Skip to main content

În familie. Televiziunea lui Pandele, penalizată pentru emisiunea cu Gabriela Firea. "Această emisiune mi se pare o dovadă de servilism" - membru CNA

 
Captură Metropola TV
Captură Metropola TV

CNA. Metropola TV, televiziunea Consiliului Local din Voluntari (unde primar e Florentin Pandele), a fost „penalizată” în şedinţa CNA după o emisiune în care a fost invitată Gabriela Firea, soţia acestuia şi primariul Capitalei.

Publicitate

De fapt, talk-show-ul cu Gabriela Firea invitată a fost chiar prima emisiune a staţiei.

Dorina Rusu, membru CNA, a făcut sesizarea cu privire la emisiunea „Prime Time” din 17 august moderată de Adrian Bucur şi care a avut-o drept invitată „surpriză” pe Gabriela Firea.

Pentru emisiunea cu Firea invitată, Metropola TV a fost sancţionată cu o somaţie publică.

Câteva dintre subiectele abordate în dialogul dintre Bucur şi Gabriela Firea:

- Adversarii politici ai Gabrielei Firea

- Cum a ales candidaţii din Consiliul General (Petre Roman, Mitică Dragomir, Anghel Iordănescu, Elisabeta Lipă)

- Munca depusă de Firea în pandemie: „Nu eraţi şoricel ascuns sub canapeaua din sufragerie, că vă vedeam în fiecare zi, mergeaţi la muncă”, după cum a spus chiar moderatorul.

Postul a obţinut licenţa cu opt voturi „pentru”, în şedinţa forului audiovizual din martie au fost şi voci care au criticat ideea. Dorina Rusu, care a şi votat împotriva acordării licenţei, a criticat decizia Primăriei din Voluntari de a face o televiziune finanţată de la buget.

Printre altele, a spus atunci: „Mă interesează faptul că televiziunea e finanţată de Consiliul Local. Am mai văzut astfel de model de televiziune, dar n-am mai văzut ca un Consiliu Local să investească atâţia bani într-o televiziune. E o investiţie foarte mare din banii cetăţenilor.”

Dorina Rusu, membru CNA: „Această emisiune mi se pare o dovadă de servilism”

În şedinţa CNA din 22 septembrie, aceeaşi Dorina Rusu a luat atitudine în contextul realizării acelei emisiunii electorale în afara campaniei.

Dorina Rusu, în şedinţa CNA:

„Este o emisiune în afara campaniei. E o emisiune în care un candidat se prezintă, în care moderatorul îi creează cadrul, îi ajută să se prezintă într-o notă pozitivă. E una dintre primele emisiuni de la Metropola TV.

Mă aşteptam să fie asta, pentru că este televiziunea soţului doamnei Firea. Mă aşteptam să fiţi mai discreţi şi să nu o faceţi chiar aşa. Această emisiune a fost semnalată în presă şi am făcut sesizare. Am sperat să nu fie chiar aşa din prima. Mi se pare o dovadă de servilism.”

Şi Radu Herjeu şi-a spus punctul de vedere despre această emisiune:

„Când eşti la început de drum, trebuie să fii mai atent. Chiar cred că dincolo de orice opinii ar exista, cred că trebuie foarte rapid în echipa dumneavoastră să pregătiţi un om foarte priceput în Legislaţia Audiovizualului.

O astfel de emisiune, nici capră, nici măgar, nici struţ, la trei zile după deschidere nu poate decât să fie decât total nepotrivită. A fost un fel de varză din care nu a câştigat nimeni şi din care a pierdut toată lumea. Din păcate, aceasta, ca intenţie, a fost o emisiune cu tentă electorală.”

Citeşte interviul cu Alex Căutiş despre televiziunea patronată de consiliul lui Florentin Pandele, aici

Citeşte şi: VIDEO. În familie. Gabriela Firea, invitată „surpriză” la prima emisiune de la postul primăriei Voluntari, condusă de soţul Pandele

Citeşte şi: CNA. Primăria lui Pandele are licenţă pentru o televiziune de Ilfov. Cum se numeşte şi ce programe va avea?

Citeşte şi: EXCLUSIV. Primăria lui Pandele îşi face televiziune. Alex Căutiş, şeful viitorului post. De ce îşi face TV Consiliul Local Voluntari?

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai mihai
    Somatie, nu au cadru legal,daca am amenda televiziunile pt servilism politic nu mai existau
  • Steven Steven
    Nu contează cuantumul unei eventuale amenzi pentru că, oricum, plata o va face... locuitorii din Voluntari!
  • jk jk
    Caline,sunt la inceput, nu au mai avut abateri vezi doamne.Si tehnic nu cred ca se putea mai mult
  • Cris Cris
    Amercanii au FAMILIA BUNDY...Romanii...FAMILIA PANDELE.
  • Călin Călin
    Alo? CNA? Fără supărare, dar choar așa? Doar somație publică? Se pare că și voi faceți servilism cum nu dați o amendă de 10-15000 de lei pe puțin pentru o astfel de emisiune, să îi usture un pic

Trimite un comentariu

sus