Skip to main content

Măsură în criză. Libertatea, fără semne de exclamare în titlu. Patru noi ziarişti în redacţie: Au fost la Antena 3, Recorder sau Gândul

 
Măsură în criză. Libertatea, fără semne de exclamare în titlu. Patru noi ziarişti în redacţie: Au fost la Antena 3, Recorder sau Gândul

Libertatea continuă măsurile luate în contextul epidemiei de Coronavirus. Una dintre ele: Ziarul renunţă la semnele de exclamare din titlu.

Publicitate

Tolontan, coordonatorul editorial Libertatea şi GSP, a explicat decizia pentru Paginademedia.ro: „Situatia în sine este plină de alertă”

De asemenea, anunţă noi ziarişti în redacţia ziarului coordonat de Cătălin Tolontan şi parteneriate cu publicaţii ştiinţifice, care să publice analize în contextul pandemiei de Covid-19.

Junaliştii noi, care s-au alăturat Libertatea, vin de la publicaţii precum Gândul, Recorder, Inclusiv sau B1 TV.

  • Dan Duca, plecat recent de la publicaţia Gândul, este unul din cele patru nume anunţate de ziarul Libertatea. Este fost coordonator al ştirilor de la Antena 3.
  • Iulia Marin va semna şi ea în Libertatea. A lucra în zona independentă la publicaţii precum PressOne şi Recorder.
  • Adina Florea, de la Inclusiv, şi Denisa Dudescu de la B1 TV sunt, de asemenea, pe lista noilor jurnalişti anunţaţi de Libertatea, astăzi.

De asemenea, Libertatea anunţă un parteneriat cu site-ul de ştiinţă ZME Science, în contextul epidemiei de Coronavirus.

Alexandru Micu, Tibi Puiu şi Mihai Andrei sunt trei redactori care scriu, de regulă, în engleză pentru publicul internaţional. Ei vor publica, zilnic, mai multe articole de ştiinţă legate de Covid-19, pe Libertatea.

Tolontan anunţă şi că Libertatea va publica mai multe articole şi analize pe zone de „drepturi ale omului” şi „impactul legal al măsurilor luate de autorităţi”, pentru care colaborează cu cercetătorul în ştiinţe politice Raluca Toma.

Tolontan subliniază: „Criza provocată de pandemia de coronavirus testează şi capacitatea presei de a-şi respecta misiunea”

Nu în ultimul rând, se fac şi câteva mutări între GSP şi Libertatea, în contextul epidemiei de Coronavirus.

„Cristina Negrilă şi Octavian Cojocaru, acum în echipa GSP, vor lucra o perioadă în redacţia de ştiri Libertatea”, mai scrie Tolontan.

Nu sunt primele decizii luate de ziarul deţinut de Ringier cu privire la epidemia de Coronavirus. De săptămâna trecută, ziariştii lucrează de acasă. Inclusiv emisiunile LIVE, de la Libertatea şi GSP, sunt făcute de acasă. Costin Ştucan sau Adriana Nedelea transmit informaţii din sufragerie.

Citeşte şi: Măsuri la Ringier. Angajaţii publicaţiilor vor lucra de acasă în următoarele două săptămâni

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus