Skip to main content

TOP. Relaxare și în social media. Cele mai urmărite vedete din social media, în iunie: Selly, Inna și Andra Măruță, sus în top

 
TOP. Relaxare și în social media. Cele mai urmărite vedete din social media, în iunie: Selly, Inna și Andra Măruță, sus în top

TOP. Bilanțul începutului de vară pe Facebook, YouTube și Instagram. Care sunt vedetele preferate ale românilor în social media. Inna, Selly, Cristina Ștefania, Andra Măruță, Adelina Pestrițu și Dorian Popa domină topurile și sunt cele mai populare personaje, arată un top al agenției Starcom Media. 

Una dintre cele mai importante concluzii ale analizei pe luna iunie este: Fanii creatorilor de conținut și-au redus activitatea în social media, grație relaxării restricțiilor și zilelor călduroase de vară

Publicitate

Liderii categoriilor, fiecare pe zona sa, sunt:

  • Cântăreața Inna ocupă primul loc în clasamentul general, dar și la secțiunea muzică. În clasamentul general, urmează Andra.
  • Adelina Pestrițu este cel mai popular nume în zona de Fashion and Beauty. De notat că Pestrițu a dispărut din primele zece locuri la general, arată datele Starcom. Explicația este strâns legată de pierderea primului loc pe care-l ocupa pe Instagram. 
  • Dorian Popa are primul loc în categoria vedetele de televiziune, iar Selly este lider la divertisment. Nu în ultimul rând, Maxinfinite este „regele” gamerilor. 

Să vedem și ce s-a schimbat în materie de popularitate pe social media, de la o lună la alta.

Înainte de asta o mică mențiune: Starcom analizează prezența celor mai urmărite conturi pe cele trei mari platforme din online - Facebook, Instagram și Youtube – dar și anvergura canalului și engagement-ul comunităților fiecărui cont.

- Inna, Andra Măruță și Cristina Ștefania au avut cele mai urmărite conturi din social media în luna iunie. 

- Andra a urcat o poziție față de luna anterioară și a ajuns pe locul doi, la general. Aceasta câștigă puncte în plus, în special pe Instagram și YouTube.

- Cristina Ștefania deține primul loc pe Instagram și continuă să își crească numărul urmăritorilor

- Andrei Deiu, antrenor de fitness, este pe locul șase și pe doi în Instagram, în iunie.

- Selly a revenit în top zece, după ce în luna mai s-a clasat pe locul 14, datorită ultimului său clip pe subiectul bacalaureat și sistemul de învățământ. De altfel, clipul reprezintă una dintre cele mai apreciate postări din luna iunie în social media.

- Antonia  a căzut câteva poziții în clasament și a ajuns pe locul 12, după ce în luna mai ocupa locul șase.

- O surpriză vine de la Anyta Cooking, care ocupă locul 16 în clasament, cel mai bun loc ocupat până acum de un creator de conținut din zona de gătit.

- Bianca Adam (Tequila) a urcat pe locul 17, în iunie. Clipul postat pe YouTube despre cum a fost agresată pe stradă a adunat peste 2.3 milioane de vizualizări.

George Mușat (Starcom Data Strategy & Analytics Manager) explică tendințele din iunie:

„În luna iunie se observă o scădere a activității utilizatorilor pe platformele sociale, în special YouTube, unde vedem o scădere a activității cu 10%, principalele motive fiind relaxarea restricțiilor și programarea vacanțelor de vară.

În acest context putem observa revenirea în forță a creatorilor de muzică și a entertainerilor, dar și faptul că românii continuă să fie interesați de sport și mișcare, chiar și după ieșirea din carantină”, spune Mușat. 

Citește și:

Clasamentul general 

Muzică

Fashion & Beauty

Vedete TV

Entertainment

Gaming 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Oare cati influenceri vor mai fi platiti de branduri, in perspectiva unei iminente crize economice? Dar pe cei care produc astfel de tabele, cine ii va mai plati? Vedeti, pentru asta ne trebuie o alta analiza : impactul crizei in transformarea pietei muncii, pe categorii de industrii. Asta ar fi de interes pentru mai multi cititori. V-am dat idei. Succes!

Trimite un comentariu