Skip to main content

CNA a votat. Realitatea îşi face două posturi. Ce fel de staţii? După Antena Stars, vom avea şi Realitatea Star. Tot de monden

 
CNA a votat. Realitatea îşi face două posturi. Ce fel de staţii? După Antena Stars, vom avea şi Realitatea Star. Tot de monden

„Familia" Realitatea se măreşte cu două posturi noi de televiziune: unul de sport şi unul monden. Consiliul Naţional al Audiovizualului a acordat azi două licenţe TV pentru posturile Realitatea Star şi Realitatea Sportivă.

Publicitate

Decizia s-a luat cu unanimitate de voturi pentru ambele licenţe.

Pe ce firmă sunt luate licenţele? Cât se va investi în cele două staţii?

Firma care a obţinut licenţele este PHG Media Invest. Compania este deţinută de Păcuraru Daniela-Madi, soţia lui Maricel Păcuraru (patronul Realitatea Plus). Printr-o altă firmă cu nume asemănător - PHG International Security - Daniela Păcuraru s-a mai ocupat şi de logistica Realitatea TV, în urmă cu câţiva ani.

În cele două noi televiziuni se vor investi, potrivit datelor prezentate la CNA, 800.000 de euro.

  • Proiectul Realitatea Sportivă este coordonat de Claudiu Giurgea (cel care prezintă tronsonul din sport Realitatea Sportivă la Realitatea Plus), iar emisia ar trebui să înceapă în luna octombrie, după cum a declarat acesta în şedinţa de astăzi.
  • Pe de altă partea, şefa proiectului Realitatea Star este Nicoleta Cone (realizatoare de talk show politic) şi ar trebui să emită tot din octombrie.

Un alt aspect de notat: ambele posturi - Realitatea Sportivă şi Realitatea Star - vor fi HD şi 4K. Realitatea Plus, postul de ştiri actual, emite, momentan, în format SD.

Dacă la Realitatea Plus, Cozmin Guşă este acţionar (deţine jumătate din postul de ştiri), în cazul celor două licenţe noi obţinute astăzi nu mai are nicio implicare.

De altfel, Guşă s-a depărtat tot mai multe de Realitatea, unde „nu mai este patron, ci doar acţionat”, după cum a spus el într-un interviu pentru Paginademedia.ro.

Discuţiile de la CNA. Peste 100 de angajaţi fiecare post

În şedinţa de astăzi au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi Realitatea: Mihaiţă Avram, Nicoleta Cone, Claudiu Giurgea şi un avocat de la cabinetul Cuculis şi Asociaţii.

Aceştia au discutat despre structura de programe, angajaţi, sediu şi obiective.

Posturile vor avea acelaşi sediu şi peste 100 de angajaţi fiecare, după cum au spus reprezentanţii Realitatea.

Realitatea Star nu va fi ca Antena Stars

Nicoleta Cone, şef de proiect Realitatea Star:

„Ne adresăm oamenilor care refuză să se mai uite la televizor, care s-au refugiat în online. Dorim să-I aducem în faţa televizoarelor.

Blogurile şi vloggurile promovează false modele, iar lumea s-a desprins mult de realitate prin refugiul în seriale.

Ne adresăm unui public urban, feminin, cu o situaţie materială bună. Este acest public în căutarea unui monden tratat corect, fără scandal.

Am dori să descoperim vedete adevărate şi personalităţi. Ne gândim la valori autentice."

Radu Herjeu, membru CNA: Nu aş vrea să reinventaţi Vulpiţa. Trebuie să vă gândiţi bine cu abordaţi situaţia, dacă nu vreţi să ajungeţi acolo.

Cristina Pocora, membru CNA: Va fi ca Antena Stars?

Nicoleta Cone: Nu va fi ca Antena Stars. Nu e pe piaţă ce vrem să facem noi.

Realitatea Sportivă, un nou post sportiv printre alte 15: „Vrem publicul care evită scandalul”

Claudiu Giurgea:

„Proiectul se vrea o altfel de televiziune. Vrem să le demonstrăm tuturor că în România nu există doar fotbal. Mai sunt 15 televiziuni de sport, care difuzează doar fotbal.

