Skip to main content

Măsură în criză. Libertatea, fără semne de exclamare în titlu. Patru noi ziariști în redacție: Au fost la Antena 3, Recorder sau Gândul

 
Măsură în criză. Libertatea, fără semne de exclamare în titlu. Patru noi ziariști în redacție: Au fost la Antena 3, Recorder sau Gândul

Libertatea continuă măsurile luate în contextul epidemiei de Coronavirus. Una dintre ele: Ziarul renunță la semnele de exclamare din titlu. 

Tolontan, coordonatorul editorial Libertatea și GSP, a explicat decizia pentru Paginademedia.ro: „Situatia în sine este plină de alertă”

Publicitate

De asemenea, anunță noi ziariști în redacția ziarului coordonat de Cătălin Tolontan și parteneriate cu publicații științifice, care să publice analize în contextul pandemiei de Covid-19. 

Junaliștii noi, care s-au alăturat Libertatea, vin de la publicații precum Gândul, Recorder, Inclusiv sau B1 TV.

  • Dan Duca, plecat recent de la publicația Gândul, este unul din cele patru nume anunțate de ziarul Libertatea. Este fost coordonator al știrilor de la Antena 3.
  • Iulia Marin va semna și ea în Libertatea. A lucra în zona independentă la publicații precum PressOne și Recorder.
  • Adina Florea, de la Inclusiv, și Denisa Dudescu de la B1 TV sunt, de asemenea, pe lista noilor jurnaliști anunțați de Libertatea, astăzi. 

De asemenea, Libertatea anunță un parteneriat cu site-ul de știință ZME Science, în contextul epidemiei de Coronavirus. 

Alexandru Micu, Tibi Puiu și Mihai Andrei sunt trei redactori care scriu, de regulă, în engleză pentru publicul internațional. Ei vor publica, zilnic, mai multe articole de știință legate de Covid-19, pe Libertatea. 

Tolontan anunță și că Libertatea va publica mai multe articole și analize pe zone de „drepturi ale omului” și „impactul legal al măsurilor luate de autorități”, pentru care colaborează cu cercetătorul în științe politice Raluca Toma.

Tolontan subliniază: „Criza provocată de pandemia de coronavirus testează și capacitatea presei de a-și respecta misiunea”

Nu în ultimul rând, se fac și câteva mutări între GSP și Libertatea, în contextul epidemiei de Coronavirus.

„Cristina Negrilă și Octavian Cojocaru, acum în echipa GSP, vor lucra o perioadă în redacția de știri Libertatea”, mai scrie Tolontan. 

Nu sunt primele decizii luate de ziarul deținut de Ringier cu privire la epidemia de Coronavirus. De săptămâna trecută, ziariștii lucrează de acasă. Inclusiv emisiunile LIVE, de la Libertatea și GSP, sunt făcute de acasă. Costin Ștucan sau Adriana Nedelea transmit informații din sufragerie. 

Citește și: Măsuri la Ringier. Angajații publicațiilor vor lucra de acasă în următoarele două săptămâni

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu