ideologice? Chiar credeti in "ministerul adevarului"?
  • icsulescu icsulescu
    @andrei ".Libertatea de exprimare se referă la pareri personale "
    Foarte gresit! Libertatea de exprimare se refera inclusiv la libertatea presei, la libertatea oricui de a-si face opiniile, ideile cunoscute!
  • Petrache Romania Petrache Romania
    Incredibil: un site care cică se ocupă de media mai că nu somează autoritățile să închidă un outlet media. Bă, se cheamă libertate de exprimare! În America niciun site, nicio televiziune nu e închisă, „democraților”. Lăsați oamenii să gândească singuri, să discearnă singuri.
  • Sfânta Cenzură Sfânta Cenzură
    Citesc comentariile anterioare şi nu pot decât să concluzionez că (încă) avem mai multă libertate decât ne dorim. Din fericire pentru cei care au şi pus mâna pe furci şi pe topoare şi se duc acum să le înfigă în serverele pe care sunt găzduite site-urile astea, lumea în care am intrat o să le placă la nebunie. O să trebuiască să îi cereţi voie Măriei Sale, Statul, şi când vă trec necesităţile fiziologice. Iar dacă nu e niciun conţopist disponibil care să vă aprobe cererea, n-aveţi decât să răbdaţi.

    Nu există jumătăţi de măsură atunci când e vorba de libertatea de exprimare. Sau avem pe de-a întregul aşa ceva, sau e doar un simulacru, o formă fără fond.

    Şi - ca să fim bine înţeleşi - ateu fiind, nu îmi plac deloc site-urile ***ultraortodoxe. Dar au şi oamenii aceştia loc sub soare, cu tot cu opiniile lor mai mult sau mai puţin exotice, indiferent ce cred eu despre ei.
  • jk jk
    Bogdan,CNA nu are treaba cu site urile,din cate stiu
  • analumanole analumanole
    ***
  • Bogdan Bogdan
    Adica a fost inchis pentru fake-news si acum a fost redeschis si tot fake-news? Rusine,CNA! Rusine,cine a deblocat,oricare!
  • Andrei Andrei
    Penibil.Libertatea de exprimare se referă la pareri personale si sigur ca ea trebuie respectată însă când vine vorba de dezinformare,nu cred ca ar trebui să existe exceptii.Aceste articole nu reprezinta libertate de exprimare pentru că sunt scrie sub formă de stire.E patetic sa lași site-uri să "zburde" libere in numele libertatii de exprimare.Cea mai mare problema a democratiei e ca extrem de interpretabila si da nastere la aceste fenomene anti-democratice
  • Amira Amira
    INCHIDETII *** ,inbolnaveste lumea cu minciunile lor.In Spania au inchis 15.000 de site-ri cu stiri false.antenele ,rotv,b1 etc pe cand ? SUCCESin continuare
  • RzV RzV
    E clar ce autoritati avem in domeniul asta daca nu sunt in stare sa extermine de tot un site de fake-news. E logic ca asa le vor inchide cu un nume vor pune inca un punct si vor functiona la fel. Niste amenzi direct la autorii site-ului si interdictia de a mai posta continut indiferent de denumirea site-ului ar mai simple pentru a ii opri de tot din a crea asemenea continut pe care unii oameni chiar il cred si il iau in serios

Trimite un comentariu

sus