Skip to main content

VIDEO. Fetele mai și câștigă! Cum e viața de antrenoare la Naționala de fotbal? Feminin! Azi la Întrebarea zilei

 
VIDEO. Fetele mai și câștigă! Cum e viața de antrenoare la Naționala de fotbal? Feminin! Azi la Întrebarea zilei

VIDEO. În ultima perioadă, toate privirile s-au dus spre Naționala mare. De "băieți". Ce a fost de văzut, știm prea bine: zero pe linie. Dar dacă ne aruncăm privirea și spre Naționala de fete?

Azi, actorul Gabriel Costan și-a propus să ne arate cum e viața de antrenor de fotbal la fete. Așa că a invitat-o la un dialog pe Irina Giurgiu, antrenorul secund al Naționalei de fotbal feminin.

Publicitate

Iar la Naționala de fete mai sunt și victorii:

Irina Giurgiu: „Ultima victorie cu echipa națională a însemnat foarte mult pentru mine, este meciul împotriva Croației de luna trecută.

Acum avem calificări pentru Euro, dar nu mai avem șanse. Sâmbătă intrăm în cantonament, ne pregătim pentru meciul cu Lituania din deplasare și apoi urmează un meci cu Elveția de pe teren propriu.”

Irina Giurgiu se prezintă:

„Am 29 de ani, sunt căsătorită și marea pasiune este fotbalul. Am început târziu să practic acest sport, dar jucam în curtea școlii mereu fotbalul, deși era un sport pentru băieți. La echipa Independenta Baia Mare am jucat 6 ani, după care am urmat calea antrenoratului.

La o vârstă destul de fragedă, m-am documentat și am dorit să fac performanță în acest domeniu. Chiar îmi place ceea ce fac și îi sfătuiesc pe toți să își urmeze visul.”

Se împarte între Națională și propriul club de fotbal:

„Sunt o fire ambițioasă și la un moment dat toată lumea obosește. Îmi place să fac multe lucruri și din cauza asta obosesc mai des decât alte persoane. Am echipa națională, am munca de la birou, am un club de fotbal de 3 ani de zile - Dream Team București. Îmi consumă din energie, dar spun eu că atunci când obosesc e să nu renunț și iau o pauză.”

Club pentru fete

„Am făcut un club împreună cu soțul meu doar pentru fete. Aici îmi doresc să creștem, România are nevoie de o echipă feminină puternică. Trebuie să muncim, să creștem jucătoare și să avem rezultate.”

Ce sfaturi le dai tinerilor/tinerilor aflați/aflate la început de drum în domeniul tău?

Irina Giurgiu: „Îmi doresc ca orice copil să facă sport cu pasiune. Dacă o vor face, atunci vor face performanță. Trebuie să meargă să practice un sport, să facă cu plăcere și vor reuși în carieră.”

Și pentru că la Întrebarea zilei invitatul pune la rândul lui o întrebare:

Ce ai vrea să schimbi în viața ta ca să fii fericit?” este Întrebarea zilei de la Irina Giurgiu, antrenor secund al Naționalei de fotbal Feminin.

Întrebarea zilei, un proiect al actorului Gabriel Costan, în parteneriat cu Paginademedia.ro

VIDEO: Viață de antrenor de fotbal feminin, cu Irina Giurgiu

Din interviul cu Irina Giurgiu (antrenorul secund al naționalei de fotbal feminin a României)

Irina Giurgiu: „Am 29 de ani, sunt căsătorită și marea pasiune este fotbalul. Am început târziu să practic acest sport, dar jucam în curtea școlii mereu fotbalul, deși era un sport pentru băieți. La echipa Independenta Baia Mare am jucat 6 ani, după care am urmat calea antrenoratului.

La o vârstă destul de fragedă, m-am documentat și am dorit să fac performanță în acest domeniu. Chiar îmi place ceea ce fac și îi sfătuiesc pe toți să își urmeze visul.”

Cum îți începi tu dimineața? Ai un ritual anume?

Irina Giurgiu: „Nu am un ritual anume. Eu fiind antrenoare, sunt plecată, am multe cantonamente. Dar am două ritualuri. Primul când sunt acasă și la birou trebuie să mă trezesc la 7:40, îmi pregătesc micul dejun, mă aranjez și plec la birou până la ora 17:00.

Este o zi în care mă pregătesc pentru birou. Iar dacă sunt în cantonament, muncesc la fel de mult, dar într-o ținută sportivă.”

Ai un proverb sau un motto care ți-a devenit filozofie de viață?

Irina Giurgiu: „Da, am unul și crede foarte mult în el - „Dacă cineva îmi va spune că nu voi, atunci voi reuși”. Pe mine mă ajută lucrurile astea.”

Ce sfaturi le dai tinerilor/tinerilor aflați/aflate la început de drum în domeniul tău?

Irina Giurgiu: „Îmi doresc ca orice copil să facă sport cu pasiune. Dacă o vor face, atunci vor face performanță. Trebuie să meargă să practice un sport, să facă cu plăcere și vor reuși în carieră.”

Care este peisajul care te-a lăsat fără cuvinte?

„Am călătorit foarte mult, fiindcă avem și meciuri internaționale. Unul dintre locurile mele favorite este Transfăgărășanul. Îmi place foarte mult și Bâlea Lac, acolo este o liniște pe care nu am mai găsit-o nicăieri în lumea asta.”

Care este lucrul pe care l-ai câștigat ultima oară?

Irina Giurgiu: „Ultima victorie cu echipa națională a însemnat foarte mult pentru mine, este meciul împotriva Croației de luna trecută. Acum avem calificări pentru Euro, dar nu mai avem șanse. Sâmbătă intrăm în cantonament, ne pregătim pentru meciul cu Lituania din deplasare și apoi urmează un meci cu Elveția de pe teren propriu.”

Ai vreo superstiție?

„Nu, nu cred că am. Aceste superstiții ne trag în jos.”

Când te simți că ești deznădăjduită, cum îți aduni forțele pentru a începe din nou cu același elan?

Irina Giurgiu: „Sunt o fire ambițioasă și la un moment dat toată lumea obosește. Îmi place să fac multe lucruri și din cauza asta obosesc mai des decât alte persoane. Am echipa națională, am munca de la birou, am un club de fotbal de 3 ani de zile - Dream Team București.

Îmi consumă din energie, dar spun eu că atunci când obosesc e să nu renunț și iau o pauză.”

Clubul tău se adresează exclusiv fetelor?

„Da, am făcut un club împreună cu soțul meu doar pentru fete. Aici îmi doresc să creștem, România are nevoie de o echipă feminină puternică. Trebuie să muncim, să creștem jucătoare și să avem rezultate.”

Cum preferi să îți faci cumpărăturile? Online sau în modul tradițional?

„Nu prea am timp să fac, dar când le fac în mod tradițional. Îmi place să merg, să aleg produsele, să citesc eticheta, dacă cumpăr haine, trebuie să probez. N-am încredere în site-uri.”

Ce te face să îți placă o reclamă și ce te face să o detești?

„Mie nu îmi plac reclamele, mai ales când mă uit la un film sau o emisiune. Dar mă uit la o reclamă când este reală, nu-mi plac reclamele cu personajele. Îmi plac să fie cât mai reale și cât mai comice.”

De ce alegem să ne descărcăm nervii pe cei dragi nouă și nu-i consumăm pe cei care ni-i produc?

„Am și eu problema asta, pentru că eu reacționez diferit. Sunt o fire calculată, nu mă enervez, nu mă înjur, dar se adună la un moment dat și dacă explodez pe persoane nepotrivită, realizez că apoi am greșit repede. Ar trebui să analizăm mai bine situația înainte să reacționăm.”

Care este modul tău preferat de a te relaxa?

„Îmi place să alerg. Mă relaxează foarte mult și dacă am o companie plăcută. Îmi place să mă plimb, să mă joc cu prietenii, sunt jocuri de cărți, distractive.”

Cu ce star de la Hollywood și cu ce sportiv ți-ar plăcea să petreci o oră din viața ta?

Irina Giurgiu: „Mi-ar plăcea din sport cu un antrenor, cred că ar fi Pep Guardiola. Mi-ar plăcea să vorbim despre fotbal, îmi place ca antrenor, îmi place filozofia lui de joc și am încercat să preiau de la el ceva. Iar de la Hollywood ar fi Brat Pitt, e un actor foarte bun.”

Când ești pe Youtube, ce cauți mai des?

Irina Giurgiu: „De obicei muzică, când merg la birou pun 2 piese de pe youtube și mă uit la interviuri cu antrenori, cu jucători de fotbal, mă uit la exerciții. Cumva muzica și sportul.”

Alegi să răspunzi răutăților și invidiilor atunci când apar?

„Depinde de persoane. De exemplu, în spațiul public pe internet nu voi riposta, dacă cineva mă atacă în scris/verbal, încerc să îl sun. Dacă vrei să îmi spui ceva, îmi spui în față.”

Este normal să existe un război între generații?

„Da, este normal să existe. Și cred că așa va fi mereu. Cred că însă ar trebui să lăsăm puțin de la noi și să ajungem la un numitor comun.”

Ce carte ți-a plăcut cel mai mult și simți că a schimbat ceva în conștiința ta?

Giurgiu: „De obicei citesc fie cărți de dezvoltare personale, fie cărți despre sport. Una dintre cărțile care m-a ajutat pe mine a fost „Puterea magică a gândului de Dr. David Schwartz” și mesajul pe care l-a transmis această carte.

Mi-am atins unele obiective după ce am citit cartea. Eram dezorganizată și după ce am citit am învățat să cred în șansele mele și mi-am propus ca până la 30 de ani să am anumite obiective.”

Tu dacă ai scrie o carte, ce titlu i-ai da și despre ce ar fi vorba?

„Aș merge pe partea motivațională și sportivă. Cred că alege titlul „Crede în visul tău”.

Dacă ai avea un milion de euro, în ce i-ai investi?

Irina Giurgiu: „M-aș gândi să investesc în timpul meu și eu cred că timpul e foarte important pentru noi, aș munci mai puțin, dar mai inteligent și m-aș bucura de mai mult timp liber. Dacă mă gândesc la o afacere, cred că tot aș face ceva în sport, m-aș gândi la o bază sportivă: teren, condiții de refacere, saună, să am o bază cu multe terenuri.”


Citește și: NOU pe Paginademedia. Un actor cu zeci de reclame la activ pune Întrebarea Zilei

Citește și: VIDEO. Oase, câștigător anii trecuți la Asia Expres, răspunde la Întrebarea zilei. Cu actorul Gabriel Costan

Citește și: VIDEO. Întrebarea zilei, cu Domnica Cîrciumaru, director casting Vlad, Las Fierbinți și Umbre: "foarte mulți creatori de conținut nu se gândesc la public"

Citește și: VIDEO. Întrebarea zilei. "M-am uitat la Selly și mă gândesc că poate copilul ăsta poate să schimbe generația asta" - Motzu, producător la Kiss FM, Rock și Magic

Citește și: VIDEO. Întrebarea zilei. Un actor către actori: "Dragi colegi, apucați-vă și învățați de toate! Învățați și partea de video, și cum facem o campanie pe Facebook"

Citește și: VIDEO. Întrebarea zilei: "Dacă v-a schimbat viața un cântec, care ar fi acela?" - Cosmin Covei, de la Țapinarii


 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu