Skip to main content

În loc de Eurovision. N-avem competiţia, dar avem spectacol "de acasă". Şi pe TVR

 
În loc de Eurovision. N-avem competiţia, dar avem spectacol "de acasă". Şi pe TVR

N-avem Eurovision în acesta an, din cauza pandemiei, dar îi va ţine locul un spectacol gândit de organizatorii competiţiei. Va fi un show adaptat crizei, cu toţi artiştii acasă.

Publicitate

Se va vedea şi la noi, pe TVR 1, chiar în ziua când ar fi trebui să se ţină marea finală de la Rotterdam, din acest an. Evenimentul „Europe Shine a Light” va fi programat sâmbătă, 16 mai, de la ora 22:00.

Nu va lipsi nici Roxen, artista Global Records, şi cea care ar fi trebuit să fie trimisa României în Olanda la finala 2020.

Cum va fi evenimentul?

Concret, show-ul va trece prin toate cele 41 de melodii calificate în finală, inclusiv „Alcohol You” de la Roxen. Pe lângă acest lucru, vor fi şi momente filmate de anumiţi artişti chiar în casele lor.

Gazde vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 şi 2007) şi Jan Smit.

Show-ul este gândit de European Broadcasting Union, organizatorii concursului, şi va fi dat, simultan, în toate cele 41 de ţări care ar fi avut reprezentant la Rotterdam.

Concursul, care ar fi trebuit să se desfăşoare în această lună la Rotterdam (Olanda), a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Trimisa ţării noastre la Rotterdam ar fi trebuit să fie cântăreţa Roxen, de la Global Records, cu piesa Alcohol You. TVR a decis ca ea să meargă la ediţia din 2021, dar cu altă piesă, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Nu este singurul eveniment gândit să ţină loc competiţiei europene. YouTube şi organizatorii competiţiei (European Broadcasting Union) anunţă o serie de două emisiuni, live, despre artiştii şi melodiile calificate în finala competiţiei anulate de coronavirus.

Citeşte şi: Eurovision 2020 pe... YouTube. Două emisiuni despre artiştii şi melodiile calificate în finală. Plus, vloggeri români vor apărea în show

Spectacolul va avea şi câteva momente ale unor artişti cunoscuţi din istoria Eurovision:

  • Gali Atari, cea care a câştigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foşti participanţi la Eurovision Junior.
  • Suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câştigat ediţia din 2015 a concursului
  • Marija Šerifović din Serbia, cu a sa „Molitva”, câştigătoare în 2007
  • Netta (Israel, 2018), cu o piesă despre vremurile pe care le trăim
  • Duncan Laurence va interpreta în premieră absolută noul său single, „Someone Else”
  • Gazda BBC Eurovision Graham Norton şi senzaţia YouTube-ului din Olanda NikkieTutorials vor apărea în transmisiunea live.

Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediţii Eurovision, a spus:

„Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artişti care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar şi să-i inspirăm pe cei de acasă şi să conectăm oamenii din Europa şi nu numai, în aceste timpuri dificile.

Desigur, nu îi vom uita pe cei afectaţi de criza coronavirus şi pe cei care fac toate eforturile să îi ţină piept acesteia.”

VIDEO. Roxen - Alcohol You | Eurovision România 2020


Citeşte şi: Românii au ales. Roxen merge la Rotterdam cu piesa Alcohol You


Citeşte şi: VIDEO. Cine este „vocea” României la Eurovision? TVR şi Global Records au ales artistul care merge la Rotterdam


Schimbare majoră la Eurovision. TVR va alege altfel câştigătorul: Întâi găsesc vocea, iar apoi compun melodia


Eurovision, "negociere cu o singură sursă". TVR va lucra cu Global Records pentru alegerea câştigătorului


PODCAST. Totul despre Eurovision, cu fondatorul Global. Propunerea TVR a venit în noiembrie. Toate vocile vor fi de la Global


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • RzV RzV
    Si nu ar fi fost mai interesant sa se aleaga si un castigator? Oamenii ascultau toate piesele de acasa, votau si se alegea macar un castigator simbolic al acestui an daca tot se organizeaza ceva, era mai interesant asa.
  • jk jk
    Dar,voturile "clasice se mențin?

Trimite un comentariu

sus