Ne adresăm altui public, care a fugit de pe TV şi e interest şi de alte competiţii. Nu o să ignorăm fotbalul, care rămâne sportul rege.

Vom încerca să promovăm tineretul şi juniorii. Vom încerca să promovăm puştii şi speranţele pentru sportul românesc. Ne plângem că nu avem viitor în sport, dar nici nu încercăm să-i căutăm.

Nu încercăm să mergem pe maidane sau la sate să-i căutăm. Noi vom vrea să-i promovăm şi pe ei, dar nu o să ignorăm nici restul evenimentelor din sport.

Ne adresăm publicului care evită scandalul şi cancanul."

Radu Herjeu:

„E mult mai greu să faci 24 din 24 un program despre sport pe baza unor reportaje, decât pe baza unor meciuri de fotbal.

Veţi avea o astfel de echipă capabilă să creeze conţinut pentru 24 de ore?"

Dorina Rusu:

„Am văzut în proiect că sunt peste 100 de angajaţi. Nu vreau să comentez, de unde aveţi bani să îi plătiţi?

Zic asta pentru că Realitatea Plus a avut ceva probleme cu plata salariilor în pandemie.

Claudiu Giurgea:

„O să răspund ambelor întrebări. Ne leagă brandul şi grafica de Realitatea Plus, dar suntem două firme diferite.

Avem discuţii cu oameni, chiar şi cunoscuţi, care sunt pregătiţi să se alăture. Vom încerca să luam şi oameni care ies de pe băncile facultăţii. Vrem să refacem acea şcoală de jurnalism care a fost la Realitatea cândva.

Sediul celor două televiziuni va fi comun, dar fiecare va avea etajul său. Vor avea angajaţi diferiţi.

Sunt şeful proiectului Realitatea Sportivă. Am vrea să începem în octombrie 2020 să putem fi funcţionali.

Dorina Rusu: Am văzut că doamna Păcuraru e implicată într-un proces

Tot în şedinţa de astăzi s-a discutat şi despre situaţia acţionarului majoritar - Păcuraru Daniela-Madi - care ar avea calitatea de martor într-un proces.

Dorina Rusu:

„Am văzut în presă că doamna Păcuraru este implicate într-un dosar. Ce impact va avea dacă procesul va lua o turnură proastă?

Mihăiţă Avram:

„Este un dosar, dar are calitatea de martor. Nu are implicaţie în faptele cercetate. Doamna Păcuraru nu are probleme."

Cum arată sigla Realitatea Star

Realitatea Plus, urmaşa Realitatea TV. Emisia mutată după ce a pierdut licenţa

Actualul post Realitatea Plus este urmaşul direct al Realitatea TV

Anul trecut CNA a respins prelungirea cu nouă ani a licenţei televiziunii de ştiri Realitatea TV, pentru că nu a depus certificatul fiscal. Ulterior, emisia Realitatea TV s-a mutat pe Realitatea Plus (o licenţă pe care Cozmin Guşă o avea din 2015).

La câteva săptămâni distanţă Realitatea Plus a intrat în grilele tuturor cabliştilor, iar de la începutul acestui an şi în lista must carry, a celor care trebuie preluate obligatoriu de către cablişti.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Doamne, ce-or mai fi si cu astia de la CNA, cica sa nu fie ca Antena Stars sau sa nu declanseze scandaluri gen Vulpita. Pai nu voi permiteti ca astfel de porcarii sa apara la tv? Nu voi ati amendat antenele in total cu banii incasati din publicitatea dintr-o singura zi cu Vulpita? Legat de antena stars, pai nu tot voi i-ati acordat licenta? Sunteti penibili.
  • Astea-s nume de televiziuni in 2020? Nici ca nume de emisiuni nu le-as folosi pentru ca sunt de tot rasul, ma duc cu gandul la inceputurile televiziunii private in Romania de dupa 90. Prea urat.
  • Realitatea sportiva ramane ca star ca sigla?
    A,si cred ca sigla realitatea+ arata mai bine ca la începutul începuturilor:cu sigla veche realitatea si plus sub

Trimite un comentariu

sus