Skip to main content

Radio Tanănana, schimbare a grilei de programe din cauza pandemiei. Angajaţii noi vor lucra sub formă de voluntariat

 
Radio Tanănana, schimbare a grilei de programe din cauza pandemiei. Angajaţii noi vor lucra sub formă de voluntariat

CNA. Radio Tanănana a întâmpinat probleme serioase din punct de vedere financiar din cauza pandemiei. Un alt aspect important: angajaţii veniţi recent lucrează sub formă de voluntariat.

Publicitate

Situaţia de la Tanănana a ajuns pe masa Consiliului Naţional al Audiovizualului în şedinţa de astăzi, 6 octombrie. Postul de radio cu format tematic-muzical a renunţat la programele locale din Timişoara, postul Tanănana din Timişoara redifuzând ceea ce se transmite la Bucureşti.

Reprezentanţii postului de radio au solicitat membrilor creşterea propriei producţii de la 17% la 20% şi scăderea producţiilor audiovizuale ale altor producători de la 83% la 80%. De asemenea, scad programele de informare de la 5,54% la 3,49% şi cresc cele culturale de la 1,95% la 3,74%, conform actelor depuse la CNA. Concret, Radio Tanănana va transmite concerte culturale.

Situaţia din timpul pandemiei a fost explicată de Vlad Conovaru, actualul director de programe. El a spus, printre altele, că 90% din echipa editorială a plecat după 1 aprilie, moment în care România se află în plină stare de urgenţă. De atunci au plecaţi mulţi realizatori, iar soluţia a fost să găsească oameni din radio sau tv dispuşi să facă emisiunile pe bază de voluntariat.

Vlad Conovaru, director de programe Radio Tanănana, în şedinţa CNA:

„90% din echipa editorială a fost nevoită să plece după 1 aprilie. Am rămas eu şi am atras alături de mine o seamă de oameni entuziaşti, o parte din ei cu experienţă în media (radio sau tv), care au decis să realizeze emisiuni în grila pe care v-am prezentat-o. Toţi cei care vor face emisiuni au venit pe bază de voluntariat, fiecare emisiune care va intra în grilă se va autosusţine.

Noi nu ne-am considerat niciodată ca fiind un post din care lumea ca să-şi ia informaţia, mă refer la informaţie politică, socială, economică, noi nu ocolim aceste subiecte, dar nu le aprofundăm. Noi ne canalizăm pe muzică şi cultură şi pe toate aceste valenţe. Acest slot destinat ştirilor poate fi susţinut de grupaje de ştiri neinterpretate, difuzate ca atare de fiecare realizator de emisiune de la noi. De aici, şi proporţia mai scăzută a programelor de informare. Noi am obişnuit publicul cu informaţii din domeniul cultural, muzical, el fiind unul dintre motivele în care publicul a fost alături de noi, chiar dacă am fost în pauză în ultimele luni.

Am redus programul de câte un realizator per emisiune. Ulterior, au existat înregistrări şi intervenţii de acasă, noi obişnuiam să facem aceste recomandări într-un anumit tronson, însă acele intervenţii se refereau la evenimente cultural-artistice pe care noi le recomandăm. Cum nu au mai fost astfel de evenimente, am încercat să recomandăm lucruri care au fost atemporale.

Sturctura de programe s-a respectat într-o proporţie mai mică (n.r pe timpul pandemiei), atunci când vine vorba de intervenţii. Oamenii care au lucrat la noi nu au mai putut continua din cauza lipsei de finanţe şi am întrerupt colaborarea. Lucrăm pe bază de voluntariat, vor fi acorduri care vor intra pe post şi vor trebui să respectele regulile CNA, cele de ordin tehnic şi cele de bun simţ.”

Modificarea structurii serviciilor de programe a fost aprobată în unanimitate de membrii CNA.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • FUN FM FUN FM
    Ori esti angajat , ori esti voluntar :) Asta mai este radio? , in Hunedoara se aude incet pe partea de audio , pacat de frecventele luate alea putine.
    Sunt multi altii cu proiecte misto si fac valuri pe online , care merita o frecventa in FM, dar in schimb o primesc astia care au ei ideei de radio uri minune.
    Eram sigura ca minunea Tananana nu va dura , odata cu relansarea Guerrilla , Tananana sa dus usor usor.
    Daca tot merge ideea de rebranding-cedare , as prefera sa fie un radio gen dance fm dar mai smart , si mai asumat pe mix uri si old tehni house, care ar da bine pentru toata lumea, si ar da bine si pe comercial.
    Daca nu zic sa facem un post de manelele in loc de Tananana ;)
  • Herjeu Voiculescu Herjeu Voiculescu
    Radiourile primesc GRATUIT o licența de emisie de la statul roman si isi asuma ca vor face un anume tip de programe. Profesionist. In lume se închid afaceri daca nu au succes. Nu vad de ce un radio ar trebui sa păstreze o licența GRATUITĂ pentru a experimenta cu voluntari si nu cu proiectul pt care au primit acea licența. CNA ul ar trebui sa le-o ia înapoi daca Nu Mai pot face ce au promis ca fac.Si asta e valabil si pentru alte radiouri falimentare care ajung sa vândă ceea ce au primit gratuit spre utilizare. Poate cineva o sa reglementeze haosul acordării licențelor si vânzării lor apoi. Ca unii pierd concursurile de acordare de licențe pe dosare care nu se pun in practica niciodata,dosare ale celor care câștiga si schimba apoi conținutul pt care li s-a acordat licența gratuit.
  • didi didi
    mi se pare o prostie. cum lucreaza voluntar la radio? si din ce traiesc? si cum lucreaza la radio de acasa? cum pun muzica pe post? de pe calculatorul de acasa? si cum intra in emisie cu invitati? sau nu intra?
  • gabriel cristea gabriel cristea
    Dar care mai este grila de programe? Pe site-ul lor nu gasesti nimic.

Trimite un comentariu

sus