Skip to main content

VIDEO. Fetele mai şi câştigă! Cum e viaţa de antrenoare la Naţionala de fotbal? Feminin! Azi la Întrebarea zilei

 
VIDEO. Fetele mai şi câştigă! Cum e viaţa de antrenoare la Naţionala de fotbal? Feminin! Azi la Întrebarea zilei

VIDEO. În ultima perioadă, toate privirile s-au dus spre Naţionala mare. De "băieţi". Ce a fost de văzut, ştim prea bine: zero pe linie. Dar dacă ne aruncăm privirea şi spre Naţionala de fete?

Publicitate

Azi, actorul Gabriel Costan şi-a propus să ne arate cum e viaţa de antrenor de fotbal la fete. Aşa că a invitat-o la un dialog pe Irina Giurgiu, antrenorul secund al Naţionalei de fotbal feminin.

Iar la Naţionala de fete mai sunt şi victorii:

Irina Giurgiu: „Ultima victorie cu echipa naţională a însemnat foarte mult pentru mine, este meciul împotriva Croaţiei de luna trecută.

Acum avem calificări pentru Euro, dar nu mai avem şanse. Sâmbătă intrăm în cantonament, ne pregătim pentru meciul cu Lituania din deplasare şi apoi urmează un meci cu Elveţia de pe teren propriu.”

Irina Giurgiu se prezintă:

„Am 29 de ani, sunt căsătorită şi marea pasiune este fotbalul. Am început târziu să practic acest sport, dar jucam în curtea şcolii mereu fotbalul, deşi era un sport pentru băieţi. La echipa Independenta Baia Mare am jucat 6 ani, după care am urmat calea antrenoratului.

La o vârstă destul de fragedă, m-am documentat şi am dorit să fac performanţă în acest domeniu. Chiar îmi place ceea ce fac şi îi sfătuiesc pe toţi să îşi urmeze visul.”

Se împarte între Naţională şi propriul club de fotbal:

„Sunt o fire ambiţioasă şi la un moment dat toată lumea oboseşte. Îmi place să fac multe lucruri şi din cauza asta obosesc mai des decât alte persoane. Am echipa naţională, am munca de la birou, am un club de fotbal de 3 ani de zile - Dream Team Bucureşti. Îmi consumă din energie, dar spun eu că atunci când obosesc e să nu renunţ şi iau o pauză.”

Club pentru fete

„Am făcut un club împreună cu soţul meu doar pentru fete. Aici îmi doresc să creştem, România are nevoie de o echipă feminină puternică. Trebuie să muncim, să creştem jucătoare şi să avem rezultate.”

Ce sfaturi le dai tinerilor/tinerilor aflaţi/aflate la început de drum în domeniul tău?

Irina Giurgiu: „Îmi doresc ca orice copil să facă sport cu pasiune. Dacă o vor face, atunci vor face performanţă. Trebuie să meargă să practice un sport, să facă cu plăcere şi vor reuşi în carieră.”

Şi pentru că la Întrebarea zilei invitatul pune la rândul lui o întrebare:

Ce ai vrea să schimbi în viaţa ta ca să fii fericit?” este Întrebarea zilei de la Irina Giurgiu, antrenor secund al Naţionalei de fotbal Feminin.

Întrebarea zilei, un proiect al actorului Gabriel Costan, în parteneriat cu Paginademedia.ro

VIDEO: Viaţă de antrenor de fotbal feminin, cu Irina Giurgiu

Din interviul cu Irina Giurgiu (antrenorul secund al naţionalei de fotbal feminin a României)

Irina Giurgiu: „Am 29 de ani, sunt căsătorită şi marea pasiune este fotbalul. Am început târziu să practic acest sport, dar jucam în curtea şcolii mereu fotbalul, deşi era un sport pentru băieţi. La echipa Independenta Baia Mare am jucat 6 ani, după care am urmat calea antrenoratului.

La o vârstă destul de fragedă, m-am documentat şi am dorit să fac performanţă în acest domeniu. Chiar îmi place ceea ce fac şi îi sfătuiesc pe toţi să îşi urmeze visul.”

Cum îţi începi tu dimineaţa? Ai un ritual anume?

Irina Giurgiu: „Nu am un ritual anume. Eu fiind antrenoare, sunt plecată, am multe cantonamente. Dar am două ritualuri. Primul când sunt acasă şi la birou trebuie să mă trezesc la 7:40, îmi pregătesc micul dejun, mă aranjez şi plec la birou până la ora 17:00.

Este o zi în care mă pregătesc pentru birou. Iar dacă sunt în cantonament, muncesc la fel de mult, dar într-o ţinută sportivă.”

Ai un proverb sau un motto care ţi-a devenit filozofie de viaţă?

Irina Giurgiu: „Da, am unul şi crede foarte mult în el - „Dacă cineva îmi va spune că nu voi, atunci voi reuşi”. Pe mine mă ajută lucrurile astea.”

Ce sfaturi le dai tinerilor/tinerilor aflaţi/aflate la început de drum în domeniul tău?

Irina Giurgiu: „Îmi doresc ca orice copil să facă sport cu pasiune. Dacă o vor face, atunci vor face performanţă. Trebuie să meargă să practice un sport, să facă cu plăcere şi vor reuşi în carieră.”

Care este peisajul care te-a lăsat fără cuvinte?

„Am călătorit foarte mult, fiindcă avem şi meciuri internaţionale. Unul dintre locurile mele favorite este Transfăgărăşanul. Îmi place foarte mult şi Bâlea Lac, acolo este o linişte pe care nu am mai găsit-o nicăieri în lumea asta.”

Care este lucrul pe care l-ai câştigat ultima oară?

Irina Giurgiu: „Ultima victorie cu echipa naţională a însemnat foarte mult pentru mine, este meciul împotriva Croaţiei de luna trecută. Acum avem calificări pentru Euro, dar nu mai avem şanse. Sâmbătă intrăm în cantonament, ne pregătim pentru meciul cu Lituania din deplasare şi apoi urmează un meci cu Elveţia de pe teren propriu.”

Ai vreo superstiţie?

„Nu, nu cred că am. Aceste superstiţii ne trag în jos.”

Când te simţi că eşti deznădăjduită, cum îţi aduni forţele pentru a începe din nou cu acelaşi elan?

Irina Giurgiu: „Sunt o fire ambiţioasă şi la un moment dat toată lumea oboseşte. Îmi place să fac multe lucruri şi din cauza asta obosesc mai des decât alte persoane. Am echipa naţională, am munca de la birou, am un club de fotbal de 3 ani de zile - Dream Team Bucureşti.

Îmi consumă din energie, dar spun eu că atunci când obosesc e să nu renunţ şi iau o pauză.”

Clubul tău se adresează exclusiv fetelor?

„Da, am făcut un club împreună cu soţul meu doar pentru fete. Aici îmi doresc să creştem, România are nevoie de o echipă feminină puternică. Trebuie să muncim, să creştem jucătoare şi să avem rezultate.”

Cum preferi să îţi faci cumpărăturile? Online sau în modul tradiţional?

„Nu prea am timp să fac, dar când le fac în mod tradiţional. Îmi place să merg, să aleg produsele, să citesc eticheta, dacă cumpăr haine, trebuie să probez. N-am încredere în site-uri.”

Ce te face să îţi placă o reclamă şi ce te face să o deteşti?

„Mie nu îmi plac reclamele, mai ales când mă uit la un film sau o emisiune. Dar mă uit la o reclamă când este reală, nu-mi plac reclamele cu personajele. Îmi plac să fie cât mai reale şi cât mai comice.”

De ce alegem să ne descărcăm nervii pe cei dragi nouă şi nu-i consumăm pe cei care ni-i produc?

„Am şi eu problema asta, pentru că eu reacţionez diferit. Sunt o fire calculată, nu mă enervez, nu mă înjur, dar se adună la un moment dat şi dacă explodez pe persoane nepotrivită, realizez că apoi am greşit repede. Ar trebui să analizăm mai bine situaţia înainte să reacţionăm.”

Care este modul tău preferat de a te relaxa?

„Îmi place să alerg. Mă relaxează foarte mult şi dacă am o companie plăcută. Îmi place să mă plimb, să mă joc cu prietenii, sunt jocuri de cărţi, distractive.”

Cu ce star de la Hollywood şi cu ce sportiv ţi-ar plăcea să petreci o oră din viaţa ta?

Irina Giurgiu: „Mi-ar plăcea din sport cu un antrenor, cred că ar fi Pep Guardiola. Mi-ar plăcea să vorbim despre fotbal, îmi place ca antrenor, îmi place filozofia lui de joc şi am încercat să preiau de la el ceva. Iar de la Hollywood ar fi Brat Pitt, e un actor foarte bun.”

Când eşti pe Youtube, ce cauţi mai des?

Irina Giurgiu: „De obicei muzică, când merg la birou pun 2 piese de pe youtube şi mă uit la interviuri cu antrenori, cu jucători de fotbal, mă uit la exerciţii. Cumva muzica şi sportul.”

Alegi să răspunzi răutăţilor şi invidiilor atunci când apar?

„Depinde de persoane. De exemplu, în spaţiul public pe internet nu voi riposta, dacă cineva mă atacă în scris/verbal, încerc să îl sun. Dacă vrei să îmi spui ceva, îmi spui în faţă.”

Este normal să existe un război între generaţii?

„Da, este normal să existe. Şi cred că aşa va fi mereu. Cred că însă ar trebui să lăsăm puţin de la noi şi să ajungem la un numitor comun.”

Ce carte ţi-a plăcut cel mai mult şi simţi că a schimbat ceva în conştiinţa ta?

Giurgiu: „De obicei citesc fie cărţi de dezvoltare personale, fie cărţi despre sport. Una dintre cărţile care m-a ajutat pe mine a fost „Puterea magică a gândului de Dr. David Schwartz” şi mesajul pe care l-a transmis această carte.

Mi-am atins unele obiective după ce am citit cartea. Eram dezorganizată şi după ce am citit am învăţat să cred în şansele mele şi mi-am propus ca până la 30 de ani să am anumite obiective.”

Tu dacă ai scrie o carte, ce titlu i-ai da şi despre ce ar fi vorba?

„Aş merge pe partea motivaţională şi sportivă. Cred că alege titlul „Crede în visul tău”.

Dacă ai avea un milion de euro, în ce i-ai investi?

Irina Giurgiu: „M-aş gândi să investesc în timpul meu şi eu cred că timpul e foarte important pentru noi, aş munci mai puţin, dar mai inteligent şi m-aş bucura de mai mult timp liber. Dacă mă gândesc la o afacere, cred că tot aş face ceva în sport, m-aş gândi la o bază sportivă: teren, condiţii de refacere, saună, să am o bază cu multe terenuri.”


Citeşte şi: NOU pe Paginademedia. Un actor cu zeci de reclame la activ pune Întrebarea Zilei

Citeşte şi: VIDEO. Oase, câştigător anii trecuţi la Asia Expres, răspunde la Întrebarea zilei. Cu actorul Gabriel Costan

Citeşte şi: VIDEO. Întrebarea zilei, cu Domnica Cîrciumaru, director casting Vlad, Las Fierbinţi şi Umbre: "foarte mulţi creatori de conţinut nu se gândesc la public"

Citeşte şi: VIDEO. Întrebarea zilei. "M-am uitat la Selly şi mă gândesc că poate copilul ăsta poate să schimbe generaţia asta" - Motzu, producător la Kiss FM, Rock şi Magic

Citeşte şi: VIDEO. Întrebarea zilei. Un actor către actori: "Dragi colegi, apucaţi-vă şi învăţaţi de toate! Învăţaţi şi partea de video, şi cum facem o campanie pe Facebook"

Citeşte şi: VIDEO. Întrebarea zilei: "Dacă v-a schimbat viaţa un cântec, care ar fi acela?" - Cosmin Covei, de la Ţapinarii


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus