Skip to main content

ULTIMA ORĂ. Dana Chera, fostă Dana Grecu, se întoarce! Va avea emisiune de seară. La ce post și de când?

 
ULTIMA ORĂ. Dana Chera, fostă Dana Grecu, se întoarce! Va avea emisiune de seară. La ce post și de când?

ULTIMA ORĂ. Dana Grecu Chera, fosta jurnalistă de la Antena 3, se întoarce în televiziune după aproape trei ani de pauză. Dana Chera (numele de acum, după căsătorie) va avea propria emisiune de seară.

Publicitate

Emisiunea moderată de Dana Grecu se va difuza marți și joi, între orele 19.00 și 21.00.

Postul care o va avea în grilă nu este un canal de știri, ci o televiziune de nișă - Medika TV. De altfel, emisiunea de care se va ocupa se numește Medika Special și "va trata cele mai importante subiecte ale actualității".

Medika TV a fost lansată în octombrie 2018, de către Grupul Evenimentul Românesc, deținut de Vlad Pufu.

De ce la Medika TV?

Dana Grecu:

"Pentru ca am o dorință mai veche, care venea dintr-o frustare, acutizată în ultima vreme, cât am consumat media ca spectator. Anume aceea de a vedea la tv oameni care au făcut ceva în viața lor. Care au o meserie. Care s-au lovit, ca practicieni, de mizeriile din legile și regulamentele făcute anapoda pentru ei de unii care vorbesc des la tv. Deci simt nevoia unor păreri avizate!

Am obosit cu cei care pot vorbi despre orice. Oricàt. Oricum. Care nu pot să spună: NU ȘTIU SĂ VĂ SPUN! Echipa de la Medika așa m-a convins. Cu principiul: chemăm în emisiuni oameni care știu despre ce vorbesc. Specialiști. Elita asta mută, din sănătate, din educație, care a ținut țara . Făcànd.

Medicii, profesorii, cercetătorii, sunt elita unei nații. Ei nu pot fi ținuți dosiți și scoși din umbră doar atunci când vrem să ne spălăm măine murdare de atăta politică degeaba. Medika asta isi propune și cu asta m-a convins."

Ce legătură are cu tipul de jurnalism pe care îl făcea până acum trei ani?

Dana Grecu:

"Cred că politicul a înghițit tot în țară, deci și in media. În mod normal informația trebuie să vină de la specialiști și politicienii să gândească legi, norme care să o cuprindă. Nu invers.

Am făcut presă politico socială, dacă am înteles bine sensul întrebării, iar acum sunt într-o zonă de nișă. Am experiența răspunsul de tip politic. E savuros cum se încaieră unii în prime time, live, și apoi se bat pe umăr. Cred avem nevoie de altceva! Eu am nevoie. Tu ai nevoie, asa cred. Noi avem nevoie. Încercăm. Cu bunăcredință...ne-o iesi, zic.

Un singur lucru pot promite. Onestitatea întrebărilor si a reactiilor."

La începutul acestui an, Dana Chera Grecu spunea, într-un interviu pentru Paginademedia.ro, că nu se va mai întoarce la Antena 3 după concediul de maternitate. Declarațiile veneau după aproape doi ani de când realizatoarea intrase în concediu de maternitate.

"Pe mine Antena 3 m-a stors de energie. Au fost vremuri foarte grele. Le-am facut fată ca ziarist, dar au lasat urme în omul Dana Chera. Nimeni nu e deținatorul adevărului absolut. Dumnezeu. Nu regret nimic, n-o să vorbesc urât despre nimeni dar simt să fac altceva", a declarat atunci Dana Grecu pentru Paginademedia.ro.

Vezi interviul de atunci cu Dana Chera Grecu, aici.

"Perioada de pauză de televiziune a fost o reconsiderare a mea, este, dacă vrei, o privire înăuntrul meu. Așa mi-am dat seama că este momentul sufletesc pentru altceva, pentru un alt proiect", spunea Dana Grecu.

Citește și: Televiziunea Medika TV a început să emită. Unde se va vedea

Citește și: Televiziunea cu profil medical Medika TV se va lansa în octombrie. Mencinicopshi și profesorul Irinel Popescu vor avea emisiuni pe post

Citește și: O televiziune cu profil medical se va lansa în România. Un fost șef B1 TV, acționar

Citește și: INTERVIU. Dana Chera Grecu: De ce nu se mai întoarce la Antena 3? „Pauza de doi ani m-a făcut să văd lucrurile altfel”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu