Skip to main content

Jurnalistul Mihnea-Petru Pârvu a încetat din viață

 
Jurnalistul Mihnea-Petru Pârvu a încetat din viață

S-a stins un "Reporter de cursă lungă". Jurnalistul Mihnea-Petru Pârvu, de la Evenimentul zilei, a încetat din viață duminică, la 51 de ani, pe fondul unor probleme de sănătate pe care le-a avut în ultima perioadă.

Publicitate

Specializat pe reportaj, a intrat în presă la începutul anilor '90, scriu colegii de la Evenimentul zilei într-un material.

Din articolul EVZ:

Era considerat unul din cei mai buni autori de reportaje și anchete din presă. Fusese premiat de Clubul Român de Presă în 2005 la secțiunea de reportaj.

Lucrase în presă încă de la începutul anilor 1990, la Evenimentul Zilei.

Avea să mai treacă pe la România Liberă, Cotidianul, Adevărul, scria în orice gen jurnalistic, avea umor, iar reportajul de televiziune începuse să-i placă datorită posibilităților de exprimare.

Colegii de la Evenimentul zilei anunță un volum cu reportajele publicate de Mihnea-Petru Pârvu: 

"Zilele trecute discutam cu el despre o carte în care să-i strângem toate reportajele, pe care să o publicăm în 2021. El nu va mai apuca să se bucure de ea, dar noi ne vom ține de promisiune."

În Evenimentul zilei și-a publicat și propria poveste de viață, cu experiența de la Revoluție. "Eu, soldat în rezervă, Mihnea-Petru Pârvu, am încărcat, într-o dubă, morții de la Dalles. Apoi, am întors armele." Găsiți reportajul aici.

Mihnea-Petru Pârvu despre Mihnea-Petru Pârvu:

„Io scriu reportaje. Pe care le public într-un ziar. Unul bun, Evenimentul zilei, zic io. De ce? Pentru că îmi place, pentru că vreau şi pentru că pot. Niciodată nu mi-am văzut meseria, direct, ca pe o sursă de bani. Aş aprecia-o ca pe un hobby care mă ajută să subzist.

Am un salariu modice. La 50 de ani şi un peste un sfert de veac în breaslă sunt plătit cât să trăiesc, nu să mă căpătuiesc. Eu am ales calea asta.”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • https://evz.ro/umilintele-cu-care-si-trata-victimele-un-lover-boy-de-bucuresti.html

    daca si asta e reportaj bun...
  • imi pare nespus de rau. mi se pare ciudat ca nu am auzit in viata mea de acest om. am citit articolul din linkul de pe evz. e destul de bine scris. dar ciudat ca nu gasesc niciun alt articol sau reportaj scris de el pe evz. si nici pe net. toate cautarile dau de articole scrise de petru tache... e un pseudonim al lui sau cum?

Trimite un comentariu