Skip to main content

„A fost o eroare omenească, neintenționată” - Mircea Radu, după ce a declarat mai puțin decât a câștigat

 
„A fost o eroare omenească, neintenționată” - Mircea Radu, după ce a declarat mai puțin decât a câștigat

Mircea Radu răspunde acuzațiilor, după ce și-a rectificat declarația de avere: „Pe scurt, suma trecută în precedenta declarație de avere a fost greșită. A fost o eroare omenească, neintenționată și reparată în termen legal. Atât și nimic mai mult”, arată un comunicat remis de Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR, pe care prezentatorul îl conduce. 

Răspunsul vine în contextul în care a ieșit la iveală că Mircea Radu (șef al comunicării în TVR și consilier al PDG-ului Doina Gradea) a câștigat aproape dublu din emisiunea Down The Road, care a fost la TVR 1 la finalul anului trecut, față de suma trecută inițial în declarația de avere și care era de 13.000 de euro.

Publicitate

Nu a câștigat 13.000 de euro (64.670 de lei), ci 23.000 de euro (112.574 de lei), arată declarația de avere rectificată și publicată pe site-ul TVR. 

Problemele din document au fost semnalate de Sindicatul MediaSind, la finalul lunii august, după o ședința a Consiliului de Administrație. La începutul lui septembrie, după respectiva ședință, prezentatorul TV a modificat suma trecută inițial în declarația de avere. 

MediaSind devine un periculos colportor de minciuni şi sursă de fakenews

În poziția TVR, remisă după dezvăluirile de ieri ale MediaSind, sindicatul este acuzat de „propagare constantă de informații false”. Tot ieri, MediaSind cerea demiterea „de urgență” a lui Mircea Radu din toate funcțiile deținute în TVR.

„Prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, acest sindicat nereprezentativ, MediaSind, devine un periculos colportor de minciuni şi sursă de fakenews”, punctează Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol despre MediaSind. 

Aceștia mai adăugă: 

„Acțiunile acestui sindicat nereprezentativ, MediaSind, pot fi calificate drept grave și periculoase iar Televiziunea Publică are dreptul, dar şi obligaţia, să ceară în instanţă încetarea acestor abuzuri şi corectarea nedreptăţilor şi a prejudiciilor aduse SRTv.”

Continuă războiul mai vechi MediaSind-TVR

De notat că merge mai departe și războiul dintre sindicaliști și TVR. Sindicatul MediaSind a dechis mai multe procese TVR-ului. Unul dintre ele vizează chiar departamentul de comunicare, condus de Mircea Radu.

Printre altele, sindicaliștii susțin că Televiziunea Publică a refuzat să publice mai multe informații despre modul în care funcționează Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol.

De asemenea, și TVR a deschis un proces MediaSindului. Procesul fost explicat tot de TVR, în luna iunie:

- MediaSind își arogă drepturi în mod ilegal

- Acționează abuziv, subminând activitatea SRTv

- Prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, prin amenințări, instigare la ură şi revoltă, MediaSind afectează grav imaginea serviciului public de televiziune, inducând în eroare angajaţii instituţie şi opinia publică;

Poziția de astăzi, în legătură cu Mircea Radu, pe larg

Un sindicat nereprezentativ la nivel de SRTv pune un titlu-șoc ”Mircea Radu, șeful Comunicării din Televiziunea Națională, recunoaște că și-a falsificat declarația de avere!”

Pe scurt, suma trecută în precedenta declarație de avere a fost greșită. A fost o eroare omenească, neintenționată și reparată în termen legal. Atât și nimic mai mult. Pentru cei interesați pe larg de subiect, există site-ul Secretariatului General al Guvernului unde e scris în clar că Rectificarea declaraţiei de avere şi/sau a declaraţiei de interese poate fi iniţiată şi de către angajații care au obligaţia depunerii acestora, în termen de 40 de zile de la depunerea iniţială (pagina 10, cap. 5.11, punctul 5).

Reamintim însă:

- Prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, acest sindicat nereprezentativ, MediaSind, devine un periculos colportor de minciuni şi sursă de fakenews;

- Acțiunile acestui sindicat nereprezentativ, MediaSind, pot fi calificate drept grave și periculoase iar Televiziunea Publică are dreptul, dar şi obligaţia, să ceară în instanţă încetarea acestor abuzuri şi corectarea nedreptăţilor şi a prejudiciilor aduse SRTv.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol


Citește și: Salarii din TVR. Doina Gradea, șefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câștigat Mircea Radu pentru opt ediții ale emisiunii Down the Road?


Citește și: MediaSind - Probleme în declarația de avere a lui Mircea Radu. A încasat realizatorul mai mulți bani pentru cele opt ediții Down The Road?


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Sunt oameni in TVR care muncesc de le vine rău pe 3000 de lei și tu vorbești de sute de mii ca de mărunțiș. Și, da, sunt departamente in TVR unde se muncește până se crapă, pt că personal puțin și șefi ***. Da, am spus personal puțin, pt că aia multi, pilele, nu lucrează, ***. Că rezultatele sunt de ***, pt asta trebuie să răspundă " managementul" cum ii place Doinitei sa se autotintulituleze. Când ai o grilă ineptă făcută de 8 ani de aceeași persoană în incompetenta înseamnă că e că în bancul cu ursul: îți cam place...
  • Si acum Mircea da comunicate interne cum ca a fost afectata imaginea TVR-ului de catre sindicat, desi sindicatul i-a batut obrazul lui direct pentru fals in declaratii, nu TVR-ului, dar Mircea Radu se ascunde in spatele functiei si institutiei. Rusinica bre pentru fals in declaratii facut cu discernamant si pentru ca ai profitat de niste copii cu handicap pentru a manca o paine. Rau ai ajuns bre.
  • adica ai vrut sa scrii 112 000 si a iesit 46 000 ? hmmm. de ce nu zici ca suma mai mica este cea pe care ai primit-o tu iar pe restul i-ai dat parandarat. si cand unii au gasit actele si au vazut ai facut si tu rectificarea. mircea, mircea..
  • Mai, Mircea, bre, tu si amica ta Gradea, ne crezi fraieri? Ai uitat sa declari niste maruntis? Te faci de risul lumii! Esti culmea penibilului. Tare mi-e teama ca sunt reale presupunerile Marinei.
  • cum adica eroare neintentionata? a vrut sa scrie 64.670 si a iesit 112.574?!?!? mricea radu ne ia si de prosti. de ce nu a rectificat inainte sa apara in presa aceasta eroare. incredibil ce personaj.

Trimite un comentariu