Skip to main content

MediaSind: Probleme în declaraţia de avere a lui Mircea Radu. A încasat realizatorul mai mulţi bani pentru cele opt ediţii Down The Road?

 
MediaSind: Probleme în declaraţia de avere a lui Mircea Radu. A încasat realizatorul mai mulţi bani pentru cele opt ediţii Down The Road?

Problema cu declaraţia de avere a lui Mircea Radu, şef al comunicării în TVR şi consilier al PDG-ului Doina Gradea. A încasat Mircea Radu mai mulţi bani pentru cele opt ediţii Down The Road?

Publicitate

Şefa TVR ar fi recunoscut, într-o şedinţa a Consiliului de Administraţie, că prezentatorul TV a primit mai mulţi bani pentru cele opt ediţii ale emisiunii Down The Road, decât sumele notate în declaraţia de avere, susţin oficialii Sindicatului MediaSind.

Acesta ar fi primit cu aproape 10.000 de euro mai mult pentru emisiune decât scrie în documentul publicat pe site-ul TVR, susţin cei din Sindicatul MediaSind.

Contactat de Paginademedia.ro, Mircea Radu nu a dorit să comenteze subiectul.

Conform declaraţiei sale de avere, prezentatorul ar fi primit 13.000 de euro pentru emisiune. În realitate, conform relatărilor făcute de sindicat, suma ar fi de aproape 25.000 de euro, adică aproximativ 3.100 de euro pe ediţie, susţin sindicaliştii.

Totul ar fi ieşit la iveală acum două zile, când mai mulţi membri din Consiliul de Administraţie ar fi cerut lămuri şefei TVR despre felul în care a primit Mirea Radu suma respectivă, relatează MediaSind.

Doina Gradea ar fi răspuns, după cum susţin tot ei, astfel: Pentru că aşa a dorit managementul.

„MediaSind TVR cere public ANI şi DNA să investigheze aceste inadvertenţe flagrante”, spun cei din sindicat.

Paginademedia.ro a prezentat detalii cu privire la salariile din TVR, mai exact cât a câştigat şefa instituţiei, dar şi alţi oameni din conducere anul trecut. Printre declaraţiile de avere analizate s-a numărat şi cea a lui Mircea Radu.

Citeşte şi: Salarii din TVR. Doina Gradea, şefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câştigat Mircea Radu pentru opt ediţii ale emisiunii Down the Road?

Reamintim că realizatorul a revenit în TVR la finalul anului 2019, pentru emisiunea Down the road - Aventura, dar a devenit şi consilier al preşedintelui TVR Doina Gradea (în ianuarie), iar de luna trecută este noul director de comunicare al instituţiei.

Declaraţia depusă de acesta pe site-ul TVR include doar veniturile de anul trecut, pentru emisiunea Down the road.

TVR, bătălie pe mai multe fronturi: Sindicat versus conducere sau conducere versus conducere

Ultima perioada a fost marcată de mai multe dispute în Televiziunea publică. Reamintim că mai mulţi oameni din Consiliul de Administraţia au cerut Parlamentului demiterea Doinei Gradea, şefa TVR.

Principalele reproşuri pe care aceştia le aduc PDG-ului postului public sunt legate de faptul că „TVR nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”, iar „audienţa tinde spre zero”, susţin sindicaliştii.

A doua zi, Departamentul de comunicare al instituţiei a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia preşedintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecţie în interiorul instituţiei.

Apoi, a urmat şi plecarea lui Alexandru Sassu din TVR, unde a fost producător general şi consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. A invocat, cererea de demisie, divergenţe cu PDG-ul Doina Gradea.

De asemenea, în urmă cu două săptămâni a demisionat şi Dorin Dan Lazea, reprezentantul USR în CA-ul TVR. El era unul dintre oamenii din CA care cereau demisia Doinei Gradea, PDG-ul TVR.

MediaSind, procese cu TVR

Sindicatul MediaSind a dechis mai multe procese TVR-ului. Unul dintre ele vizează chiar departamentul de comunicare, condus de Mircea Radu.

Printre altele, sindicaliştii susţin că Televiziunea Publică a refuzat să publice mai multe informaţii despre modul în care funcţionează Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol.


Citeşte şi: Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi”


Citeşte şi: Şi nici măcar nu purtaţi mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia şefei instituţiei


Citeşte şi: Alexandru Sassu şi-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa şefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citeşte şi: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administraţie cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienţei care tinde spre zero, nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”


Citeşte şi: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Şefa TVR nu renunţă. Ce spune Gradea?


Citeşte şi: Lupta continuă. Conducerea TVR cere audierea conducerii TVR în Parlament


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mircia bradu mircia bradu
    @pila - far nu mai bine muncesti in loc sa stai creanga pe net? Sefii tai stiu ca tai frunza la caini si iei salariu degeaba? Zic si eu ca esti omniprezenta,
  • livia pilă livia pilă
    @Corina Eu mai am înca treabă la TVR. Dar după ce ies la pensie, mă voi gândi la o astfel de solutie. Pentru moment, o fac pro bono. Din dragoste pentru Doina Gradea, Dârvariu, Tompea, Vornicu-Shalit, Zgabercea, Demeter, Cazan.
  • Corina Corina
    Ce tare, aceasta doamna Livia Pila imi indulceste unele zile de cititoare de 'net.
    Si chiar vorbesc serios, ar trebui sa aiba o contributie constanta aici, ca autor.
    Pertinenta Doamna Livia Pila, va multumim!
  • Popescu Popescu
    Stiti ce fac coruptii de obicei...corup si pe altii, mai ales cand ajung in varf ! O alta explicatie este ca in TVR aceste personaje stau prost cu matematica doar cand trebuie sa declare venituri.Cand trebuie sa incaseze se comporta brusc ca niste licentiati in matematici speciale. Rezolva integrale si derivate cu trei zecimale dupa virgula daca este nevoie, important e sa primeasca cat mai mult din toate partile. Jenant! Ce parere isi fac tinerii din tara asta cand citesc astfel de lucruri peste tot? Ca e mai bine sa pleci! Sa pleci oriunde in alta tare, important este sa nu mai fii furat de statul roman si slujbasii sai. De ce sa primeasca statul 40% din veniturile unui angajat, ca apoi sa risipeasca banii fara discernamant? Cred ca toti au observat cum se cheltuie banul public. E jale. Pe acte apare gazon si panselute la triplu pret iar in realitate e doar un maidan. Tot asa si pe la TVR...tot cu panselute. Iar tinerii vor pleca pentruca nu au de ales. Coruptii au construit o tara doar pentru ei si ai lor.Le uram succes cand vor fi nevoiti sa traiasca singuri in ea dar pe propriul buzunar... in curand. Pana atunci Romania nu mai este in Direct ci doar in Reluare!
  • Livia Pila Livia Pila
    Tare mi-e teama ca foarte curind se va realiza teleplayul Onoarea pierduta a lui Mircea Radu.
  • Livia Pila Livia Pila
    Doamne, Mircea, și toate astea în tovărășia deloc onoranta a Doinei Gradea? A lui Darvariu, a lui Vaileanu, a Carlitei Tompea, a Smarandei Vornicu, a lui Demeter, a lui Zgabercea? Plinge inima în mine. Te știu de pe vremea cind te învățau meserie Bebe Ciurescu și Ileana Popovici!

Trimite un comentariu

sus