Skip to main content

Ziarul Libertatea are un nou redactor-șef. A condus site-urile Cotidianul și Economica

 
Ziarul Libertatea are un nou redactor-șef. A condus site-urile Cotidianul și Economica

Publicația Libertatea are un nou redactor-șef, poziție ce era vacantă de aproximativ un an de zile, după plecarea lui Robert Tătăruș.

Publicitate

Iulian Enache, fost redactor-șef la site-urile Cotidianul și Economica, este noul nume care se alătură echipei lui Cătălin Tolontan (coordonator editorial Libertatea și GSP). 

Concret, mutarea va avea loc pe 1 decembrie, anunță Libertatea. El va face echipă cu Oana Costea, prim redactor-șef adjunct. 

Enache are 20 de ani de experiență în presa economică, fiind fost șef la site-urile publicațiilor cotidianul.ro, money.ro și economica.net. 

Reamintim că poziția de redactor șef la Libertatea a rămas vacantă în urmă cu un an de zile. Atunci, compania a decis să reorganizeze structura de conducere a ziarului, iar Robert Tătăruș nu își mai găsea locul în conducerea editorială Libertatea, după cum Paginademedia.ro relata la vremea respectivă. 

În tot acest timp redacția a fost condusă de un prim redactor-șef adjunc, Oana Costea.

Iulian Enache, despre noul rol de la Libertatea:

„Mă onorează să devin parte a unei echipe care face presă aşa cum trebuie făcută, fără compromisuri, după regulile meseriei, într-un context care nu este, neapărat, unul prietenos în ultima vreme.

Înţeleg foarte bine, din proprie experienţă, ce presupune acest lucru, câte sacrificii personale trebuie făcute pentru a avea un nivel profesional decent într-o meserie atât de solicitantă. De aceea, dincolo de faptul că sunt onorat că această echipă doreşte să lucrăm împreună, mă simt şi obligat, în egală măsură, să încerc să mă ridic la înălţimea acestei provocări. Libertatea este un brand puternic, conţinutul său este vizibil din ce în ce mai bun, iar oamenii care sunt, de fapt, acest brand, sunt profesionişti de la care voi avea, sunt absolut sigur, foarte multe de învăţat.

Le mulţumesc lui Mihnea Vasiliu şi lui Cătălin Tolontan, persoane pe care le respect foarte mult pentru ceea ce au realizat în jurnalism, pentru încrederea pe care mi-au oferit-o, şi mulţumesc tuturor oamenilor din echipa Libertatea pentru şansa de a munci, alături de ei, pentru un produs de presă unde deontologia şi excelenţa profesională sunt condiţii obligatorii”

Mihnea Vasiliu, director general Ringier România, spune:

„Prin aducerea lui Iulian, un jurnalist care și-a construit cariera pe integritate și seriozitate, încercăm să creștem și mai mult zona de relevanță. Iulian va lucra împreună cu Oana Costea, prim redactor-șef adjunct, și cu Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial, în sensul păstrării angajamentului pe care Libertatea l-a făcut: jurnalism nonpartizan politic, în serviciul public.”

Citește și:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu