Skip to main content

Două site-uri blocate pentru fake news. Unul prezenta pandemia ca pe „o conspiraţie prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman”

 
Două site-uri blocate pentru fake news. Unul prezenta pandemia ca pe „o conspiraţie prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman”

Încă două site-uri au fost închise pentru ştiri false. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a închis platformele romania-veche.ro şi justitiarul.ro, scrie Libertatea.ro care citează un comunicat ANCOM.

Publicitate

Cele două au publicat o serie de articole şi informaţii false, cu privire la pandemia de coronavirus.

Ambele site-uri sunt editate de firma NetDesign SRL din Bistriţa, scrie aceeaşi sursă.

Site-ul romaniaveche.ro a prezentat pandemia ca „o conspiraţie prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman prin intermediul vaccinurilor”, iar „informaţiile prezentate nu sunt susţinute de surse relevante sau argumente ştiinţifice”, arată comunicatul ANCOM.

Au publicat materiale cu titluri că:

  • ATENŢIE: TRUC & ÎNŞELĂCIUNE sau Antenele 5G şi COVID?
  • Europe Defender 20 sau începuturile unui nou război mondial?
  • Adevărul din spatele virusului: Armata americană şi Defender Europe 20
  • Exerciţiu militar sau operaţiune secretă? Ce caută soldaţii americani în Verona, fără măşti?
  • Isteria Covid: Pretext pentru legi abuzive şi limitarea drepturilor omului

Nu sunt singurele site-uri sancţionate pentru fake news. La finalul lunii martie au fost pedepsite şi site-urile breackingnews.xyz şi bpnews.ro.

Măsurile se bazează pe decretul de instituire a stării de urgenţă, care printre altele prevede şi pedepse pentru platformele care propagă informaţii false. În urmă cu o lună a fost închis, pentru fake news, primul site din ţara noastră. Este vorba despre platforma ştiridemoment.ro.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus