Skip to main content

Redactorul-şef al ziarului Libertatea şi-a dat demisia. De ce? Cine preia atribuţiile?

 
Redactorul-şef al ziarului Libertatea şi-a dat demisia. De ce? Cine preia atribuţiile?

DEMISIE. Iulian Enache, redactor-şef al ziarului Libertatea, şi-a dat demisia după mai puţin de un an pe această poziţie. Demisia lui a intrat în vigoare de la 1 august.

Publicitate

Care au fost motivele?

Contactat de Paginademedia.ro, Iulian Enache a declarat că motivele ţin de "nevoia de o pauză, dacă nu de o schimbare totală".

Iulian Enache, pentru Paginademedia.ro:

"Am decis să fac o schimbare destul de mare şi să emigrez. Voi pleca în Marea Britanie, unde voi începe nişte proiecte personale, nu am definitivat încă nimic".

Au legătură cu presa?

"Nu au legătură cu presa, dar au cu online-ul. Asta pot spune acum", a continuat Iulian Enache.

Dan Duca, noul redactor-şef Libertatea

Atribuţiile de redactor-şef Libertatea au fost preluate de Dan Duca. Duca a venit în martie de la Gândul (înainte a fost coordonatorul site-ului Antena3.ro). Iniţial, Duca a fost trafic manager Libertatea (dezvoltare online) şi, în urmă cu două luni, a fost numit publisher Libertatea.

"Sufletul îmi spune că ar trebui să fac presă în continuare, dar trupul şi mintea au început să se împotrivească"

Ce a contat cel mai mult în această decizie a lui Iulian Enache?

"Cred că sănătatea", a răspuns Enache. "Ultimii ani au însemnat o presiune foarte mare şi am început să resimt acest lucru în sănătatea mea. De aceea am decis că, dacă este momentul pentru o pauză, acum este."

De ce?

"Cam atât m-au ţinut bateriile. Sufletul îmi spune că ar trebui să fac presă în continuare, dar trupul şi mintea au început să se împotrivească".

Lumea se întreabă de ce pleacă redactorul-şef al unui ziar care face presă la un anumit nivel şi care s-a schimbat radical în ultimii doi ani?

Iulian Enache, pentru Paginademedia.ro:

"A fost o decizie persoanlă, care nu are legătură cu meseria sau cu Libertatea.

Libertatea este, în continuare, cel mai bun ziar din România la ora asta şi este o dovadă a faptului că seriozitatea şi modul corect de a face presă nu sunt penalizate de către advertiseri şi de către public, ci dimpotrivă.

Am plecat pentru că, din păcate, nu mai sunt foarte tânăr şi cred că acum era momentul pentru o schimbare la mine.

Regret că las în urmă un loc incredibil în care poţi face presă aşa cum trebuie făcută, cu foarte mulţi jurnalişti extrem de dedicaţi şi extrem de harnici, însă uneori trebuie să luăm decizii dificile."

De 20 de ani în presă

Iulian Enache a venit în poziţia de redactor-şef Libertatea în noiembrie 2019. Venea de la Economica.net, unde fusese redactor-şef timp de opt ani (2012-2019).

Înainte de Economica.net a fost redactor-şel la Money.ro (timp de doi ani, 2010-2012). În anii 2005-2008 a fost redactor la ziarul Cotidianul, iar apoi a condus redacţia cotidianul.ro (când ziarul şi-a încetat apariţia pe print) între 2008 şi 2010.

A intrat în presă în urmă cu 20 de ani, în 2000, la Curierul Naţional, iar apoi a semnat în Curentul şi în Evenimentul zilei.

Este absolvent de Filosofie.

Citeşte şi: Ziarul Libertatea are un nou redactor-şef. A condus site-urile Cotidianul şi Economica


Citeşte şi: Măsură în criză. Libertatea, fără semne de exclamare în titlu. Patru noi ziarişti în redacţie: Au fost la Antena 3, Recorder sau Gândul

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tuie Duie Tuie Duie
    Cand a venit tolontan, libertatea era la bataie pe primele doua locuri. Acum e jooos de tot. Oare de ce? :))))
  • Daniel Daniel
    Sa va amintiti ce zicea distinsul Iulian cand tocmai se angajase acolo si cat era de bucuros ca-l valideaza Tolontan. Dar cand a vazut si el ce inseamna munca s-a cam speriat si l-a luat cu dureri de cap pentru ca trebuia sa mearga zilnic in redactie sa se uite pe 7 texte ale colegilor. Ce e val ca valul trece, cum a fost un necunoscut "celebru" inainte...asa va fi si de acum, doar ca in Anglia, pe Uber.
  • adi adi
    Adică cum, presa afectează sănătatea? Nu e o plăcere să lucrezi cu Tolontan? Nu e o satisfacție, o mândrie sa lucrezi la o multinațională? Aha.

Trimite un comentariu

sus