Skip to main content

Tribunalul a decis: TVR trebuie să spună cât a cheltuit în pandemie. Decizia nu e definitivă

 
Foto | Inquam Photos
Foto | Inquam Photos

Instanţa a decis: TVR trebuie să spună cât a cheltuit în pandemie şi pe ce. Sindicaliştii de la MediaSind au avut câştig de cauză în procesul pe care l-au deschis Televiziunii Publice şi în care acuzau că instituţia nu vrea să dezvăluie sumele cheltuite în starea de urgenţă.

Publicitate

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 15 zile. Soluţia, pe scurt:

„Admite cererea formulată de reclamantul Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind în contradictoriu cu pârâta Societatea Română de televiziune. Obliga pârâta să comunice reclamantului informaţiile de interes public ce i-au fost solicitate prin petiţia nr. 196 din 18.05.2020”, potrivit Portalului Instanţelor de Judecată.

Petiţia sindicaliştilor a ajuns pe masă SRTV la jumătatea lunii mai, iar principalele cereri ale acestora erau, potrivit documentului (pe larg, la finalul materialului):

- Atribuţiile care au revenit Societăţii Române de Televiziune în perioada stării de urgenţă, pentru prevenirea şi combaterea Covid-19.

- Sumele primite/alocate în situaţia de urgenţă Covid-19 pe surse de finanţare.

- Sumele utilizate pentru gestionarea stării de urgenţă, pe destinaţii.

- Achiziţiile realizate, după natura/tipul/valoarea acestora (servicii, produse, dotări, aparatură).

SRTV nu a răspuns solicitării, la momentul respectiv, iar printre motivele invocate se numără:

- Adresa dumneavoastră preia în mod identic solicitările Curţii de Conturi a României comunicate către SRTV cu foarte puţin timp înainte. Având în vedere faptul că acesta este un document intern al SRTV, iar dumneavostră aveţi calitatea de terţ în raport cu SRTV, fapta dumneavostră poate fi calificată drept violare a corespondenţei.

- Prin hotărârea Parlamentului Curtea de Conturi a României este instituţia abilitată de forul legislativ de a controla modul de gestionare a resurselor publice pe perioada stăriide urgenţă”, arată un răspuns semnat de Doina Gradea - şefa TVR - pe 19 mai 2020.

Războiul dintre MediaSind şi TVR se duce, la Tribunal, pe mai multe fronturi. Recent, instanţa a respins acţiunea SRTV prin care se contesta legitimitatea organizaţiei.

Cererea MediaSind către TVR, din mai

Răspunsul TVR către MediaSind, tot din mai

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    normal trebuie sa spuna toate cheltuielile facute de la costurile de productie la banii incasati ce clientii casei printre care cei mai importanti si mai costisitori : dinescu cristoiu cristache gadea
  • Livia Pila Livia Pila
    Sa vezi cate productii filmate de toti clientii fideli de acasa cu telefonul mobil in timpul starii de urgenta a decontat Gradea.

Trimite un comentariu

sus