Skip to main content

CNA a votat. Realitatea își face două posturi. Ce fel de stații? După Antena Stars, vom avea și Realitatea Star. Tot de monden

 
CNA a votat. Realitatea își face două posturi. Ce fel de stații? După Antena Stars, vom avea și Realitatea Star. Tot de monden

„Familia" Realitatea se mărește cu două posturi noi de televiziune: unul de sport și unul monden. Consiliul Național al Audiovizualului a acordat azi două licențe TV pentru posturile Realitatea Star și Realitatea Sportivă.

Decizia s-a luat cu unanimitate de voturi pentru ambele licențe. 

Publicitate

Pe ce firmă sunt luate licențele? Cât se va investi în cele două stații?

Firma care a obținut licențele este PHG Media Invest. Compania este deținută de Păcuraru Daniela-Madi, soția lui Maricel Păcuraru (patronul Realitatea Plus). Printr-o altă firmă cu nume asemănător - PHG International Security - Daniela Păcuraru s-a mai ocupat și de logistica Realitatea TV, în urmă cu câțiva ani.

În cele două noi televiziuni se vor investi, potrivit datelor prezentate la CNA, 800.000 de euro. 

  • Proiectul Realitatea Sportivă este coordonat de Claudiu Giurgea (cel care prezintă tronsonul din sport Realitatea Sportivă la Realitatea Plus), iar emisia ar trebui să înceapă în luna octombrie, după cum a declarat acesta în ședința de astăzi. 
  • Pe de altă partea, șefa proiectului Realitatea Star este Nicoleta Cone (realizatoare de talk show politic) și ar trebui să emită tot din octombrie.

Un alt aspect de notat: ambele posturi - Realitatea Sportivă și Realitatea Star - vor fi HD și 4K. Realitatea Plus, postul de știri actual, emite, momentan, în format SD.

Dacă la Realitatea Plus, Cozmin Gușă este acționar (deține jumătate din postul de știri), în cazul celor două licențe noi obținute astăzi nu mai are nicio implicare.

De altfel, Gușă s-a depărtat tot mai multe de Realitatea, unde „nu mai este patron, ci doar acționat”, după cum a spus el într-un interviu pentru Paginademedia.ro.

Discuțiile de la CNA. Peste 100 de angajați fiecare post

În ședința de astăzi au fost prezenți mai mulți reprezentanți Realitatea: Mihaiță Avram, Nicoleta Cone, Claudiu Giurgea și un avocat de la cabinetul Cuculis și Asociații. 

Aceștia au discutat despre structura de programe, angajați, sediu și obiective. 

Posturile vor avea același sediu și peste 100 de angajați fiecare, după cum au spus reprezentanții Realitatea. 

Realitatea Star nu va fi ca Antena Stars

Nicoleta Cone, șef de proiect Realitatea Star:

„Ne adresăm oamenilor care refuză să se mai uite la televizor, care s-au refugiat în online. Dorim să-I aducem în fața televizoarelor.

Blogurile și vloggurile promovează false modele, iar lumea s-a desprins mult de realitate prin refugiul în seriale.

Ne adresăm unui public urban, feminin, cu o situație materială bună. Este acest public în căutarea unui monden tratat corect, fără scandal.

Am dori să descoperim vedete adevărate și personalități. Ne gândim la valori autentice."

Radu Herjeu, membru CNA: Nu aș vrea să reinventați Vulpița. Trebuie să vă gândiți bine cu abordați situația, dacă nu vreți să ajungeți acolo.

Cristina Pocora, membru CNA: Va fi ca Antena Stars? 

Nicoleta Cone: Nu va fi ca Antena Stars. Nu e pe piață ce vrem să facem noi.

Realitatea Sportivă, un nou post sportiv printre alte 15: „Vrem publicul care evită scandalul”

Claudiu Giurgea:

„Proiectul se vrea o altfel de televiziune. Vrem să le demonstrăm tuturor că în România nu există doar fotbal. Mai sunt 15 televiziuni de sport, care difuzează doar fotbal.

Ne adresăm altui public, care a fugit de pe TV și e interest și de alte competiții. Nu o să ignorăm fotbalul, care rămâne sportul rege.

Vom încerca să promovăm tineretul și juniorii. Vom încerca să promovăm puștii și speranțele pentru sportul românesc. Ne plângem că nu avem viitor în sport, dar nici nu încercăm să-i căutăm.

Nu încercăm să mergem pe maidane sau la sate să-i căutăm. Noi vom vrea să-i promovăm și pe ei, dar nu o să ignorăm nici restul evenimentelor din sport.

Ne adresăm publicului care evită scandalul și cancanul."

Radu Herjeu:

„E mult mai greu să faci 24 din 24 un program despre sport pe baza unor reportaje, decât pe baza unor meciuri de fotbal.

Veți avea o astfel de echipă capabilă să creeze conținut pentru 24 de ore?"

Dorina Rusu:

„Am văzut în proiect că sunt peste 100 de angajați. Nu vreau să comentez, de unde aveți bani să îi plătiți?

Zic asta pentru că Realitatea Plus a avut ceva probleme cu plata salariilor în pandemie.

Claudiu Giurgea:

„O să răspund ambelor întrebări. Ne leagă brandul și grafica de Realitatea Plus, dar suntem două firme diferite.

Avem discuții cu oameni, chiar și cunoscuți, care sunt pregătiți să se alăture. Vom încerca să luam și oameni care ies de pe băncile facultății. Vrem să refacem acea școală de jurnalism care a fost la Realitatea cândva.

Sediul celor două televiziuni va fi comun, dar fiecare va avea etajul său. Vor avea angajați diferiți.

Sunt șeful proiectului Realitatea Sportivă. Am vrea să începem în octombrie 2020 să putem fi funcționali.

Dorina Rusu: Am văzut că doamna Păcuraru e implicată într-un proces

Tot în ședința de astăzi s-a discutat și despre situația acționarului majoritar - Păcuraru Daniela-Madi - care ar avea calitatea de martor într-un proces.

Dorina Rusu:

„Am văzut în presă că doamna Păcuraru este implicate într-un dosar. Ce impact va avea dacă procesul va lua o turnură proastă?

Mihăiță Avram:

„Este un dosar, dar are calitatea de martor. Nu are implicație în faptele cercetate. Doamna Păcuraru nu are probleme."

Cum arată sigla Realitatea Star

Realitatea Plus, urmașa Realitatea TV. Emisia mutată după ce a pierdut licența

Actualul post Realitatea Plus este urmașul direct al Realitatea TV

Anul trecut CNA a respins prelungirea cu nouă ani a licenței televiziunii de știri Realitatea TV, pentru că nu a depus certificatul fiscal. Ulterior, emisia Realitatea TV s-a mutat pe Realitatea Plus (o licență pe care Cozmin Gușă o avea din 2015). 

La câteva săptămâni distanță Realitatea Plus a intrat în grilele tuturor cabliștilor, iar de la începutul acestui an și în lista must carry, a celor care trebuie preluate obligatoriu de către cabliști.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Doamne, ce-or mai fi si cu astia de la CNA, cica sa nu fie ca Antena Stars sau sa nu declanseze scandaluri gen Vulpita. Pai nu voi permiteti ca astfel de porcarii sa apara la tv? Nu voi ati amendat antenele in total cu banii incasati din publicitatea dintr-o singura zi cu Vulpita? Legat de antena stars, pai nu tot voi i-ati acordat licenta? Sunteti penibili.
  • Astea-s nume de televiziuni in 2020? Nici ca nume de emisiuni nu le-as folosi pentru ca sunt de tot rasul, ma duc cu gandul la inceputurile televiziunii private in Romania de dupa 90. Prea urat.
  • Realitatea sportiva ramane ca star ca sigla?
    A,si cred ca sigla realitatea+ arata mai bine ca la începutul începuturilor:cu sigla veche realitatea si plus sub

Trimite un comentariu