Skip to main content

Lucian Romașcanu, supendat din poziția de purtător de cuvânt al PSD după o ieșire într-un limbaj vulgar

 
Lucian Romașcanu, supendat din poziția de purtător de cuvânt al PSD după o ieșire într-un limbaj vulgar

Lucian Romașcanu a fost suspendat din funcția de purtător de cuvânt al Partidului Social Democrat, după ce a fost înregistrat înaintea unei conferințe de presă într-o ieșire nervoasă într-un limbaj deplasat: “o să primească o p**ă în c*r toți!

Publicitate

Romașcanu se afla la sala de conferințe de la sediul PSD când a spus aceste vorbe. Se pregătea de conferință în timp ce camera capta deja sunetul.

Jurnalistul Sebastian Rotaru, cel care a postat prima dată înregistrarea, spune că ieșirea lui Romașcanu era la adresa jurnaliștilor (care au decis să nu intre în sală și să aștepte afară pentru a lua declarații de la președintele PSD Marcel Ciolacu).

La rândul lui, Lucian Romașcanu spune că se referea nu la jurnaliști, ci la “traseiști” și își prezintă scuze în mod public. “Am avut o scăpare de limbaj pe care o regret”, a scris el pe Facebook. “Nu a fost vorba despre presă și despre jurnaliști”, a spus el.

Vorbe grele cu microfonul deschis

Cum de s-a înregistrat discuția?

Conferința de presă de la sediul PSD era filmată de TVR, de la care posturile de televiziune sau site-urile interesate au preluat feed-ul.

Pentru siguranță, imaginile încep să fie difuzate mai devreme de ora conferinței (anunțată la 13.05), astfel că din cameră au pornit spre cei care au preluat semnalul și discuțiile dinaintea conferinței.

Andreea Sorina Dumitrescu, jurnalist Digi 24, a postat pe Facebook transcrierea momentului, așa cum a fost captat din feedul TVR preluat și de Digi24:

Voce 1: Da-i aiurea. De ce nu vin, nu-nțeleg
Romașcanu: Să nu-l piardă pe Ciolacu

Voce 1: A! De-aia, da
Romașcanu: Da, da' îi un pic jignitor. Ai purtător de cuvânt care vine să îți dea niște informații
Voce 1: Corect

Romașcanu: Dacă ală îți spune no comment, ce faci? Nu dai nimic?
Voce 1: Sau se urcă în mașină, nu zice nimic ce faci tu?

Romașcanu: Ce faci cu publicul tău care vrea informații?
Voce: Da...

Romașcanu: Da' unde-i omul nostru de la cameră, frate? Unde-i omu' nostru de la tehnic?
Voci cu explicații
Romașcanu: Păi nu e sus
Voce 2: Nesimțire incredibilă

Romașcanu: Ăsta e sfârșitul unei frumoase prietenii
Voce 2: Păi pe bune

Romașcanu: O să mai primească o p**ă în c*r toți
Voce 2: Nici aia, poate le place
Romașcanu: S-ar putea

Voce 2: Suntem singuri
Voce 3: Nu, da' este incredibil așa ceva

Imaginile au fost surprinse și pe contul Epoch Times România, care a preluat feedul TVR.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Newsweek scria cum nevasta-sa e membra in vreo 5-6 CA-uri iar el, cu nerusinare mistocareasca, a raspuns ca nu stie. Ce stie tot Buzaul e ca a fost coleg de liceu cu nasul Ciolacu, care a bagat-o pe nevasta-sa in sinecuri politice si apoi pe Lucian Rmomascanu in politica. Un pilos care a aparut de nicaieri direct cap de lista la alegerile parlamentare in 2016.
  • @JK. Romascanu a a fost niscaiva directoras prin teeviziuni. Nu chiar mare, dar a fost. A fost sefut pe la Kanal D, a frecat menta și în chip de consilier al lui Stelian Tănase pe la TVR. Dar de muncit, nu a muncit niciodată. Nu a scris ceva, doar a dat din gură și a făcut pe importantul. O gogoasă umflata.
  • A spus exact ce o sa primim daca intra iar PSD la conducere. Nu ca ceilalti ar fi mai buni dar ei ne-au dat multi ani si ne-am convins, nu ne mai trebuie PSD mai ales cand vedem ce fel de personaje au.
  • Intre timp,a aparut un fel de scandal cu tentă rasistă. Victime:Kamara si noua prezentatoare de la Observator
  • ce va indignati ? stiti ca asta este psd ! toti sint niste mirlani parveniti Numai in ultimul timp si-au dat arama pe fata in nenumarate ocazii Golanii ieftine pornite din aroganta
  • A spus sărmanul Romașcanu adevărul despre ce le da PSD romanilor și Ciolacu l-a concediat. Și cit efort a depus cu numai o zi înainte fostul ministru ca să citească vreme de o ora textul abracabrant al moțiunii de cenzura. Cit de nedreapta este viata!Si cit de mult seamănă dl. Romașcanu cu șefa TVR, Doinita Gradea!

Trimite un comentariu