Skip to main content

MediaSind: Probleme în declarația de avere a lui Mircea Radu. A încasat realizatorul mai mulți bani pentru cele opt ediții Down The Road?

 
MediaSind: Probleme în declarația de avere a lui Mircea Radu. A încasat realizatorul mai mulți bani pentru cele opt ediții Down The Road?

Problema cu declarația de avere a lui Mircea Radu, șef al comunicării în TVR și consilier al PDG-ului Doina Gradea. A încasat Mircea Radu mai mulți bani pentru cele opt ediții Down The Road?

Șefa TVR ar fi recunoscut, într-o ședința a Consiliului de Administrație, că prezentatorul TV a primit mai mulți bani pentru cele opt ediții ale emisiunii Down The Road, decât sumele notate în declarația de avere, susțin oficialii Sindicatului MediaSind. 

Publicitate

Acesta ar fi primit cu aproape 10.000 de euro mai mult pentru emisiune decât scrie în documentul publicat pe site-ul TVR, susțin cei din Sindicatul MediaSind. 

Contactat de Paginademedia.ro, Mircea Radu nu a dorit să comenteze subiectul

Conform declarației sale de avere, prezentatorul ar fi primit 13.000 de euro pentru emisiune. În realitate, conform relatărilor făcute de sindicat, suma ar fi de aproape 25.000 de euro, adică aproximativ 3.100 de euro pe ediție, susțin sindicaliștii.  

Totul ar fi ieșit la iveală acum două zile, când mai mulți membri din Consiliul de Administrație ar fi cerut lămuri șefei TVR despre felul în care a primit Mirea Radu suma respectivă, relatează MediaSind. 

Doina Gradea ar fi răspuns, după cum susțin tot ei, astfel: Pentru că așa a dorit managementul

„MediaSind TVR cere public ANI și DNA să investigheze aceste inadvertențe flagrante”, spun cei din sindicat. 

Paginademedia.ro a prezentat detalii cu privire la salariile din TVR, mai exact cât a câștigat șefa instituției, dar și alți oameni din conducere anul trecut. Printre declarațiile de avere analizate s-a numărat și cea a lui Mircea Radu. 

Citește și: Salarii din TVR. Doina Gradea, șefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câștigat Mircea Radu pentru opt ediții ale emisiunii Down the Road?

Reamintim că realizatorul a revenit în TVR la finalul anului 2019, pentru emisiunea Down the road - Aventura, dar a devenit și consilier al președintelui TVR Doina Gradea (în ianuarie), iar de luna trecută este noul director de comunicare al instituției.

Declarația depusă de acesta pe site-ul TVR include doar veniturile de anul trecut, pentru emisiunea Down the road.

TVR, bătălie pe mai multe fronturi: Sindicat versus conducere sau conducere versus conducere

Ultima perioada a fost marcată de mai multe dispute în Televiziunea publică. Reamintim că mai mulți oameni din Consiliul de Administrația au cerut Parlamentului demiterea Doinei Gradea, șefa TVR. 

Principalele reproșuri pe care aceștia le aduc PDG-ului postului public sunt legate de faptul că „TVR nu-și mai îndeplinește misiunea publică”, iar „audiența tinde spre zero”, susțin sindicaliștii.

A doua zi, Departamentul de comunicare al instituției a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia președintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecție în interiorul instituției.

Apoi, a urmat și plecarea lui Alexandru Sassu din TVR, unde a fost producător general și consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. A invocat, cererea de demisie, divergențe cu PDG-ul Doina Gradea. 

De asemenea, în urmă cu două săptămâni a demisionat și Dorin Dan Lazea, reprezentantul USR în CA-ul TVR. El era unul dintre oamenii din CA care cereau demisia Doinei Gradea, PDG-ul TVR.

MediaSind, procese cu TVR

Sindicatul MediaSind a dechis mai multe procese TVR-ului. Unul dintre ele vizează chiar departamentul de comunicare, condus de Mircea Radu. 

Printre altele, sindicaliștii susțin că Televiziunea Publică a refuzat să publice mai multe informații despre modul în care funcționează Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol.


Citește și: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați”


Citește și: Și nici măcar nu purtați mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia șefei instituției


Citește și: Alexandru Sassu și-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa șefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citește și: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administrație cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienței care tinde spre zero, nu-și mai îndeplinește misiunea publică”


Citește și: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Șefa TVR nu renunță. Ce spune Gradea?


Citește și: Lupta continuă. Conducerea TVR cere audierea conducerii TVR în Parlament


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • @pila - far nu mai bine muncesti in loc sa stai creanga pe net? Sefii tai stiu ca tai frunza la caini si iei salariu degeaba? Zic si eu ca esti omniprezenta,
  • @Corina Eu mai am înca treabă la TVR. Dar după ce ies la pensie, mă voi gândi la o astfel de solutie. Pentru moment, o fac pro bono. Din dragoste pentru Doina Gradea, Dârvariu, Tompea, Vornicu-Shalit, Zgabercea, Demeter, Cazan.
  • Ce tare, aceasta doamna Livia Pila imi indulceste unele zile de cititoare de 'net.
    Si chiar vorbesc serios, ar trebui sa aiba o contributie constanta aici, ca autor.
    Pertinenta Doamna Livia Pila, va multumim!
  • Stiti ce fac coruptii de obicei...corup si pe altii, mai ales cand ajung in varf ! O alta explicatie este ca in TVR aceste personaje stau prost cu matematica doar cand trebuie sa declare venituri.Cand trebuie sa incaseze se comporta brusc ca niste licentiati in matematici speciale. Rezolva integrale si derivate cu trei zecimale dupa virgula daca este nevoie, important e sa primeasca cat mai mult din toate partile. Jenant! Ce parere isi fac tinerii din tara asta cand citesc astfel de lucruri peste tot? Ca e mai bine sa pleci! Sa pleci oriunde in alta tare, important este sa nu mai fii furat de statul roman si slujbasii sai. De ce sa primeasca statul 40% din veniturile unui angajat, ca apoi sa risipeasca banii fara discernamant? Cred ca toti au observat cum se cheltuie banul public. E jale. Pe acte apare gazon si panselute la triplu pret iar in realitate e doar un maidan. Tot asa si pe la TVR...tot cu panselute. Iar tinerii vor pleca pentruca nu au de ales. Coruptii au construit o tara doar pentru ei si ai lor.Le uram succes cand vor fi nevoiti sa traiasca singuri in ea dar pe propriul buzunar... in curand. Pana atunci Romania nu mai este in Direct ci doar in Reluare!
  • Doamne, Mircea, și toate astea în tovărășia deloc onoranta a Doinei Gradea? A lui Darvariu, a lui Vaileanu, a Carlitei Tompea, a Smarandei Vornicu, a lui Demeter, a lui Zgabercea? Plinge inima în mine. Te știu de pe vremea cind te învățau meserie Bebe Ciurescu și Ileana Popovici!

Trimite un comentariu